Schoonhoven wint derby tegen Perkouw - Schoonhoven

Schoonhoven wint derby tegen Perkouw

Perkouw 1

0 - 2

Schoonhoven 1

40'
Jouk Pols (penalty)

Competitie

Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse B

Datum

22 september 2012 14:30

Scheidsrechter

Zuidwijk, J.G.P.

Accommodatie

Onbekend

Hoe de overwinning op Perkouw tot stand kwam zullen de Schoonhovenaren snel willen vergeten. Het voetbal was ronduit matig noemen, maar uiteindelijk telt de 2-0 winst. Voor Schoonhoven was het Jouk Pols die op slag van rust de 1-0 wist aan te tekenen via een strafschop. In de tweede helft was het Rogier Peltenburg die met een prachtige lobbal het vonnis velde over Perkouw.

De laatste twee keer dat Schoonhoven in Berkenwoude aantrad werd er verloren. Ondanks de laatste plaats voor Perkouw kon dus een heet middagje verwacht worden. Dit werd het ook. Perkouw bleek een ander strijdplan te hebben dan het normaal heeft tegen Schoonhoven. In plaats van in te zakken en Schoonhoven het spel te laten maken, nam het zelf het iniatief. Daarnaast was het vele malen scherper en feller dan Schoonhoven.

Het meeste gevaar was er dan ook voor de thuisploeg. Schoonhoven had de organisatie niet goed op orde. Het was keeper Remy van Cappellen die in de eerste helft uitgroeide tot de man van de wedstrijd. Tot 3 keer toe dook Perkouw alleen op voor de Schoonhovense doelman en 3 keer kwam hij als sterkste uit het duel.

Ondanks het matige spel dat Schoonhoven op de mat legde werd de ploeg wel een aantal maal gevaarlijk, maar voor het doel ontbrak de scherpte. Met name de kans die Rogier Peltenburg kreeg had een doelpunt op te leveren.

Op het moment dat de 1e helft een 0-0 stand leek op te leveren sloeg Schoonhoven toe. Het was Pieter Meijer die in de zestienmeter licht werd aangeraakt en naar de grond ging. Een licht vergrijp, maar de scheidsrechter kon weinig anders doen dan de bal op de stip te leggen. Het was Jouk Pols die dit klusje mocht klaren. Hierbij had hij alle geluk van de wereld. Zijn slappe inzet werd gekeerd door de keeper, maar via de doelman belandde de bal alsnog in het doel.

Zo kon Schoonhoven gaan rusten met een 1-0 voorsprong. Dat deze stand er na 45 minuten heel anders had kunnen uitzien waren de spelers zich goed bewust. Na rust stond er dan ook een ander Schoonhoven. Voetballend nog steeds matig en te veel de lang bal hanterend, maar er was meer beleving. Perkouw daarentegen leek het meeste te hebben gegeven in de 1e helft en had moeite om nog echt gevaarlijk te worden.

Het was Jouk Pols die de genadeklap had moeten uitdelen. Een prachtige pass van Kelvin Potuyt kon Pols van een meter afstand binnenkoppen, maar hij deed dit precies in de lijn van de keeper, die uiteindelijk makkelijk kon redden. Niet veel later was het dan toch 2-0. Rogier Peltenburg die in de eerste twee makkelijke kansen onbenut liet, was nu met een prachtige lobbal wel trefzeker, 2-0. Schoonhoven kreeg via Wim Overbeek en Etienne Niestadt ideale mogelijkheden om verder uit te lopen, maar oog in oog met de keeper misten beide spelers.

Perkouw dat in de tweede helft gokte op de lange bal, wist nauwelijks nog kansen te creeeren en zo kon Schoonhoven uiteindelijk redelijk eenvoudig de wedstrijd uitspelen. Schoonhoven pakte hierdoor 3 belangrijke punten en nestelt zich hiermee in de middenmoot. Volgende week ontvangt Schoonhoven op eigen veld de nummer 2 van de ranglijst, Bolnes. De ploeg uit Ridderker won de eerste drie wedstrijden, maar ging afgelopen zaterdag met 2-1 onderuit tegen de nummer 1 Neptunes-Schiebroek. Een lastige wedstrijd, maar hopelijk weet Schoonhoven de eerste punten in Schoonhoven te houden.

Opstelling Schoonhoven: Van Cappellen, Ruisen, Arbeider, Zuurmond, Nagtegaal, Berendsen, Pols, Potuyt (Van Elteren), Overbeek (Nandagopal), Meijer (Niestadt) en Peltenburg.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!