...

Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse B

27 oktober 2012 15:00

Doesburg, J.S.M.

Schoonhoven presteert en speelt dit seizoen te wisselvallig. De wedstrijd tegen Berkel was hier geen uitzondering in. Een zwak Schoonhoven verloor met 4-1 van Berkel en zakt daardoor verder terug in de middenmoot.

Wie Schoonhoven al jarenlang volgt moet geschrokken zijn van het niveau dat door de ploeg van trainer Bert Potuyt op de mat werd gelegd. Vanaf het eerste fluitsignaal werd slordig gevoetbald en nagenoeg alleen de lange bal gehanteerd. En dit is nou juist niet het spelletje waar Schoonhoven sterk in is. In de eerste helft leverde het allemaal geen problemen op. Schoonhoven en Berkel waren aan elkaar gewaagd en met een beetje blauw-witte bril op, was er zelfs een licht overwicht voor de Schoonhovenaren waar te nemen.

Dit resulteerde in de 28e minuut in een 1-0 voorsprong. Een vrije trap van Kelvin Potuyt werd door een speler van Berkel achter zijn eigen keeper gekopt. Een opsteker voor Schoonhoven en eigenlijk leek er geen vuiltje aan de lucht. Berkel speelde allesbehalve groots en wist nauwelijks gevaarlijk te worden in de eerste 45 minuten. Toch kwam de ploeg op slag van rust op gelijke hoogte. Nu was het een vrije trap voor Berkel dat de aanleiding was. Schoonhoven stond zoals vaker deze competitie bij vrije trappen niet goed op te letten en bij de 2e paal kon binnengekopt worden.

Met een 1-1 stand gingen beide ploegen aan de thee. Wat er na rust gebeurde zal voor Bert Potuyt een groot vraagteken zijn, want onder zijn bewind speelde Schoonhoven nog nooit zo’n slechte helft als dat het nu deed. Niets lukte meer en waar in de eerste helft al veel de lange bal werd gespeeld, was dit nu nog het enige middel waartoe de ploeg zich tot beperkte. Zo werd Berkel volledig in de kaart gespeeld en de gasten werden dan ook sterker.

De scheidsrechter deze middag deed ook nog een duit in het zakje. Deze man floot de wedstrijd volledig dood door werkelijk bij elke val of aanraking te fluiten. Dit deed hij overigens voor beide elftallen, maar echte snelheid kwam er daardoor nooit in het spel. Bij het 2e doelpunt zal Berkel niet heel ontevreden met de leidsman zijn geweest. Spits Jan van der Lugt van Berkel ging alleen op doelman Remy van Cappellen af. Hayo Nagtegaal ging in de achtervolging en met een sliding voorkwam hij een doelpunt van Berkel. Echter, de scheidsrechter oordeelde dat hij de spits ook onreglementair naar de grond werkte en legde de bal op de stip. De hevige protesten van Schoonhoven leverde gele kaarten op voor Jouk Pols en Remy van Cappellen, maar de strafschop werd gewoon genomen en koel benut.

Berkel werd sterker en kort na de 2-1 vielen ook het 3e en 4e doelpunt. Schoonhoven leek rijp voor de slacht, maar Berkel geloofde het wel bij een 4-1 stand. Schoonhoven was nog één keer dichtbij een 2e treffer. Een schot van Pieter Meijer spatte uiteen op de lat. Na 90 minuten voetballen en zonder blessuretijd vond de scheidsrechter het voldoende en was de lijdensweg van de 2e helft ten einde.

Zo leed Schoonhoven alweer haar 3e thuisnederlaag en moet het voorlopig pas op de plaats maken. Het moet zelfs zorgen dat het weg blijft bij de onderste plaatsen. Het mag duidelijk zijn dat de komende weken uit een ander vaatje getapt moet worden, want anders zal dat nog lastig worden. Vertrouwen zal er nog voldoende zijn, want het elftal beschikt ontegenzeggelijk over kwaliteit, maar voetbal is meer dan alleen individuele acties. Het zal weer als team moeten gaan spelen om de punten binnen te halen. Volgende week kan Schoonhoven zich revancheren in de uitwedstrijd tegen CVC Reeuwijk.

Opstelling Schoonhoven: Ruissen, Kruiper (Niestadt), Potuyt, Nagtegaal, Arbeider (Berendsen), Pols, Van Elteren, Hom, Overbeek (Peltenburg), Meijer.