48'

Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse B

3 november 2012 14:30

Roos, A.M.

Het wil de laatste weken niet lukken bij Schoonhoven. Na de verliespartij van vorige week tegen Berkel, was deze week CVC Reeuwijk te sterk. Op slag voor rust kwam CVC Reeuwijk op een 1-0 voorsprong en direct na rust tekende het de 2-0 aan. Wim Overbeek maakte de wedstrijd weer spannend door de 2-1 binnen te schieten, maar verder kwam Schoonhoven niet.

Het elftal van trainer Bert Potuyt is zoekende. Waar het toch echt leuk voetbal kan spelen, laat het dat maar sporadisch zien deze competitie. Ook over de wedstrijd tegen CVC Reeuwijk kan de oefenmeester onmogelijk tevreden zijn. Het meest teleurgesteld zal hij zijn over het gebrek aan beleving binnen zijn elftal. Want als het voetballend niet loopt, zal je dit op andere manieren moeten compenseren.

Zo werd het voor de thuisploeg een relatief eenvoudige middag. Zonder groots te spelen wat het team van trainer Willem Dekker in de eerste helft de bovenliggende partij. Het kreeg ook een aantal mogelijkheden, maar tot doelpunten leidde dit niet. Schoonhoven kon daar weinig tegenoverstellen, maar kreeg nog wel een prima kans om de score te openen. In één van de spaarzame goede aanvallen kwam Paul Hom een teenlengte te kort om een voorzet binnen te tikken. Hoewel het veldoverwicht voor CVC Reeuwijk was, leek de rust gehaald te worden met de brilstand. Echter, op slag voor rust kon er na een corner ongelooflijk vrij ingekopt worden. Zo ging de thuisploeg met een verdiende voorsprong de rust in.

Wie een agressief Schoonhoven uit de kleedkamer had verwacht kwam bedrogen uit. De ploeg schutterde opzichtig in de eerste minuten en zo viel de 2e treffer. Bij een lange bal beoordeelde de Schoonhovense defensie de bal verkeerd, waarna uiteindelijk eenvoudig 2-0 gemaakt kon worden. De wedstrijd leek kansloos voor Schoonhoven, maar opeens was er toch een opleving. Er werd meer druk gezet en de aansluitingstreffer zou vallen. Een voorzet werd in eerste instantie nog weggewerkt, maar de ingevallen Wim Overbeek kon in de rebound binnenschieten. Na het doelpunt wisselde Bert Potuyt Thomas Berendsen voor Rob Arbeider om met meer druk vooruit te kunnen gaan voetballen. Maar dit tactische plan kon na 3 minuten de ijskast weer in. Rob Arbeider moest direct aan de noodrem trekken toen een CVC speler alleen op keeper Remy van Cappellen kon afgaan. Arbeider trok zijn tegenstander aan het shirt na beneden en de scheidsrechter van dienst kon niet anders doen dan een rode kaart trekken.

De rode kaart leek wat los te maken bij Schoonhoven, want met 10 man ging het eindelijk voetballen en was het sterker dan CVC Reeuwijk. Rogier Peltenburg was met een kopbal dichtbij de gelijkmaker en later zou de spits nog een schotkans krijgen, maar ook deze ging verloren. Schoonhoven gaf nog niet op en bijna werd dit in de laatste seconden nog beloond. Een vrije trap werd binnengekopt maar belandde op de paal. Na deze actie vond de scheidsrechter het voldoende en floot af voor het einde.

Zo droop Schoonhoven voor de 5e maal deze competitie af en moet het al vroeg in het seizoen de verwachtingen die het aan het begin seizoen had bij gaan stellen. De komende weken zal Schoonhoven punten moeten gaan pakken om niet in de gevarenzone te geraken. Volgende week moet er op eigen veld dan ook gewonnen worden van FC Maense.

Opstelling Schoonhoven: Van Cappellen, Ruissen, Kruiper, Potuyt, Nagtegaal, Berendsen (Arbeider), Pols, Meijer (Overbeek), Peltenburg, Van Elteren en Hom

Tot aan de winterstop zal er geen verslag meer verschijnen, wegens afwezigheid van de vaste verslaggever. Uiteraard zijn wij blij als iemand deze taak de komende weken op zich neemt. Verslagen kunnen gestuurd worden naar [email protected]