Schoonhoven laat Oudewater kansloos en pakt 3 punten - Schoonhoven

Schoonhoven laat Oudewater kansloos en pakt 3 punten

Oudewater 1

1 - 5

Schoonhoven 1

Competitie

Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse B

Datum

17 november 2012 15:00

Scheidsrechter

Hul, C.D.R. van der

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag heeft Schoonhoven 3 punten mee weten te nemen uit Oudewater. Na een ijzersterke 1e helft van Schoonhoven was de wedstrijd halverwege al beslist in het voordeel van de zilverstedelingen. Nog voor rust wist Schoonhoven op een 0-4 voorsprong te komen. Na 90 minuten spelen kon het elftal van trainer Bert Potuyt tevreden naar huis met een 1-5 overwinning op zak.

Schoonhoven reisde zaterdag af naar Oudewater in de wetenschap dat het een getergde tegenstander zou ontmoeten. De poeg van trainer Lofti Gharred had vorige week een 5-0 nederlaag geleden bij Bolnes en was gebrand op een goed resultaat tegen Schoonhoven. Voor Schoonhoven was de opdracht ook duidelijk. Met minder dan 3 punten nam trainer Bert Potuyt geen genoegen en dit was uiteindelijk niet tegen dovemansoren gezegd.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het Schoonhoven wat de westrijd dicteerde en Oudewater kwam er niet aan te pas. Na 5 minuten spelen was het al raak voor de Blauw Witten. Een vrije trap werd op het middenveld door Kelvin Potuyt ingespeeld op de inschuivende Mark Kruiper. Geheel vrijstaand dacht Kruiper niet langer na en haalde verwoestend uit en liet de keeper van Oudewater compleet kansloos. Na de 1-0 bleef Schoonhoven doordrukken en nog binnen de 10 minuten was het opnieuw raak. Paul Hom werd aan de linkerkant ingespeeld en kreeg daarna alle ruimte om de bal perfect klaar te leggen op aanvoerder Jouk Pols die de bal eenvoudig in de korte hoek plaatste en daarmee de 0-2 op het bord bracht. Oudewater had niets in te brengen en als het dan balbezit had dan was het deze snel weer kwijt door goed drukzetten van Schoonhoven. Na 20 minuten spelen kon Schoonhoven opnieuw juichen. Een corner van Kelvin Potuyt werd perfect op het hoofd geplaatst van Jouk Pols die de bal bij de 1e paal kon inkoppen en daarmee alweer zijn 7e competitiegoal maakte. Schoonhoven liet de 1e helft zien dat het goed kon voetballen en liet de bal snel van voet tot voet gaan waardoor Oudewater geen schijn van kans had. Om het krachtsverschil nog maar eens duidelijk te maken, was het Rogier Peltenburg die een fout in de Ouderwaterse defensie genadeloos afstrafte door de bal met links langs de keeper te schuiven. Na een half uur spelen stond er al een 0-4 op het scorebord en een monsterscore leek in de maak. Uiteindelijk werd er voor rust niet meer gescoord waar de kansen er nog wel waren. De mannen van Bert Potuyt konden in ieder geval met een lekker gevoel naar de thee.

In de 2e helft was het spelbeeld anders. Oudewater was niet plan zich op de slachtbank te leggen en begon fel aan de 2e helft. Met een mannetje extra op middenveld wist het steeds vaker voor het doel te komen van keeper Remi van Capellen. Dit resulteerde uiteindelijk in een strafschop. In de 10e minuut kwam de spits oog in oog met de Schoonhovense doelman. Van Capellen was iets te laat maar wist de bal nog net met zijn benen voor de aanstormende spits weg te tikken. Helaas voor de doelman tikte hij in zijn actie ook de spits van Oudewater aan die daardoor gretig naar de grond ging. De scheidsrechter legde de bal op stip die daarna door de neergehaalde spits zelf werd binnen geschoten. Na de 4-1 gebeurde er niet zo heel veel meer. Schoonhoven kon de wedstrijd simpel uitspelen en kreeg nog een aantal kleine mogelijkheden om de score uit te breiden. De grootste kans was er nog wel voor invaller Surija Nandagopal. De mee opgekomen linksback kon de bal recht voor het doel binnenschieten maar zag zijn inzet aan de verkeerde kant van de paal verdwijnen. Kort voor tijd was er toch nog een doelpunt te noteren. Spelend in het inmiddels aangezette kunstlicht was het Rogier Peltenburg die op aangeven van Paul Hom alleen riching de keeper kon en de spits wist wel raad met dit buitenkansje en noteerde daarmee zijn 2e doelpunt van deze wedstrijd. Met dit doelpunt werd de eindstand op 1-5 in het voordeel van Schoonhoven bepaald.

Na 90 minuten spelen is duidelijk geworden dat Oudewater er alles aan zal moeten doen voor lijfsbehoud in de 3e klasse en Schoonhoven blijft met deze overwinning aansluiting behouden bij de bovenste ploegen en wie weet hoe ver het kan komen als het zo blijft spelen als ze in de 1e helft hebben laten zien.

Volgende week is er geen competitie ronde en zullen de mannen van Bert Potuyt aantreden in een vriendschappelijke wedstrijd tegen 1e klasser Benschop. De wedstrijd zal gespeeld worden in Benschop. Over 2 weken staat de volgende competitieronde op het programma. Schoonhoven zal dan PPSC uit Schiedam ontvangen op sportpark Het Hofland.

Schoonhoven 2 kon helaas geen vervolg geven aan de goede resultaten van de afgelopen 2 wedstrijden. Uit bij concurrent ARC kreeg het elftal van Tristan Brouwer een gevoelige tik te verwerken. In Alphen a/d Rijn werd het 5-1 voor de rood-zwarten. Schoonhoven 3 wist in Berkenwoude een punt weg te halen bij Perkouw door met 0-0 gelijk te spelen.

Opstelling Schoonhoven: Van Capellen, Ruissen, Kruiper, Arbeider, Nagtegaal (Nandagopal), Pols (Zwijnenburg), Potuyt, Overbeek, Van Elteren (Berendsen), Peltenburg, Hom.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!