Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse B

2 februari 2013 14:30

Scheidsrechter

Luiken, J.A.M.

Na 4 overwinningen op rij heeft Schoonhoven weer een nederlaag moeten incasseren en iedereen uit Schoonhoven was het wel over eens dat dit absoluut niet nodig was. Na een vroege openingsgoal verzuimde Schoonhoven in de eerste helft verder uit te lopen. Uiteindelijk toonde Soccer Boys in de 2e helft veerkracht en boog de achterstand om tot een 2-1 overwinning.

Het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen voorafgaand aan de wedstrijd was slechts 1 punt en ook in deze wedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Gesterkt door een goede serie startte Schoonhoven vol zelfvertrouwen aan het duel met Soccer Boys. De ploeg van trainer Bert Potuyt zette vroeg druk en liet de thuisploeg niet in de wedstrijd komen. Een vroege openingsgoal leek dan ook het sein voor een mooie middag voor de Schoonhovenaren.

Het was in de 5e minuut van de wedstrijd Paul Hom die zich aan de rand van het strafschopgebied knap vrijspeelde en een voorzet gaf. Bij de eerste paal was het Robin van Elteren die met zijn teen kon binnentikken. Schoonhoven bleef aanzetten en kreeg meer kansen. Rogier Peltenburg was met een kopbal op de paal het dichtste bij een tweede Schoonhovense treffer.

Soccer Boys kon hier weinig tegenoverstellen en Soccer Boys trainer Dijksterhuis was dan ook met regelmaat langs de lijn te vinden om zijn mannen wakker te schreeuwen. Dit lukte uiteindelijk, want na een half uur spelen nam Soccer Boys het initiatief meer en meer over. Dit resulteerde in de 30e minuut in een goede kans voor Soccer Boys, maar het schot dat volgde werd recht in de handen van doelman Van Cappellen geschoten. In het vervolg van de eerste helft bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd en kwam Schoonhoven in de slotminuut alsnog bijna op een 2-0 voorsprong. Paul Hom leek met een bekeken schot het doel te treffen, maar het schot werd door Rogier Peltenburg van richting veranderd en ging rakelings naast het doel.

Na de thee waren de intenties van Soccer Boys duidelijk. Gesteund door de wind in de rug ging het op zoek naar de gelijkmaker. Aanvankelijk bleven grote kansen uit en leek Schoonhoven stand te gaan houden. Met snelle counters was Schoonhoven zelf een aantal maal gevaarlijk, maar onzorgvuldigheid bij de eindpass zorgde ervoor dat het voor Schoonhoven bij de treffer van Van Elteren zou blijven.

Uiteindelijk moest Schoonhoven dan toch capituleren. Een voorzet van de rechterkant van het veld kon door de geheel vrijstaande Soccer Boys speler binnengekopt worden. Na de gelijkmaker was het Soccer Boys dat de meeste aanspraak mocht maken op de overwinning. De ploeg van Bert Potuyt wankelde en de thuisploeg kreeg goede mogelijkheden om de drie punten op het eigen sportpark te houden. Op het moment dat het duel in 1-1 leek te eindigen, sloeg Soccer Boys alsnog keihard toe.

Het was in de 95e minuut dat Soccer Boys wederom gevaarlijk doorkwam. Doelman Remi van Cappellen beging net buiten het strafschopgebied een zware overtreding en mocht met rood inrukken. Thomas Berendsen trok de handschoenen aan, maar moest zich direct gewonnen geven bij de vrjie trap die volgde. Alles en iedereen bij Soccer Boys was in extase en Schoonhoven droop na 4 overwinningen op rij af.

Een teleurstellend resultaat, want Schoonhoven had in de eerste helft een veel ruimere marge moeten nemen op de thuisploeg, maar liet zich in de tweede helft toch verrassen. Volgende week kan Schoonhoven de zure nasmaak die het aan deze wedstrijd overhield van zich afspelen in de derby tegen Perkouw. De Berkenwoudenaren staan stijf onderaan, maar hebben zich lang niet gewonnen geven en tegen Schoonhoven weten de geel/zwarten altijd wat extra te geven. Eenvoudig zal het dus niet worden, maar spannend zeker. A.s. dinsdag speelt Schoonhoven ter voorbereiding een oefenwedstrijd tegen DONK uit Gouda.

Opstelling Schoonhoven: Van Cappellen, Ruissen, Berendsen, Kruiper, Nagtegaal, Potuyt, Overbeek (Arbeider) Pols, Van Elteren (Meijer), Hom, Peltenburg.