78'

Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse B

4 mei 2013 14:30

Sahan, M.

Na 6 overwinningen op rij moest Schoonhoven deze middag de punten laten aan PPSC. De thuisploeg won verdiend met 3-1 en is door de overwinning verzekerd van lijfsbehoud. Omdat Bolnes ook verloor blijft Schoonhoven op de 3e plaats staan.

Of het kwam doordat de nacompetitie al bereikt is, of wellicht dor het lekkere voorjaarszonnetje, de scherpte bij Schoonhoven ontbrak. Vanaf de eerste minuut speelde het elftal van Bert Potuyt slap en was tegenstander PPSC gretiger. De thuisploeg wilde niks aan het toeval overlaten en zichzelf op eigen kracht veilig spelen.

Met name achterin oogde Schoonhoven deze middag kwetsbaar. Bert Potuyt moest door de afwezigheid van Erik Zuurmond achterin wat schuiven. Rob Arbeider speelde centraal achterin en Gerben Ruissen nam zijn plek in op de rechtsback positie. De spelers moesten duidelijk even wennen elkaar. PPSC begon dan ook beter dan Schoonhoven. De Schoonhovense defensie had de handen vol aan de behendige aanvallers. Schoonhoven zelf kwam er aantal malen gevaarlijk uit en had ook kansen om de score te openen.

Dat het na een half voetballen nog 0-0 stond mocht een klein wondertje heten. Zowel PPSC als Schoonhoven kregen opgelegde kansen om te scoren. De grootste kans was voor Paul Hom. De snelle aanvaller was de keeper al voorbij en hoefde de bal slechts in het lege doel te tikken. Echter, de bal rolde over een polletje om het moment dat Hom wilde binnenschieten. De bal ging voorlangs en de stand bleef 0-0.

In de 34e minuut was het wel raak. Het was de thuisploeg die op voorsprong kwam. Knullig balverlies van Thomas Berendsen op eigen helft was de inleiding voor deze tegengoal. Na het balbezit combineerde de PPSC aanvallers vlug door de Schoonhovense defensie om vervolgens één-op-één met Remi van Cappellen keurig binnen te schieten. Lang konden de Schiedammers niet genieten van de voorsprong. Want binnen een minuut stond het weer gelijk. Het was wederom Paul Hom die zijn directe tegenstander te snel af was. Hom speelde zich vervolgens knap vrij van de keeper en schoot van rand zestien binnen. Tot de rust zou het bij 1-1 blijven.

Waar de ploegen in de eerste helft nog redelijk aan elkaar gewaagd waren, was het in de tweede helft maar één ploeg die aanspraak kon maken op de overwinning en dit was PPSC. Schoonhoven was geen schim van de ploeg die de afgelopen weken met zo’n indrukwekkende serie bezig was. De organisatie stond niet en spelers konden de bal nog geen 3 keer naar elkaar overspelen. PPSC maakte hier dankbaar gebruik van en kreeg een aantal dotten van kansen.

Het zou echter pas tot de 74e minuut duren tot de thuisploeg op voorsprong kwam. Rob Arbeider beging aan de linkerkant van het veld een overtreding en PPSC mocht een vrije trap nemen. Deze vrije trap werd scherp voorgebracht en van dichtbij binnengekopt. Na de achterstand ging Schoonhoven op zoek naar de gelijkmaker, maar verloor hier totaal de organisatie uit het oog. Bovendien kon het zelf aanvallend geen vuist meer maken.

PPSC wist dankbaar gebruik te maken van de geboden ruimte en scoorde in de 78e minuut de 3-1. Vreugde bij de thuisploeg die door de overwinning verzekerd is van lijfsbehoud. Bij Schoonhoven was het besef dat het straks over twee weken beter moet, wil men kans maken om daadwerkelijk promotie te bewerkstelligen. Om het goede gevoel terug te krijgen, zal volgende week in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen moeten worden van VVOR. In het geval Schoonhoven volgende week wint eindigt Schoonhoven als 3e en legt het beslag op de 3e periodeplaats.. In dat geval komt het in de eerste ronde van de nacompetitie uit tegen Floreant.

Bovenin maakten zowel Neptunus-Schiebroek als Soccer Boys geen fouten. Hierdoor wordt het volgende week ongemeen spannend als Soccer Boys de koploper op bezoek krijgt. Soccer Boys staat 3punten achter en moet winnen om een beslissingswedstrijd af te dwingen. Bij een gelijkspel of overwinning van Neptunus-Schiebroek zijn de Rotterdammers kampioen. Onderin viel het doek definitief voor Perkouw. De ploeg verloor van DCV en staat te ver achter om het gat met Oudewater in de laatste wedstrijd te dichten. Oudewater en CVV Mercurius zullen aan de nacompetitie deelnemen in strijd om lijfsbehoud.

Opstelling Schoonhoven: Van Cappellen, Ruissen (Zwijnenburg), Kruiper, Arbeider, Nagtegaal, Berendsen (Van Elteren), Overbeek, Meijer, Hom (Bojada), Potuyt en Pols.