...

Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse B

11 mei 2013 14:30

Graaf, R. de

Schoonhoven heeft na de puntendeling met VVOR (4-4) de competitie als de nummer 3 afgesloten. Daarmee pakt het elftal van Bert Potuyt de 3e periodeplaats en speelt het in de eerste ronde van de nacompetitie tegen Floreant uit Boskoop.

De wedstrijd tegen VVOR zou er eentje worden om snel te vergeten. Dat er voor beide ploegen weinig meer op spel stond was goed merkbaar. Bij VVOR was er meer drive om er nog iets van te maken en bij Schoonhoven leken de hoofden al bij de wedstrijd van volgende week te zitten. De wedstrijd zou uiteindelijk eindigen in 4-4, maar als het vizier op scherper had gestaan bij beide ploegen dan had de score nog hoger kunnen uitvallen.

VVOR begon opportunistisch aan het treffen met Schoonhoven. Met veel aanvallend ingestelde spelers maakten ze het Schoonhoven met lange ballen lastig. Dit leek al snel de 1-0 op te leveren na een misverstand tussen doelman Van Cappellen en Hayo Nagtegaal. De VVOR spits kon de bal in het lege doel schieten, maar hij schoot naast. Niet veel later wederom een goede mogelijkheid voor de gasten, maar een kopbal zou op de lat uiteenspatten.

En zoals de aloude voetbalwet luidt: als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat. Het zou Jouk Pols zijn die voor Schoonhoven de score opende. Het was Paul Hom die hard onderuit werd gehaald in de zestienmeter. De scheidsrechter kon niks anders doen dan een penalty te geven. Pols benutte dit buitenkansje door beheerst binnen te schieten. Niet veel later zou het 2-0 worden. Het was wederom Paul Hom die goed doorging. Zijn schot kon nog gekeerd worden door de doelman, maar in de rebound was het Wim Overbeek die kon binnenkoppen.

De snelle voorsprong kwam het spel van Schoonhoven niet ten goede. Met name achterin oogde Schoonhoven nonchalant en niet scherp. Het zou dan ook de verdiende aansluitingstreffer opleveren. Een corner kon bij de 2e paal worden binnengetikt. VVOR ging op jacht naar de gelijkmaker, maar het zou uiteindelijk Schoonhoven zijn die in de eerste helft de marge weer vergrootte. Het was Paul Hom die met een schitterende treffer Schoonhoven op 3-1 bracht. De aanvaller verschalkte met een bekeken trap in de verre hoek de doelman.

Na rust bleef het slordig aan beide kanten en waren er kansen over en weer. Paul Hom leek al vroeg in de 2e helft de wedstrijd te beslissen, maar waar hij voor rust op schitterende wijze het net vond, miste hij nu voor open doel. Het was Wim Overbeek die met een snoeihard schot de lat raakte. In de rebound leek het een koud kunstje voor Hom om binnen te schieten, maar ook Hom raakte de lat.

VVOR bleef ook haar kansen creëren en zo werd het voor het publiek een vermakelijk duel, maar het niveau was bedenkelijk. Uiteindelijk zou VVOR een kwartier voor tijd terugkomen tot 3-2 en een paar minuten later zelf op gelijke hoogte. Wederom was slecht verdedigen hier debet aan. Na de gelijkmaker rechtte Schoonhoven nog één keer haar rug en dit zou de 4-3 opleveren. Het was Kelvin Potuyt die een mooie voorzet gaf op de inlopende Pieter Meijer. Meijer kopte vervolgens goed binnen. Het slotakkoord was voor de Rotterdammers. In de slotminuten viel de verdiende gelijkmaker.

Bert Potuyt zal niet tevreden zijn met het spel wat zijn ploeg liet zien. Aanvallend zaten er goede momenten tussen, maar het elftal speelde te onsamenhangend. De normaal zo betrouwbare verdediging liet teveel steken vallen en dat zal volgende week anders moeten. Het elftal heeft dit seizoen vaker laten zien dat het er staat als het er moet staan, dus het vertrouwen zal zeker aanwezig zijn. Tegenstander in de nacompetitie wordt Floreant. De ploeg uit Boskoop stond bij de winterstop nog fier aan kop met een voorsprong van 8 punten. Echter, na de winterstop werden teveel onnodige punten verspeeld en uiteindelijk was het Be Fair dat vorige week kampioen werd in de 3e klasse A. In Floreant treft Schoonhoven een sterke tegenstander. Het beloven dan ook spannende en aantrekkelijke duels te worden.

Hoewel het de laatste competitieronde was is de kampioen nog altijd niet bekend. Soccer Boys wist in de slotfase het duel tegen koploper Neptunus-Schiebroek naar zich toe te trekken en komt daarmee op gelijke hoogte van de Rotterdammers. Een beslissingswedstrijd moet nu de kampioen gaan opleveren. Wanneer deze beslissingswedstrijd gespeeld gaat worden is nog niet bekend.

Opstelling Schoonhoven: Arbeider, Kruiper, Zuurmond, Nagtegaal (Ruissen), Berendsen, Pols, Overbeek (Meijer), Hom, Potuyt en Van Elteren (Zwijnenburg)