Floreant 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

24 september 2016 15:00

Syed, A.

VVS heeft dit weekend geen goed gevolg kunnen geven op de overwinning vorige week tegen Nieuwkoop. In de thuiswedstrijd tegen Floreant was VVS de gehele wedstrijd de betere ploeg maar Floreant sprong uiterst effectief om met de kansen die het kreeg. De Boskopers konden uiteindelijk met een 2-4 overwinning huiswaarts keren. Voor VVS waren Rogier Peltenburg en Arie Versluis de doelpuntenmakers

Vorige week zaterdag behaalde VVS de eerste punten van dit seizoen en tegen Floreant moest de tweede overwinning behaald worden. Dit zou echter wel een lastige klus worden omdat Florant al twee overwinningen wist te behalen in eerste drie wedstrijden. Floreant en VVS zijn geen onbekenden van elkaar. De ploegen speelden eerder al regelmatig in competitieverband tegen elkaar. De laatste ontmoeting dateert uit het seizoen 2012/2013. Toen speelde VVS en Floreant tegen elkaar in de eerste ronde van de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse. Na twee wedstrijden was VVS uiteindelijk na strafschoppen de sterkste. VVS trainer Wim Eilander had zijn elftal op twee posities gewijzigd ten opzichte van vorige week. Amine Karroum maakte zijn basis debuut in het eerste elftal.

VVS startte sterk aan het duel met Floreant. Al in de 3e minuut was VVS dicht bij de openingstreffer. Het was aanvaller Redouan Adoudy die van dichtbij binnen kon schieten maar zijn poging werd gepareerd door de Floreant doelman. VVS bleef in de beginfase sterker maar kon niet tot scoren komen. De Boskopers waren behoudens een paar corners nog niet gevaarlijk geweest maar wisten toch een voorsprong te nemen. In de 14e minuut werd een corner van Floreant weggewerkt door de VVS defensie. De bal werd uiteindelijk opgevangen door een Floreant speler die de bal opnieuw voor het doel bracht. Deze voorzet had een prooi moeten zijn voor VVS doelman Sjef van Vugt maar hij werd afgetroefd door een Floreant speler die de bal binnen kon tikken. Na de openings treffer was er maar één ploeg die voetbalde en dat was VVS. De zilverstedelingen wisten ook genoeg kansen te creëren om een ruime voorsprong te nemen maar faalde hopeloos in de afronding. Uit een goed genomen hoekschop van Robin van Elteren kreeg VVS drie kansen op rij om de gelijkmaker te scoren. Een kopbal werd van de doellijn gehaald waarna de bal in de rebound op de lat geschoten werd. Uit die rebound was het Thomas Berendsen die de bal kon binnenkoppen maar ook zijn poging werd van de doellijn gehaald. Niet veel later was het Nabil Belali die na een mooie aanval, op aangeven van Rogier Peltenburg, de bal in een leeg doel binnen kon tikken. Tot ieders verbazing ging zijn poging naast het doel. VVS bleef goed voetballen en bleef op zoek naar de gelijkmaker. Floreant kon daar in de eerste helft weinig tegenoverstellen. De boskopers kregen voor rust nog wel één kans maar Sjef van Vugt wist het schot van de Floreant aanvaller te keren. Vlak voor rust was VVS opnieuw via een corner dicht bij de gelijkmaker maar de kopbal werd opnieuw van de doellijn gehaald. Uiteindelijk was de ruststand 0-1 voor Floreant en dat mocht de ploeg van VVS trainer Wim Eilander zichzelf aanrekenen omdat het de vele kansen onbenut liet. Steeds weer lag de doelman van Floreant in de weg. VVS moest in de eerste helft nog een tegenslag verwerken. Centrale verdediger Tom Kruiper moest met een knieblessure het veld verlaten. Deze week zal blijken wat de ernst van de blessure is.

In de rust zette Wim Eilander zijn ploeg op scherp en het was zaak om na rust beter om te gaan met de mogelijkheden. Hij bracht met Tiago de Vries een extra aanvaller in het veld. Echter was er weer een vroege tegentreffer na rust. Net als tegen Zwammerdam en Perkouw moest VVS een doelpunt incasseren binnen 5 minuten na de theepauze. Dit keer was het vrije trap die in de 49e minuut van ongeveer 20 meter onhoudbaar werd binnengeschoten. Weer een flinke domper voor de schoonhovenaren die hun beste wedstrijd van het seizoen speelden. Na de 0-2 ging VVS op zoek naar de aansluitingstreffer maar in de 59e minuut werd het zelfs 0-3. Een schot van ongeveer 20 meter werd langs Sjef van Vugt geschoten. Een paar minuten later kreeg VVS eindelijk loon naar werken. Het was aanvoerder Rogier Peltenburg die vanaf de zestien meter de bal met een bekeken schot langs de uitstekend keepende Floreant doelman schoot. Zeven minuten na de 1-3 kwam VVS terug in de wedstrijd. Nadat Rogier Peltenburg werd geduwd in het strafschop gebied, mocht Arie Versluis vanaf elf meter aanleggen voor de 2-3. Hij faalde daarin niet en VVS had de aansluitingstreffer te pakken. VVS rook bloed en knokte voor wat het waard was voor de gelijkmaker. Die kwam er uiteindelijk niet. Omdat VVS inmiddels overgeschakeld was naar een 3-4-3 systeem lag er ruimte voor Floreant in de counter. In de 80e minuut werd er uiteindelijk ook nog geprofiteerd van de geboden ruimte en werd uit een counter een 2-4 voorsprong genomen door de ploeg van Floreant trainer Ron Bentvelzen. Na de 4-2 was het verzet van VVS gebroken en kreeg Floreant nog een mogelijkheid op de 2-5 maar deze kans werd niet benut. Na het laatste fluitsignaal was er ongeloof bij de spelers van VVS dat deze wedstrijd verloren werd. Maar uiteindelijk draait het voetbal om het maken van doelpunten en daar was Floreant afgelopen zaterdag een stuk effectiever in dan VVS. Door de nederlaag is VVS gedaald naar de laatste plaats op de ranglijst.

Het resultaat was niet goed maar Wim Eilander kan wel tevreden zijn met het vertoonde spel wat zijn jonge ploeg liet zien. Als de blauw witten dit niveau wekelijks kunnen halen dan gaan de punten zeker behaald worden. Daar moet dan mee begonnen worden in de uitwedstrijd volgende week tegen Koudekerk. De Koudekerkers staan na vier wedstrijden op een derde plaats met zeven punten. De wedstrijd begint volgende week om 14.30 uur op sportpark Gruttolaan.

Opstelling: Van Vugt, Van Schaik, Berendsen, Kruiper (Bakker), Ruissen (Omary), Karroum, Belali, Van Elteren (De Vries), Peltenburg, Versluis, Adoudy.