A-junior bezorgt VVS in blessuretijd de tweede winst van het seizoen

Siveo '60 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

29 oktober 2016 15:00

Obradovic, P.

VVS heeft de tweede winst partij van dit seizoen te pakken. De club uit de zilverstad maakte de feestelijkheden rondom de opening van het vernieuwde hoofdveld compleet door Siveo’60 op een 3-2 nederlaag te trakteren. In blessuretijd was het A-junior Walter van Maurik die zich tot matchwinnaar kroonde door de 3-2 binnen te schieten. De andere twee doelpunten werden gescoord door Rogier Peltenburg en Arie Versluis.

Afgelopen zaterdag kon er eindelijk weer gespeeld worden op het hoofdveld. Na 20 jaar was het veld toe aan een grondige renovatie en dit jaar was het zover. Na een aantal maanden van werkzaamheden ligt er nu een prachtig hoofdveld met een nieuwe drainage, nieuwe dug-outs, een nieuwe scorebord en een nieuwe omheining. Het bestuur van VVS had afgelopen zaterdag uitgekozen om het vernieuwde veld feestelijk te openen. Het was dus zaak voor VVS om deze feestelijkheden glans te geven met een overwinning. De tegenstander van afgelopen zaterdag was Siveo’60. De ploeg uit Zegveld promoveerde vorig seizoen uit de 4e klasse en had uit de eerste zeven wedstrijden zeven punten weten te behalen. Trainer Wim Eilander zag een aantal spelers weer hun opwachting maken bij tweede elftal na blessureleed en langzamerhand begint de ziekenboeg leeg te lopen en kan hij weer keuzes maken. Toch had Eilander een plaats ingeruimd in zijn selectie voor A-junior Walter van Maurik. Het talent uit de A-jeugd maakt dit seizoen geregeld zijn opwachting in het eerste elftal en afgelopen zaterdag vertolkte hij een hoofdrol. Afgelopen dinsdag tankte de ploeg ook vertrouwen door Sleeuwijk (3 in de 3e klasse Zuid) met 2-0 te verslaan in de Regio Voetbal Cup. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Beide ploegen speelden op de aanval en dat leverde mogelijkheden op aan beide kanten. De grootste kans in de beginfase was voor Siveo’60. Een aanvaller van de ploeg uit Zegveld kwam oog in oog te staan met VVS doelman Sjef van Vugt en had de bal voor het binnen schieten omdat Van Vugt niet helemaal goed gepositioneerd stond. Zijn schot was echter niet scherp genoeg en ging voor het doel langs tot opluchting van het Schoonhovens publiek. Na de openingsfase was het VVS wat een licht overwicht nam in de wedstrijd en dat resulteerde in de openingstreffer. Aan de rechterkant van het zestienmeter gebied was het aanvaller Redouan Adoudy die met een mooie voorzet het hoofd van Rogier Peltenburg vond die vervolgens de bal in de verre hoek wist te koppen en daarmee zijn ploeg op een 1-0 voorsprong zette. Na de 1-0 bleef het spel redelijk op een neer gaan maar de beste mogelijkheden waren voor VVS. Siveo’60 probeerde voornamelijk via de lange bal gevaarlijk te worden. De ploeg van trainer Herman Verrips heeft een aantal fysiek sterke aanvallers en die werden veelvuldig gezocht. Echt gevaarlijk kon Siveo’60 echter niet worden. Ook uit de corners en vrije trappen konden geen grote kansen gecreëerd worden. Omdat beide ploegen niet meer wisten te scoren in de eerste helft werd er met een 1-0 voorsprong voor VVS de kleedkamer opgezocht. Een tegenvaller in de eerste helft was nog wel uitvallen van aanvaller Redouan Adoudy die met een knieblessure het veld moest verlaten. Hij werd vervangen door Yordi de Rek. Na de pauze was VVS de bovenliggende partij en in de beginfase was er bijna direct de 2-0 door Amine Karroum. Zijn schot werd echter goed gepareerd door de Zegveldse doelman. In de 59e minuut was er eindelijk de bevrijdende 2-0. De zilverstedelingen hadden daar wel de hulp van de scheidsrechter nodig die na vasthouden van Amine Karroum de bal op de stip legde. Arie Versluis benutte deze buitenkans en daarmee nam VVS een verdiende 2-0 voorsprong. Na de 2-0 was het wachten op de 3-0 maar zoals vaker dit seizoen werden de kansen om de wedstrijd op slot te gooien niet benut. In de 70e kwam Siveo’60 zelfs totaal tegen de verhouding op 2-1. Een bal werd op fortuinlijke wijze over doelman Van Vugt gekopt en daarmee kwam Siveo’60 terug in de wedstrijd. VVS raakte echter niet van slag en kreeg nog een aantal grote mogelijkheden om de marge weer op twee doelpunten te zetten. De grootste kansen waren voor Yordi de Rek en Amine Karroum. Beide spelers wisten de kansen op 3-1 echter niet te benutten. In de slotfase van het duel leek het toch nog weer fout te gaan voor VVS en dat mocht het de scheidsrechter aanrekenen want die zorgde ervoor dat Siveo’60 in de 93e minuut op gelijke hoogte kwam. In een wanhoops poging om de gelijkmaker te maken kwam de doelman van Siveo’60 mee naar voren en uiteindelijk kwam de voorzet ook nog op het hoofd van de doelman die de bal op doel kopte. De bal werd vlak voor de lijn door de VVS defensie weggeschoten maar tot ieders verbazing wees de scheidsrechter naar de middenstip en gaf hij het doelpunt aan Siveo’60. Waarschijnlijk was de scheidsrechter in de war gebracht door een VVS verdediger die in het doel tegen het net was gevallen en daardoor dacht de leidsman waarschijnlijk dat de bal de lijn gepasseerd had. Met nog een paar minuten te spelen leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen maar eindelijk had VVS het geluk een keer aan haar zijde. In de 95e minuut mocht Amine Karroum een vrije trap nemen een de linkerkant van het veld. Zijn vrije trap belandde op het hoofd van Rogier Peltenburg die de bal op doel kopte maar zijn kopbal werd geblokt. In de scrimmage die daarop volgde was het de ingevallen A-junior Walter van Maurik die de bal tegen het net wist te werken. Van Maurik werd daarna bedolven door uitzinnige ploeggenoten want hij had met zijn doelpunt zijn ploeg een 3-2 overwinning bezorgd want kort na de 3-2 werd er afgefloten. VVS behaalde daarmee een verdiende overwinning en steeg twee plaatsen op de ranglijst naar plek twaalf. Aankomende zaterdag speelt VVS een uitwedstrijd tegen Zevenhoven. De Zevenhovenaren zakten door de overwinning van VVS naar de laatste plaats op de ranglijst. Hopelijk heeft de overwinning op Siveo’60 de ploeg van Wim Eilander vertrouwen gegeven en worden er ook tegen Zevenhoven drie punten gepakt. De wedstrijd wordt volgende gespeeld op sportpark Zevenhoven en begint om 14.30 uur. Opstelling VVS: Van Vugt, Van Elteren, Van Schaik, Berendsen, Teunissen, Belali, Karroum, Omary, Peltenburg, Versluis, Adoudy.