Schoonhoven in slotfase onderuit in doelpuntrijk duel

5 - 3

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse A

26 november 2016 14:30

Verhoef, C.H.

In Benthuizen heeft VVS afgelopen zaterdag niet weten te winnen van BSC’68. In een doelpuntrijk duel had VVS niet voldoende aan drie doelpunten om de overwinning binnen te slepen. Er werd helaas met 5-3 verloren. Voor VVS waren Shahram Omary (2x) en Rogier Peltenburg de doelpuntenmakers

De winterstop nadert en met nog drie wedstrijden voor de boeg was het zaak voor VVS om een overwinning te pakken. De achterstand op de ploegen net boven VVS bedraagt zes punten en om de aansluiting te behouden moest er gewonnen worden van BSC’68. De laatste ontmoeting tussen beide ploegen was in het seizoen 2011/2012. Toen was VVS met 3-1 te sterk voor de Benthuizenaren. Voorafgaand aan het duel had BSC’68 zes punten meer dan de ploeg uit de zilverstad.

VVS-trainer Wim Eilander hoefde niet veel te sleutelen aan zijn elftal. Julien Buijs was de enige nieuweling in de basis t.o.v. de wedstrijd tegen CVC Reeuwijk vanwege een opgelopen rode kaart door aanvaller Tiago de Vries tegen de Reeuwijkers. Voor De Vries is de winterstop vroeg begonnen want hij kreeg een schorsing van 4 wedstrijden voorgeschoteld door de KNVB.

De beginfase van het duel was voor de thuisclub. BSC’68 had veelvuldig balbezit en VVS had moeite met het slechte veld. Balcontroles waren er niet en een pass werd vaak bij de tegenstander ingeleverd. BSC’68 beschikt daarbij over een zeer behendige voetballer in de persoon van Jelle Verhoeff. De nummer tien van BSC’68 was een ware plaag in de eerste helft voor VVS. Het was dan ook niet verassend dat de openingstreffer werd gemaakt door diezelfde Verhoeff. In de 17e minuut kon de middenvelder na een lange pass de bal controleren om vervolgens VVS-doelman Sjef van Vugt te passeren en de bal in het lege doel te schieten. De thuisploeg kon echter niet lang genieten van de voorsprong. In de 21e minuut was het namelijk alweer gelijk. Het was Amine Karroum die na een mooie pass van Van Elteren het zestien meter gebied in kon dribbelen. Op de achterlijn passeerde hij met een mooie beweging zijn tegenstander en gaf daarna een pass op de inlopende Shahram Omary die de bal simpel binnen kont tikken. Na de gelijkmaker werd het spel er niet beter op. Ook het spel van de thuisploeg was niet geweldig te noemen maar de ploeg van trainer Kenneth Soechit bleef wel een licht overwicht houden wat uiteindelijk resulteerde in een 2-1 voorsprong in de 36e minuut. De defensie van VVS zag er slecht uit bij de tegentreffer. VVS-verdediger Thomas Berendsen kon de bal simpel wegwerken maar hij raakte de bal volledig verkeerd waarna deze voor de voeten van Jelle Verhoeff belandde. Verhoeff aarzelde geen moment en schoot de bal via een VVS-verdediger achter doelman Van Vugt. VVS kon er weinig tegenover stellen. Via een paar corners en een vrije trap van Arie Versluis probeerde VVS nog gevaarlijk te worden maar er werd niet meer gescoord voor de rust.

Na rust kwam VVS beter uit de kleedkamer. De zilverstedelingen waren een stuk feller dan in de eerste helft en ook voetballend kwam de ploeg beter voor de dag. Toch was de eerste kans voor de thuisploeg maar deze werd niet benut. Kort daarna, vroeg in de tweede helft wist VVS de gelijkmaker te scoren. In de 53e minuut was het opnieuw Shahram Omary die de bal vanaf de zestienmeter lijn achter de BSC’68 doelman schoot. Na de gelijkmaker waren de ploegen aan elkaar gewaagd en ging het spel op en neer. In de 66e minuut was het toch weer BSC’68 wat een voorsprong nam in de wedstrijd. Een voorzet vanaf de linkerkant kon bij de tweede paal simpel binnengeschoten worden door BSC’68 speler Lennart van den Berg. Opnieuw kon de thuisploeg niet lang genieten van de voorsprong want in de 72e minuut was het alweer gelijk. VVS-aanvoerder Rogier Peltenburg wist na een scrimmage de bal in het doel te schieten en voor de derde keer kwam VVS op gelijke hoogte. Na de gelijkmaker was het VVS wat een overwicht nam in de wedstrijd en de ploeg kreeg ook kansen maar deze werden helaas niet benut. Tien minuten voor tijd leek VVS de kans op de 4-3 in de schoot geworpen te krijgen door de doelman van BSC’68 maar door een arbitrale dwaling van de scheidsrechter werd deze kans afgefloten. De BSC’68 doelman wilde de bal naar voren schieten maar schoot deze tegen de rug van VVS-aanvaller Rogier Peltenburg aan waarna de bal voor de voeten kwam van Shahram Omary die een vrije doortocht had richting de doelman. De vrouwelijke grensrechtster van BSC’68 stak de vlag echter in de lucht, waarom weet ze zelf waarschijnlijk nog niet, maar de scheidsrechter ging in op het advies van zijn assistente waardoor een grote kans voor VVS verloren ging. In de 86e minuut speelde de scheidsrechter opnieuw een hoofdrol door VVS’er Amine Karroum zijn tweede gele kaart te geven voor het wegschieten van de bal. Dit was een makkelijk gegeven gele kaart omdat Karroum de bal op doel schoot op het moment dat de scheidsrechter floot voor buitenspel. Kort na de rode kaart wist BSC’68 opnieuw een voorsprong te nemen. In de 87e minuut was het Rick Harteveld die met een mooie boogbal VVS-doelman Van Vugt wist te verschalken en daarmee leek de wedstrijd beslist. VVS wilde echter niet opgeven en probeerde voor de vierde maal de gelijkmaker te scoren. Dit gebeurde echter niet en in de 94e minuut werd het zelfs nog 5-3 voor de thuisclub. Een slecht genomen vrije trap van Arie Versluis werd opgepikt door Martijn Poort die vanaf eigen helft een vrije doortocht had richting Van Vugt. Hij maakte geen fout en met een mooie schuiver bepaalde hij de eindstand op 5-3.

Opnieuw geen overwinning dus voor VVS. Door de nederlaag blijft VVS op een tiende plaats staan op de ranglijst en de achterstand op de ploegen boven VVS wordt steeds groter. VVS zal punten moeten gaan halen om na de winterstop nog rol van betekenis te kunnen spelen. Daar zal het volgende week mee moeten beginnen tegen koploper Lugdunum. De ploeg uit Leiden, met oud-prof Tim de Cler in de gelederen, is nog ongeslagen en het zal dus moeilijk worden voor VVS om een overwinning te pakken maar wie weet kan VVS voor een stunt zorgen. De wedstrijd wordt volgende week gespeeld op sportpark “Het Hofland” en begint om 14.30 uur.

Opstelling VVS: Van Vugt, Van Elteren (El Hassouni), Van Schaik, Berendsen, Teunissen, Belali, Omary, Karroum, Peltenburg, Versluis, Buijs (Arbeider)