Paul Hom (afstandschot)
Paul Hom (solo)

Mannen zaterdag, 5, 7e klasse 07

5 november 2016 14:45

Met vijftien punten uit vijf wedstrijden begon Schoonhoven 5 als koploper aan de clash tegen Jodan Boys. Een vrijwel complete selectie zorgde voor een gezellige bedoening op de bank. Coach Breedijk werd vergezeld door maar liefst zeven wissels. Gelukkig voor hen hoefden ze zich in de eerste helft niet te vervelen.

Het duurde een paar minuten, maar toen was Schoonhoven wakker. In de tussentijd had het zomaar 0-2 kunnen staan, maar gelukkig stond het vizier van de Gouwenaars niet op scherp. Schoonhoven leek niet voorbereid op de vele positiewisselingen van de Goudse voorwaardsen. Nadat er werd overgeschakeld op zoneverdediging was dit onder controle en kon het Schoonhovense doelpuntenfestijn beginnen.

De eerste goal mag officieel dan op naam van een tegenstander gekomen zijn, maar het was toch echt dankzij het doorzetten van Corneille dat de bal in het net eindigde. Niet veel later liet Stefan er geen twijfel over bestaan wie de doelpuntenmaker was. Een corner kopte hij in eerste instantie snoeihard tegen de doelman aan maar in de rebound vond hij, opnieuw met het hoofd, wel de goal. Nog voor rust liep Schoonhoven uit tot 5-0 door drie doelpunten van Paul Hom. De aanvaller had het niet voor de eerste keer dit seizoen op de heupen. De ene goal was nog mooier dan de ander. Een volley, een lange lob en een stift zorgden voor een zeer comfortabele ruststand.

Na de rust was het snel gedaan met de pret. Nog even zorgde Paul, wie anders, op aangeven van Corneille voor een hoogtepuntje: 6-0. Wat Schoonhoven in de resterende veertig minuten liet zien was van erbarmerlijk niveau. Het was dan ook niet gek dat Jodan Boys er nog twee inprikte. Eerst werd een corner niet goed verwerkt door doelman Kevin en ook bij een vrije trap leek hij niet helemaal vrijuit te gaan toen de bal in zijn hoek belandde. Maar goed, de doelman had in 75 minuten daar voor dan ook totaal niets te doen gehad en was vermoedelijk in slaap gesust door het beroerde spel van zijn ploeggenoten. De twee tegengoals waren vervelend, maar ook niet meer dan dat. Voor de zesde keer op rij won Schoonhoven. 6-2. Bovendien verspeelden de concurrentie punten en dus was het weer een prima weekendje voor de mannen van het 5e.