6 - 3

Schoonhoven 5

Mannen zaterdag, 5, 7e klasse 07

14 januari 2017 14:00

Het 5e kende een valse start in de eerste wedstrijd na de winterstop. In 2016 werden alle tien de wedstrijden gewonnen, maar zaterdag was Gouda een maatje te groot. Schoonhoven speelde ver ondermaats en trof tot overmaat van ramp ook nog eens een scheidsrechter wiens beslissingen niet geheel onbesproken bleven.

Na een minuut spelen kwam Schoonhoven al op voorsprong. Paul trok de lijn van de eerste seizoenshelft door en was messcherp op een fijne voorzet van Erik. Toen even later de 2-0 een feit was, een prima volley van Paul, leek alles koek en ei. Ondanks dat de tussenstand anders deed vermoeden speelde Schoonhoven matig. De bal werd nauwelijks is de ploeg gehouden en de lange bal leek te vaak de enige oplossing. Deels was dit ook de verdienste van Gouda. Een jonge, fitte ploeg met veel snelheid en beweging zonder bal. Toch waren de twee goals die Gouda nog voor rust scoorde enorm onnodig. Twee kopgoals zorgden en voor dat Schoonhoven weer helemaal opnieuw kon beginnen.
Opnieuw bleek het scorend vermogen van Schoonhoven uitkomst te bieden. Erik, met al 2 assists op zak, krulde een vrije trap heerlijk in de kruising. Ondanks het slechte en slappe spel zocht Schoonhoven zo met 2-3 de kleedkamer op.

Vlak na rust ging alles echter goed mis. Schoonhoven hervatte opnieuw slap, dus mag gezegd worden dat het Gouda zelf terug de wedstrijd in hielp. Echter was er de nodige hulp van de scheidsrechter voor nodig om dit te laten gebeuren. Eerst werd er een lachwekkende penalty gegeven en even later werd een overduidelijke buitenspelgoal goedgekeurd. Het ietwat wijfelende vlagsignaal werd door de leidsman weggewuifd. Zo stond Gouda opeens met 4-3 voor. Niet veel later zorgde Osin op een kolderieke manier voor de beslissing in de wedstrijd. Na een kans van Gouda, die goed werd gekeerd door Kevin, werkte hij de bal in eigen doel. Een aansluitingstreffer was Schoonhoven niet gegund. Een bal van Arco leek een halve meter over de lijn, maar de man in het spreekwoordelijke zwart bepaalde helaas anders.

Uiteindelijk maakte Gouda ook nog 6-3. Opnieuw werd een vlagsignaal niet overgenomen, al maakte dat voor de puntverdeling niks meer uit. Al met al was Gouda de verdiende winnaar ondanks een zeer twijfelachtig optreden van de scheidsrechter. Het 5e mag zichzelf echter verwijten als een natte krant de tweede seizoenshelft te zijn begonnen.