0 - 1

Spirit 7

Mannen zaterdag, 5, 7e klasse 07

25 februari 2017 14:30

Schoonhoven 5 is niet langer koploper in zijn competitie. Net als in de uitwedstrijd was Spirit het team met 0-1 de baas. Schoonhoven speelde verdienstelijk maar moest herhaaldelijk zijn meerdere erkennen in de Ouderkerkse keeper. Meerdere grote kansen werden om zeep geholpen terwijl Spirit vlak voor rust wel het net wist te vinden.

Beide ploegen bewezen opnieuw aan elkaar gewaagd te zijn. Dat er pas vlak voor rust gescoord werd was een klein wonder gezien de prima kansen die beide ploegen al snel wisten te creëren. Spirit leek de fysiek sterkere, fittere ploeg maar Schoonhoven had een groot deel van de wedstrijd het beste van het spel. Waar de uitwedstrijd vlak voor tijd beslist werd door een makkelijk gegeven penalty na naïef Schoonhovens verdedigen, bleek een prima goal vlak voor rust dit keer scherprechter.

Schoonhoven wist het overwicht in de 2e helft niet uit te drukken in doelpunten. De grootste kans, voor vrijwel een leeg doel, was niet besteed aan Corneille. Zijn inzet werd op de lijn gekeerd door een aanstormende verdediger. Vlak voor tijd leek de gelijkmaker alsnog te vallen. Paul nam knap aan en wist de uitstekend spelende goalie van Spirit te kloppen in de korte hoek. Dat de scheidsrechter het vlagsignaal van de Ouderkerkse grensrechter vervolgens overnam was een onaangename verrassingen. Schoonhoven werd een glaszuivere goal onthouden, iets wat je toch zelden ziet gebeuren in thuiswedstrijden. Tijdens de heenwedstrijd in Ouderkerk had de scheidsrechter van dienst er in ieder geval geen moeite mee om bij een goal van Paul het vlagsignaal van de grensrechter over te nemen.

Het zou echter onterecht zijn om beide verliespartijen te wijten aan de arbitrage. Schoonhoven sprong veel te slordig om met zijn kansen om aanspraak te maken op de drie punten. Bovendien is Spirit een prima ploeg, die twee keer 90 minuten lang de absolute wil liet zien om te winnen.

Op basis van die geleverde strijd is Spirit de verdiende koploper. Met nog maar een kwart competitie te gaan zal Schoonhoven moeten hopen op Ouderkerks puntverlies om nog een kans te maken op de titel.