Gelijkspel vv Schoonhoven 1, maar wat maakt t uit?

OHVV

3 - 3

Groep 2 43

29 augustus 2020 14:30

Normaal begint een verslag met een mooi verhaal over de tegenstander of een update over VVS 1. Dat past vandaag niet. Gisteren kreeg de technische staf te horen dat de moeder van selectiespeler Ermin Begic onder zeer tragische en droevige omstandigheden plotseling is komen te overlijden. Een moment om een brok van in je keel te krijgen en tijdens de wedstrijdbespreking was het dan ook muisstil toen deze mededeling kwam en vloeiden er enkele tranen. Ermin is uiteraard direct naar zijn moeder in Bosnie vertrokken om haar te begeleiden en laatste eer te bewijzen. Heel heftig en uiteraard steunt iedereen van de selectie 1, 2 en 3 en staf Ermin met hart en ziel. Er is ook direct door de spelersgroep het initiatief genomen om in haar naam een waterput te openen in Togo zodat haar naam zal voortleven.

Dan toch wat over de wedstrijd vandaag. De wedstrijd begon met een minuut stilte en VVS 1 speelde met rouwbanden als blijk van respect richting hun teamgenoot en zijn moeder. De eerste minuten oogde VVS 1 wat onwennig. Dat kwam mede doordat OHVV al in de 3e minuut via een enorme klutssituatie na een corner ietwat gelukkig op voorsprong kwam. Dat waren de heren van VVS 1 nog niet gewend, een achterstand, en ze moesten er even in komen. Zonder groots te spelen kwam VVS 1 na een minuut of tien eindelijk opzetten en was er met grote regelmaat gevaar voor het doel van OHVV.  Toch had VVS 1 een strafschop nodig om de gelijkmaker te maken: Hayo Nagtegaal scoorde in de 29e minuut nadat Menno Spruit werd vastgehouden in de beruchte 11 meter.

Na de gelijkmaker nam VVS 1 nog steviger de teugels in handen en kwam OHVV er eigenlijk niet meer aan te pas. Ondanks soms knullig balverlies werden er diverse mogelijkheden gecreeerd en scoorde Amine Karroum uiteindelijk de dikverdiende 1-2 met een vrije trap. Ruststand 1-2.

Na rust ging er het eerste kwartier veel mis bij VVS 1. Het druk zetten liep niet en de linies werden te groot. Daar wist OHVV wel raad mee. De 2-2, na een mooie treffer uit een vrije trap, was daar dan ook een logisch gevolg van. Na het kwartier, met diverse wissels aan de kant van VVS 1, pakte VVS 1 het initiatief weer en kreeg het ook een paar goede kansen. OHVV liet zich echter ook niet oinbetuigd en wist met slimme counters ook twee goede kansen te krijgen. Toch was het VVS 1 dat opnieuw de voorsprong pakte via Amine Karroum uit een, van richting veranderde, vrije trap. OHVV leek rijp voor de slacht maar ineens stond het toch weer gelijk na een mooie solo van de linkshalf van OHVV. VVS 1 speelde het laatste kwartier voor de winst. Het kreeg ook kans op kans maar de bal ging er helaas niet in: de keeper van OHVV, paal en lat eigenlijk alles ging er niet in. Het moet gezegd worden dat OHVV uit een counter ook nog een reuze mogelijkheid kreeg maar de lat voorkwam een treffer.

Vlak voor tijd was daar dan toch de verdiende 3-4 toen Giorgio Getrouw een rebound keurig netjes binnen tikte. De prima scheidsrechter maakt toen echter een van z'n weinige fouten door het vlagsignaal van de OHVV assistent te honoreren en de glaszuivere goal af te keuren. Enorme teleurstelling bij VVS 1 maar na de wedstrijd was de teleurstelling snel over toen we het weer hadden over Ermin. Dan blijft het toch maar een potje voetbal.

En speciaal nog voor Ermin en zijn familie: Inna Lillahi wa inna ilayhi Raji3oen