Hoofdklasse B

19 september 2020 15:00

M. (Marcel) Goedhart

Opstelling Schoonhoven JO19-1

Onze eerste wedstrijd in de hoofdklasse uit tegen Groeneweg. We hadden onze opstelling aangepast naar een 4-2-3-1 om wat meer controle te krijgen op het middenveld. Dit pakte in de eerste 20 minuten goed uit, we hadden complete controle op het middenveld. Ibi kreeg in de 1e helft na een mooie aanval de kans om te scoren maar via de lat kwam de bal op de lijn in plaats achter de lijn terecht. Na de eerste goeie 20 minuten werden we te ongeduldig en gingen we werken met lange ballen waardoor het voetbal er niet beter door werd. Na de rust begonnen weer door de controle te pakken op het middenveld en ditmaal met resultaat, een goeie actie aan de rechterkant van Bilal A die mo aanspeelde zijn tegenstander uit kapt en hem hapklaar  neerlegd op het hoofd van Bilal O die goed kwam inlopen, 0-1. Groeneweg was moe aan het worden en wij bleven de bal rondspelen, en weer was het Bilal O die de bal hard kon inschieten na een mooie pass van meneer Neven, 0-2. Kort hierna kwamen Anas en Chiel in het veld voor Mo en voor Ibi. Het was dan ook Anas die een grote kans kreeg om de 0-3 in te schieten maar hij schoot net over. Groeneweg kwam dichterbij door 15 minuten voor tijd de 1-2 binnen te schieten maar ons gelegenheids centrale duo Mateo en Orfan wisten weinig kansen weg te geven en met een geweldige redding van Stefan in de laatste minuut gingen we terecht met de 3 punten richting Schoonhoven.