Nieuwe Singel 41
2871AX
SCHOONHOVEN
tel. 0182-382778

Na een positieve trainingsweek, met op dinsdag een avondje racen op de kartbaan, moest VVS aantreden tegen het sterke Alblasserdam. Nog steeds zijn er veel blessures maar gelukkig waren bijvoorbeeld Amine Karoum en Arie Versluis er weer bij.

Omdat het team nog lang niet compleet is, was besloten om zich in te stellen op Alblasserdam. Dat werkte goed. VVS voerde de tactische opdrachten goed uit en Alblasserdam had veel moeite om tot een fatsoenlijke aanval te komen. VVS probeerde steeds met fel druk zetten de opbouw van de Alblasserdammers te ontregelen en dat zorgde ervoor dat er veel lange ballen werden gespeeld. Daarentegen probeerde VVS in de counter gevaarlijk te worden maar de verdediging van Alblasserdam stond ook goed en gaf weinig weg.

Zo ontstond er een wedstrijd waar al snel duidelijk werd dat de kansen schaars zouden zijn. De kansen die je krijgt, die moeten er dan in. VVS kreeg in de eerste helft twee prima kansen maar twee keer was het net niet. Alblasserdam kreeg welgeteld een kans na een afvallende bal die over werd geschoten. Vlak voor rust valt dan toch een doelpunt. Een vrije trap van Alblasserdam wordt van richting veranderd en verdwijnt daardoor ietwat gelukkig in het doel.

In de rust was er veel geloof in een goed resultaat want VVS zat immers prima in de wedstrijd. Toch was het na rust bijna al snel 0-2 toen een corner van Alblasserdam over alles en iedereen heenging en nog bijna werd binnen geschoten. VVS was gelijk wakker en probeerde wat verder naar voren te spelen. Beide teams stonden echter goed en knokten voor wat ze waard waren. Het werd een slag om het middenveld en beide partijen hielden elkaar in bedwang. Daardoor waren er vrijwel geen kansen en was het zomaar ineens al de tachtigste minuut. VVS ging toen alles of niets spelen. Er waren een paar hectische momenten in de zestien van Alblasserdam maar een grote kans viel er helaas niet meer te noteren. Uiteindelijk dus een 0-1 eindstand in deze sportieve wedstrijd waarin beide ploegen alles hebben gegeven (en daarvoor een compliment verdienen).

De nederlaag voelde niet prettig maar het vertoonde spel en de arbeidsethiek tegen het sterke Alblasserdam geeft toch wat hoop voor de komende weken. Hopelijk kan VVS dit volgende week ook opbrengen tegen angstgegner Lekkerkerk want die zullen na hun 4-0 nederlaag vandaag toch echt wel wat recht willen zetten in deze heuze derby.