Leerzame week voor VVS 1 - Schoonhoven

Leerzame week voor VVS 1

Benschop 1

5 - 2

Schoonhoven 1

... (kopbal)
4'
... (e.d.)
20'
38'
Giorgio Getrouw (intikker)
... (intikker)
40'
... (intikker)
65'
... (schot)
75'

Datum

5 februari 2022 14:30

Accommodatie

Sportpark Benschop
Koningin Wilhelminastr 27
3405XP
BENSCHOP
tel. 0348-451594

VVS 1 speelde deze week twee oefenwedstrijden.

Op dinsdag speelde het bij Haastrecht tegen de lijstaanvoerder van de 4e klasse C. De eerste helft speelde VVS 1 zeer dominant, mede geholpen door de wind. Keer op keer speelde het Haastrecht uit elkaar en kwam het vaak door, met name via de rechterflank, in de zestien. De laatste pass was echter vaak niet goed waardoor er net geen kans kwam.  Tegen de verhouding in kwam Haastrecht op voorsprong toen het een grote fout achterin afstrafte. VVS stelde er, zoals gezegd, veel goed spel tegenover maar was dus slordig in de afwerking. Willem-Paul van der Heijden liet zien dat zijn vorm groeiende is want hij maakte de 1-1 door de bal vanuit de corner in een keer het doel in te jagen.

Na rust een vergelijkbaar spelbeeld. Ondanks de tegenwind bleef VVS goed combineren en brak het meermaals gevaarlijk door. Opnieuw was de afronding niet goed want zeker drie grote kansen werden op onnavolgbare wijze om zeep geholpen. De vierde keer was het echter wel raak toen wederom Willem-Paul van der Heijden trefzeker was uit de rebound. De laatste twintig minuten zette Haastrecht aan. VVS moest terug en werd steeds slordiger. Na een paar waarschuwingsschoten en kopballen van Haastrecht was het in de 90e minuut raak toen Robin Schiedon het antwoord schuldig moest blijven op een intikker nadat hij eerder een prima reflex in huis had gehad. 

Vandaag speelde VVS tegen de nieuwe club van hoofdtrainer Raymond van der Kort: Benschop. Een klasse hoger dus de spelers van VVS konden aan de bak.

Het begin was ronduit slecht. Na vier minuten kon een speler van Benschop ongehinderd inkoppen bij een corner. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren. VVS ging echter niet bij de pakken neerzitten. Met verzorgd positiespel en goed drukzetten werd Benschop teruggedrongen op eigen helft.  VVS speelde ook een aantal behoorlijke kansen bijelkaar maar opnieuw was de afronding niet naar behoren. Na twintig minuten valt ineens uit het niets de 2-0 als een ouderwetse ketser een eigen doelpunt oplevert. Beetje jammer was wel dat er vooraf aan het doelpunt een overtreding van Benschop was gemaakt. VVS bleef echter onverstoord het eigen spel spelen en zag deze inzet beloond worden met een treffer van Giorgio Getrouw na goed doorzetten van Willem-Paul van der Heijden. Vlak daarna is het echter alweer 3-1 als Benschop een vrije bal slim en snel neemt en de verdediging van VVS niet alert genoeg is.

Na rust blijft VVS de dominante partij. Veel leuke aanvallen maar afmaken bleek vandaag opnieuw een euvel. Als dan uit een enorme fout achterin de 4-1 valt is het wel gespeeld. Na de 5-1 wist Willem-Paul van der Heijden met een prachtige vrije trap nog wel te scoren. Een geflatteerde nederlaag waarbij Benschop VVS in sommige aspecten van het voetbal hard met de neus op de feiten drukte.

Deze week heeft VVS verder gewerkt aan de conditie en het veldspel. Beide zagen er goed uit. Veel leuke aanvallen en goed positiespel in combinatie met drukzetten en goed afjagen. Maar deze week heeft ook toch wel een paar belangrijke lessen opgeleverd. Zo moeten de (grove) persoonlijke fouten toch echt eruit want anders wordt het lastig wedstrijden winnen. Kansen afmaken en secuur en kordaat verdedigen dat hoort er nou eenmaal bij.

Volgende week speelt VVS nog een laatste oefenwedstrijd bij SCH'44 uit Harmelen waarna het de competitie herstart tegen het sterke Meerkerk.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!