Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse A

1 oktober 2011 14:30

Wolf, R.

Schoonhoven laat onnodig punten liggen in Benthuizen

Schoonhoven is in de uitwedstrijd tegen BSC ’68 tegen een onnodige nederlaag aangelopen. Schoonhoven kwam in de 1e helft tot twee keer toe verdiend op voorsprong en leek weinig problemen te kennen met BSC ’68. Maar een slechte start van de 2e helft en een tegendoelpunt in de 90e minuut van de wedstrijd deden Schoonhoven uiteindelijk de das om. BSC ’68 wist de wedstrijd met 3-2 in hun voordeel te beslissen.

Dat Schoonhoven over een brede selectie beschikt bleek deze middag. In de wedstrijd tegen CVC Reeuwijk was het centrale duo Deef Vermeulen en Mark Kruiper niet ongeschonden uit de strijd gekomen en beide konden vandaag niet in actie komen. Afgelopen donderdag voegde middenvelder Erik Kuiper zich bij dit tweetal, door op het einde van de training een enkelblessure op te lopen.

Van alle wijzigingen die Bert Potuyt moest doorvoeren was weinig merkbaar. Schoonhoven was in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij en had aanvankelijk weinig te duchten van de thuisploeg. Schoonhoven leek al snel op een 1-0 voorsprong te komen via Nabil Belali, maar de scheidsrechter had gevaarlijk spel geconstateerd en keurde het doelpunt af. Niet veel later was het alsnog raak. Pieter Meijer zag zijn schot op de lat belanden, maar het was Mike Ketelaar die in de rebound kon binnentikken.

Ook na de 1-0 bleef Schoonhoven de betere ploeg en was BSC ’68 alleen echt gevaarlijk geweest na een te korte terugspeelbal van Thomas Berendsen en een schot van afstand. Toch wist BSC ’68 terug te komen in de wedstrijd. Een vrije trap werd achter de Schoonhovense defensie gelegd en binnengekopt. Een tegenvaller voor de Blauw-witten. Lang stond de 1-1 niet op het scoreboard, want al snel na de gelijkmaker wist Paul Hom via een fraaie treffer Schoonhoven opnieuw op voorsprong te zetten. Met een verdiende 2-1 voorsprong in het voordeel van Schoonhoven gingen beide ploegen aan de thee.

Of het aan warmte lag of dat de spelers er te makkelijk over dachten is moeilijk te zeggen, maar in het eerste kwartier van de 2e helft speelden de Schoonhovenaren zwak en waren de rollen volledig omgedraaid. Het was BSC ’68 dat het heft in handen nam en gevaarlijk was. Het was dan ook wachten op de gelijkmaker en in de 57e minuut viel deze dan ook. Een corner werd niet goed verwerkt en vanaf de zestienmeter werd er hard binnen geschoten, 2-2. Ook na de gelijkmaker kwam Schoonhoven niet meer lekker in het spel, maar wist het wel kansen te creëren. Pieter Meijer en Paul Hom kregen grote kansen, maar het net werd niet meer gevonden. Ook BSC ’68, dat na rust veel beter voor de dag kwam, wist nog kansen te creëren en de wedstrijd kon alle kanten op. Op het moment dat de wedstrijd in een gelijkspel leek te eindigen, kreeg BSC ’68 in de slotminuten nog een corner te nemen. De lange invaller bleek uiteindelijk de sleutel tot succes voor de Benthuizenaren, want hij wist de corner binnen te koppen, 3-2.

Zo verloor Schoonhoven geheel onnodig van BSC ’68 en moet het voorlopig afscheid nemen van de strijd om de bovenste plaatsen. Volgende week wacht opnieuw een loodzware klus. Dan staat de enige echte derby voor Schoonhoven op het programma. Perkouw is dan de tegenstander. De geel/zwarten kennen een uitstekende start van het seizoen en met 9 punten nemen zij een 4e plaats op de ranglijst in. Schoonhoven is er dus alles aan gelegen om volgende week een goed resultaat te behalen om niet te ver achterop te geraken.

Opstelling Schoonhoven: Sjef van Vugt, Surija Nandagopal, Thomas Berendsen, Erik Zuurmond, Robin Heijkoop, Corneille de Weerd Bel (Gerben Ruissen), Pieter Meijer, Mike Ketelaar (Ettiene Niestadt), Willem Paul van der Heijden, Paul Hom (Kenneth Wijngaarde).