Nieuwe Singel 41
2871AX
SCHOONHOVEN
tel. 0182-382778

Wedstrijden tegen Bergambacht hebben altijd iets speciaals. Deze competitie speelde VVS2 reeds tweemaal eerder tegen Bergambacht. Eenmaal winst, eenmaal gelijkspel en daar komt nu een verliespartij bij. Bergambacht ging veel effectiever met de kansen om waardoor het terecht won, ondanks de vele kansen en het veld overwicht van Schoonhoven.

Het waaide hard op sportpark Het Hofland en dat had invloed op het spel. Het was lastig in te schatten waar de ballen belanden en passes waren al snel te hard door de sterke wind die schuin op het veld stond. Bergambacht kwam vroeg op voorsprong, in de 4e minuut was het raak. Met enig fortuin kwam de aanvaller van Bergambacht in scoringpositie en wist knap af te ronden. Hierna was Schoonhoven een paar keer dicht bij een doelpunt. Eigenlijk scoorde het ook direct vanuit een hoekschop maar helaas stond de scheidrechter niet op de doellijn waardoor hem dat ontging. Een grote kans van CCS werd overgeschoten voor open doel. Een volley op de paal van Rob van Woerkom na een mooie voorzet van Jordy de Rek, in de rebound wist ook Daniel van Ziel niet te scoren. Niet veel later kreeg dezelfde Daniel een uitgelezen kans om te scoren maar ook dat lukte helaas niet. Het ontbrak bij Schoonhoven aan scherpte en overtuiging, dat was nadrukkelijk wel aanwezig bij Bergambacht. Uit het niets wist Bergambacht opnieuw te scoren. Een schot op doel van 25 meter met een vervelende stuit belandde enigszins geholpen door de wind in het net. Met een 0-2 achterstand werd de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft eenzelfde beeld als de eerste helft. Schoonhoven probeerde aan te vallen en Bergambacht trok zich terug en gokte op de counter. Ook nu stond het vizier aan Schoonhoven zijde niet op scherp bij een mooie aanval. Nu werd van dichtbij de lat geraakt. VVS had een overwicht maar kon niet echt meer gevaarlijk worden. In de eindfase speelde Schoonhoven nog alles of niets en het heeft het aan mooie reddingen van keeper Roan Reichgeld van JO19 te danken dat de einduitslag niet groter werd dan 0-2.

Schoonhoven zit even in de hoek waar de klappen vallen en maakt een duikeling op de ranglijst. Volgende week thuis tegen VEP moet het beter dan vandaag voor de dag komen.