Zwammerdam 1 - Schoonhoven 1 - Schoonhoven

Zwammerdam 1 - Schoonhoven 1

Zwammerdam 1

2 - 1

Schoonhoven 1

...
30'
...
86'

Competitie

Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse A

Datum

19 november 2011 14:30

Scheidsrechter

Fonseca, O.A

Accommodatie

Onbekend

Slecht Schoonhoven laat de punten in Zwammerdam

Schoonhoven heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door met 2-1 teverliezen van Zwammerdam. Op de overwinning van de Zwammedammenaren viel niks af te dingen. De ploeg betrad de groene mat, in tegenstelling tot de Schoonhovenaren, wel met de juiste mentaliteit.

Met 3 goede overwinningen op rij en een complete selectie reisde de ploeg van Bert Portuyt met veel vertrouwen af naar Zwammerdam. Daar aangekomen lag er een prachtige grasmat en waren de weersomstandighende ideaal. Alle ingredienten dus voor een mooie pot voetbal. Maar de ploeg van Potuyt betrad de grasmat met iets teveel vertrouwen, want het dacht de klus in Zwammerdam wel even te klaren. Maar het elftal kwam bedrogen uit en leverde een schrikbarend slechte wedstrijd af.

Vanaf de eerste minuut liet Schoonhoven zich afbluffen. Bij elk duel kwamen de spelers een stap te kort. Zwammerdam was vele malen scherper en met name de lepe spits en schaduwspits van Zwammerdam bezorgden de verdediging van Schoonhoven handenvol werk. Zwammerdam kreeg ook kansen en na ongeveer half uur spelen leidde dat tot de verdiende 1-0.

Ondanks het matige optreden kreeg Schoonhoven zeker kansen op een doelpunt. Rogier Peltenburg speelde zichzelf knap vrij, maar hij werd uit balans gebracht waardoor zijn schot precisie miste. Ook Paul Hom was twee keer dichtbij een doelpunt, maar de uitstekend keepende Zwammerdam doelman keerde de inzetten van Hom.

Na rust kwam er iets meer beleving in de ploeg van Bert Potuyt, maar de ploeg bleef vooral tegen zichzelf voetballen. Al snel na rust wiselde Potuyt Willem Paul van der Heijden en Nabil Belali voor Pieter Meijer en Erik Kuiper. Schoonhoven voerde de druk iets op, maar het was Zwammerdam dat in de omschakeling gevaarlijk was. Zeker op het moment dat Schoonhoven achterin één-op-één ging spelen.

10 minuten voor tijd leek Schoonhoven toch nog een punt uit Zwammerdam te kunnen meenemen. Het was Rogier Peltenburg die de bal op aangeven van Mike Ketelaar wist binnen te tikken, 1-1. Na de 1-1 wilde Schoonhoven meer en het bleef één-op-één spelen. Dit zou de ploeg uiteindelijk fataal worden. Dom balverlies op het middenveld zorgde voor een snelle omschakeling bij de thuisploeg. De spits die al de gehele wedstrijd een plaag was voor de Schoonhovense defensie wist van 18 meter binnen te schieten. De Zwammerdammers waren terecht uitzinnig van vreugde en konden verdiend 3 punten bijschrijven.

Hoewel Schoonhoven nog niet eerder zo slecht voor de dag kwam deze competitie, gaan de credits zeker uit naar de tegenstander. Zwammerdam liet zien over een leuk elftal te beschikken met een aantal goede voetballers. De ploeg zal indien het zo speelt als tegen Schoonhoven zeker uit de onderste regionen gaan wegkomen.

Helaas is er volgende week een vrij weekend, want de ploeg zal zich ongetwijfeld graag willen revancheren voor de prestatie tegen Zwammerdam. Over twee weken speelt Schoonhoven thuis tegen Koudekerk. Deze ploeg staat samen met WDS onderaan de ranglijst, maar vanmiddag bleek maar weer dat er geen makkelijke wedstrijden zijn en Schoonhoven zal dan vol aan de bak moeten om een goed resultaat te behalen.

Opstelling Schoonhoven: Sjef van Vugt, Surija Nandagopal, Erik Zuurmond, Deef Vermeulen, Robin Heijkoop (Gerben Ruissen, Jouk Pols, Nabil Belali (Pieter Meijer), Paul Hom, Mike Ketelaar, Willem Paul van der Heijden (Erik Kuiper), Rogier Peltenburg.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!