Be Fair 1 - Schoonhoven 1 - Schoonhoven

Be Fair 1 - Schoonhoven 1

Be Fair 1

3 - 1

Schoonhoven 1

Paul Hom (schot)

Competitie

Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse A

Datum

10 december 2011 14:30

Scheidsrechter

Macco, J.

Accommodatie

Onbekend

Schoonhoven met kater de winterstop in

Schoonhoven gaat met een kater de winterstop in. Voor de derde keer op rij viel er een verliespartij te noteren. In een wedstrijd die lange tijd gelijk op ging, was het thuisploeg Be Fair dat met 3-1 aan het langste eind trok. Een teleurstellend resultaat, waardoor Schoonhoven als de nummer 6 van de ranglijst zal overwinteren.

Na de zeer matige wedstrijden tegen Zwammerdam en Kouderkerk was het Schoonhoven er alles aan gelegen om weer een overwinning te boeken. Het was duidelijk dat de spelers niet nogmaals tegen zo’n zeperd aan wilden lopen en het spel was dan ook een stuk acceptabeler om naar te kijken dan de voorgaande twee wedstrijden.

Groots was het nog altijd niet, maar in de eerste helft liet het elftal van Bert Potuyt bij vlagen zien, dat het toch echt wel kan voetballen. De wedstrijd ging gelijk op, maar Schoonhoven kreeg de beste kansen. Zo ging Erik Kuiper twee keer goed door aan de linkerkant van het veld, maar hij vond tot twee keer toe de prima keepende doelman van Be Fair op zijn weg. Willem Paul van der Heijden was ook dicht bij het openingsdoelpunt, maar een vrije trap werd door de doelman nog net op de lat getikt.

Op slag van rust kreeg ook Be Fair een uitstekende mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar met het nodige kunst- en vliegwerk werd een doelpunt voorkomen. Helaas werd de wedstrijd op slag van rust ontsierd door een uitgedeelde klap van de Be Fair spits aan Jouk Pols. Gelukkig voor de thuisploeg was de scheidsrechter dit ontgaan, maar jammer is het wel dat dit soort incidenten schijnbaar ook bij het voetballen horen.

Met een 0-0 stand begonnen beide ploegen aan de tweede helft. In tegenstelling tot de eerste helft had Schoonhoven moeite om de vrije man te vinden. Het ging naarmate de 2e helft vorderde teveel achteruit spelen en Be Fair werd dreigender. Schoonhoven had zelf moeite om gaten te vinden in de Waddinxveense verdediging en werd nauwelijks nog gevaarlijk. Alleen Erik Kuiper was nog dicht bij een doelpunt, maar zijn schot ging voorlangs.

Uiteindelijk zou Be Fair de ploeg zijn dat op voorsprong kwam. Sjef van Vugt wist in eerste instantie nog een inzet te keren, maar in de rebound kon alsnog de 1-0 binnengetikt worden. Na de 1-0 ging Schoonhoven meer risico’s nemen, maar het spel was te slordig om echte druk uit te oefenen. Be Fair bleef eenvoudig overeind en met de snelle aanvallers werd het steeds gevaarlijker. De 2-0 zou dan ook volgen. Jammer genoeg werd dit doelpunt gescoord op het moment dat Schoonhoven met 10 spelers in het veld stond. Het was weer Jouk Pols die een klap had ontvangen van de Be Fair spits. Pols moest zich aan de zijkant laten verzorgen en juist op dat moment sloeg de thuisploeg genadeloos toe. Omdat de scheidsrechter het incident wederom was ontgaan, deed de trainer van Be Fair, oud-Schoonhovenaar Mark Weel, het enige juiste door zijn spits te wisselen.

Na de 2-0 werd het openhuis bij Schoonhoven en kreeg Be Fair een aantal goede mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Dit lukte niet en Schoonhoven wist het duel nog enigszins spannend te maken door zelf in de 90e minuut de 2-1 te maken. Het was Paul Hom die van dichtbij kon binnenschieten. Lang duurde de spanning niet, want bij de eerste volgende aanval van Be Fair werd het duel definitief op slot gegooid door een knap schot vanaf de zestienmeter.

Zo verloor Schoonhoven voor de 3e maal op rij en gaat het de winterstop in met 19 punten en een 6e plaats. Na de winterstop zal Schoonhoven overwinningen nodig hebben, om niet verder te zakken op de ranglijst. A.s. dindsdag speelt Schoonhoven nog voor de RTV Rijnmond Cup tegen SVDP. Daarna hebben de spelers een aantal weken vrij om vervolgens op 10 en 14 januari oefenwedstrijden tes spelen tegen Spirit en Jodan Boys (combinatie 1 & 2). Op 21 januari wordt de competitie hervat met de uitwedstrijd tegen Rohda ’76.

Opstelling Schoonhoven: Sjef van Vugt, Gerben Ruissen, Deef Vermeulen, Erik Zuurmond, Robin Heijkoop (Pieter Meijer), Nabil Belali, Jouk Pols, Erik Kuiper, Paul Hom, Willem Paul van der Heijden (Thomas Berendsen) en Rogier Peltenburg.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!