Schoonhoven wint eindelijk weer op vreemde bodem - Schoonhoven

Schoonhoven wint eindelijk weer op vreemde bodem

CVC Reeuwijk 1

0 - 2

Schoonhoven 1

4'
Jouk Pols (intikker)

Competitie

Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse A

Datum

7 april 2012 14:30

Scheidsrechter

Opdam, P.M.M.

Accommodatie

Onbekend

Schoonhoven heeft met een 2-0 overwinning op CVC Reeuwijk eindelijk weer een uitwedstrijd weten te winnen. De laatste overwinning op vreemde bodem dateerde van 5 november. Toen werd met 3-4 gewonnen van WDS. Voor Schoonhoven waren Jouk Pols en Willem Paul van der Heijden voor rust de doelpuntenmakers. Door het puntverlies van Perkouw is Schoonhoven opgeklommen naar de 3e plaats op de ranglijst.

Waar het Schoonhoven in thuiswedstrijden prima vergaat, verlopen de uitwedstrijden stroef. Slechts 7 van de 35 punten werden buitenshuis gepakt. Een uitcomplex leek zich op te doemen voor het elftal van Bert Potuyt. Om met dit complex af te rekenen leek CVC Reeuwijk de ideale tegenstander. De winnaar van de 1e periode wist in 2012 nog niet te winnen en kampte bovendien met personele problemen. Ook Schoonhoven had een aantal afwezigen, maar Portuyt kon een prima elftal het veld op sturen.

Al snel zat Schoonhoven in een zetel. In de 4e minuut was het Surija Nandagopal die aan de rechterkant goed doorzette. De defensie van CVC Reeuwijk wist zich geen raad met de voorzet en het was bij de 2e paal Jouk Pols die eenvoudig wist binnen te tikken. Schoonhoven was duidelijk de bovenliggende ploeg, maar echte overtuiging ontbrak. Ondanks het veldoverwicht van Schoonhoven wist de thuisploeg ook een aantal maal uit te breken en gevaar te stichten. In Daniel Mores had Schoonhoven een prima vervanger van Sjef van Vugt en Mores wist zijn doel dan ook schoon te houden.

In de 35e minuut was het Willem-Paul van der Heijden die de marge verdubbelde. De uitstekend spelende Thomas Berendsen zette een goed blok op het middenveld en veroverde de bal. Het legde de bal af op Van der Heijden. De middenvelder aarzelde niet en plaatste de bal van grote afstand in de hoek. De keeper had hier geen antwoord op. Met een 2-0 stand in het voordeel van Schoonhoven gingen beide ploegen aan de thee.

In de 2e helft bleef Schoonhoven eenvoudig overeind. Schoonhoven was het in het begin van het tweede bedrijf heer en meester en het was wachten op de 3e goal. Paul Hom en Robin Heijkoop waren dichtbij een doelpunt maar beide stuitte met harde schoten op de vuisten van de keeper. Schoonhoven zou niet meer tot scoren komen. Een kwartier voor tijd kwam er dan toch nog een slotoffensief van CVC Reeuwijk. Schoonhoven ging meer achteruit lopen en CVC Reeuwijk werd gevaarlijker. In paniek raakte de Schoonhovenaren nooit en zo werd eenvoudig de overwinning binnen gehaald.

De belangrijke overwinning heeft Schoonhoven de 3e plaats opgeleverd. Schoonhoven passeerde Perkouw dat op eigen veld niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Be Fair. Een andere concurrent in de strijd om 3e plaats, Floreant, liet eveneens punten liggen. Schoonhoven deed dus uitstekende zaken. De strijd om het kampioenschap blijft ook ongemeen spannend. Soccer Boys en TAVV maakte geen fout en zij zullen de komende weken gaan uitmaken wie zich kampioen mag gaan noemen.

Volgende week staat wederom een uitwedstrijd op het programma. Dan reist Schoonhoven af naar Boskoop om tegen concurrent Floreant te spelen.

Opstelling Schoonhoven: Mores, Ruissen, Arbeider, Kruiper, Zuurmond, Berendsen, Nandagopal (Kruiper), Heijkoop, Pols (Niestadt), Van der Heijden, Hom.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!