77'

Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse A

10 maart 2012 14:30

Mirjavanmard, M.

Schoonhoven heeft in de streekderby tegen FC Perkouw een dure nederlaag geleden. Na rust was Perkouw scherp in de counter en liep het uit naar een 3-0 voorsprong. Elgar Mudde was voor de thuisploeg de man van de wedstrijd met 2 goals en een assist. Rogier Peltenburg redde in de slotfase de Schoonhovense eer door de 3-1 binnen te koppen.

Dat het geen eenvoudige opgave zou worden was vooraf bekend. Perkouw uit is voor Schoonhoven altijd lastig, maar met 3 overwinningen op rij was het vertrouwen groot in een goede afloop. Van begin af aan waren de spelintenties duidelijk. Perkouw liet Schoonhoven het spel maken en leunde op de verdediging om vervolgens via de counter gevaarlijk te worden.

Het leverde een schouwspel op, waar Schoonhoven moeite had om een gaatje te vinden in de hechte defensie en Perkouw zich beperkte tot lange ballen. Toch kreeg Schoonhoven kansen. Rogier Peltenburg en Deef Vermeulen waren met kopballen dichtbij een treffer en Paul Hom leek een vrije doortocht te hebben richting keeper Duran, maar hij besloot snel te schieten en dit werd een eenvoudige prooi voor de lange keeper. Aan de andere kant was Perkouw in de slotfase van de 1e helft dichtbij een treffer. Tot twee keer toe moest Sjef van Vugt handelend optreden in een gevaarlijke situatie.

In de eerste helft zou er niet gescoord worden. Hoe anders was dat in de 2e helft. In de rust moest Marc Kruiper zich helaas laten vervangen en hierdoor ontstond er onzekerheid achterin bij Schoonhoven. Perkouw dat nog altijd met lange ballen op de counter loerde profiteerde hier dankbaar van. Een uittrap van Duran werd door zowel Martin Schep en Thomas Berendsen niet goed beoordeeld en de gevaarlijke Elgar Mudde aarzelde niet en schoot prachtig vanaf 20 meter binnen.

Met nog 25 mintuen te gaan leek er nog niks verloren. De thuisploeg had niet te klagen dat een overtreding op Rogier Peltenburg in het strafschopgebied onbestraft bleef, maar Schoonhoven creerde gewoonweg te weinig om terug in de wedstrijd te komen. Het was uiteindelijk Perkouw dat de marge verdubbelde. Het was wederom Elgar Mudde die betrokken was bij het doelpunt. Hij passeerde aan de rechterkant van het veld Surija Nandagopal en legde een loepzuivere voorzet af op Michel Groen. De spits kopte knap tegendraads in.

Dit was het nog niet voor Perkouw. Want man of the match Mudde velde het vonnis, door de 3-0 binnen te schieten. Na de 3-0 was de wedstrijd gespeeld. Schoonhoven ging nog op zoek naar een eretreffer. Nadat Peltenburg eerst de lat had geraakt, was hij later alsnog trefzeker met een kopbal. Zo leed Schoonhoven een 3-1 nederlaag in de streekderby.

Een teleurstellend resultaat. In de eerste helft had er zeker meer in gezeten, maar in de 2e helft liet Schoonhoven zich eenvoudig in de val lopen van Perkouw. Door de nederlaag passeert Perkouw Schoonhoven op de ranglijst. Volgende week een lastige, maar mooie wedstrijd voor revanche. Schoonhoven ontvangt dan in eigen huis koploper Soccer Boys.

Opstelling Schoonhoven: Van Vugt, Nandagopal, Kruiper (Schep), Pols, Vermeulen (Kuiper), Berendsen, Niestadt, Heijkoop, Van der Heijden, Peltenburg, Hom.