94'

Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse A

5 mei 2012 14:30

Goudriaan, W.W.C.

Schoonhoven heeft een teleurstellend gelijkspel behaald in en tegen Koudekerk. 7 minuten voor tijd leek Jouk Pols matchwinner te worden, maar in de 94e minuut kwam Koudekerk alsnog op gelijke hoogte. Voor Schoonhoven waren de druiven zuur, want met een overwinning was de 3e plaats veilig geweest. Nu zal het volgende week nog een goed resultaat nodig hebben. Of de 3e plaats recht gaat geven op het spelen van nacompetitie zal afhangen van de resultaten op de andere velden.

Koudekerk is dit seizoen tot nu toe de enige ploeg geweest die in Schoonhoven heeft weten te winnen. Op het eigen Sportpark “Het Hofland” was Schoonhoven kansloos en verloor het met 4-0. Schoonhoven leek dus gewaarschuwd, maar daar was na de aftrap weinig van te merken. Binnen 18 seconden lag de bal achter Sjef van Vugt. Een voorzet aan de linkerkant van het veld werd goed binnengekopt. Een dramatisch begin en de toeschouwers waren bang voor eenzelfde scenario als in de thuiswedstrijd, maar niets was minder waar.

Schoonhoven ging direct na de achterstand op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er snel. In de 5e minuut was het Erik Kuiper die na een goede actie de vrijstaande Paul Hom bediende. Paul Hom bleef rustig en rondde goed af. Na de gelijkmaker golfde het spel op en neer. Zowel Schoonhoven als Koudekerk speelden aanvallend voetbal en zo werd het voor het publiek een aantrekkelijke wedstrijd. Kansen waren er ook, maar het vizier stond bij beide elftallen nog niet op scherp. Zo werd er gerust met een 1-1 stand op het scoreboard.

Na de rust was er één ploeg die recht had op de overwinning. Het was Koudekerk dat direct na de rust nog een goede kans kreeg, maar daarna was het Schoonhoven dat de klok sloeg. Op het kunstgrasveld speelde Schoonhoven prima voetbal en het was wachten op het doelpunt. Een paar keer was het elftal van Bert Potuyt dichtbij maar de keeper bleek een te grote sta in de weg. Uiteindelijk was het in de 83e minuut dan toch raak. Een vrije trap van Willem Paul van der Heijden werd binnengekopt door Jouk Pols. De uitstekende doelman van Koudekerk moest zich op deze inzet dan toch gewonnen geven.

Met nog 7 minuten te gaan ging de thuisploeg alles op alles spelen. In de counter had Schoonhoven het toen moeten beslissen, maar liet dit na. Dit hield Koudekerk in de wedstrijd en wat eigenlijk niemand meer verwachtte gebeurde dan toch. Dom balverlies op het middenveld leidde uiteindelijk de gelijkmaker in. De vreugde was er bij Koudekerk, dat nu definitief veilig is. Schoonhoven keerde met een kater huiswaarts.

Door het verlies van Perkouw tegen Berkel liep Schoonhoven 1 punt uit op de ploeg uit Berkenwoude en heeft het een voorsprong van 3 punten. Als Schoonhoven volgende week minimaal een punt weet te behalen, dan is de 3e plaats veiliggesteld. Of dat nacompetitievoetbal op gaat leveren hangt af van de resultaten in de wedstrijden Soccer Boys – Berkel en Rohda ’76 – TAVV. Zowel Soccer Boys als TAVV moeten hun wedstrijden winnen. Gebeurt dat niet, dan zal Berkel als winnaar van de 3e periode aan de nacompetitie mogen deelnemen.

Niet alleen voor Schoonhoven staat er volgende week veel op het spel. Soccer Boys en TAVV gaan uitmaken wie er kampioen wordt en onderin gaan WDS, BSC ’68 en Zwammerdam uitmaken wie er naast Moerkapelle rechtstreeks degradeert. Voor de Moerkapellenaren viel vandaag het doek. In de uitwedstrijd tegen Zwammerdam verloor het met 2-0 en door dit verlies kan het de concurrentie niet meer inhalen. Al met al belooft het een zinderend slotweekend te worden.

Opstelling Schoonhoven: Sjef van Vugt, Gerben Ruissen, Marc Kruiper, Rob Arbeider (Martin Schep), Erik Zuurmond, Thomas Berendsen, Erik Kuiper (Surija Nandagopal), Robin Heijkoop, Willem Paul van der Heijden, Jouk Pols, Paul Hom (Rogier Peltenburg).