Schoonhoven verliest openingswedstrijd - Schoonhoven

Schoonhoven verliest openingswedstrijd

Schoonhoven 1

0 - 1

DCV 1

83'
... (schot)

Competitie

Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse B

Datum

1 september 2012 15:00

Scheidsrechter

Lingen (Gouda), A.

Accommodatie

Onbekend

Schoonhoven heeft een kater overgehouden aan de openingswedstrijd. Op eigen veld verloor de ploeg van trainer Bert Potuyt met 1-0 van DCV. De Krimpenaren sloegen 8 minuten voor tijd toe door de 1-0 binnen te schieten. Met een slotoffensief werd er nog geprobeerd een puntje binnen te slepen, maar in deze missie slaagde het elftal niet.

De voorbereiding was naar tevredenheid verlopen en het vertrouwen was dan ook groot toen om 15:00 uur werd afgetrapt. Met DCV als tegenstander wist de ploeg dat het zeker geen eenvoudige middag zou worden. Vorig jaar wist DCV met overmacht het kampioenschap in de 4e klasse te behalen en met aanvullingen vanuit de zondagselectie heeft DCV een elftal dat moeiteloos mee kan in de 3e klasse.

Het begin was van beide kanten nerveus. Schoonhoven speelde slordig en zocht te snel de diepte. Echt gevaarlijk werd het dan ook niet voor het doel van de DCV doelman. Een gevaarlijke corner en schot voorlangs van Etienne Niestadt waren de enige wapenfeiten in aanvallend opzicht. Ook DCV kon niet imponeren en wist geen kansen te creëren in de eerste helft. Een 0-0 stand was dan ook het logische gevolg na 45 minuten voetballen.

In het tweede bedrijf was het DCV dat beter uit de startblokken kwam. Het won meer persoonlijke duels en even leek er wat meer druk op de Schoonhovense defensie te komen. Dit resulteerde in één goede kans voor de gasten, maar het schot dat volgde werd eenvoudig gepareerd door keeper Rémi van Cappellen.

Na een kwartier voetballen nam Schoonhoven het initiatief over en kreeg het een aantal mogelijkheden. Wim Overbeek ging door aan de zijkant van het veld, maar zijn schot miste kracht. Mark Kruiper en Etienne Niestadt waren beide met kopballen gevaarlijk, maar tot doelpunten zou het niet leiden. In deze fase kon DCV nauwelijks nog gevaarlijk worden, maar was het toch de ploeg die wist te scoren. Bij een lange bal kwam Van Cappellen goed zijn doel uit, maar de bal belandde bij het wegwerken in de voeten van een DCV speler. Deze wist de bal met één lob binnen te werken, 0-1.

Een grote teleurstelling omdat Schoonhoven in verdedigend opzicht deze middag nauwelijks in de problemen was geweest. Het slotoffensief zou niet meer tot doelpunten leidden. Rob Arbeider was met een vrije trap vanaf de zijkant van het veld nog dicht bij een gelukkige gelijkmaker. Maar de voorzet viel boven op de lat. Zo verloor Schoonhoven teleurstellend de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Volgende week moet deze nederlaag worden weggespoeld in de uitwedstrijd tegen CVV Mercurius.

Opstelling Schoonhoven: Rémi van Cappellen, Rob Arbeider, Marc Kruiper, Erik Zuurmond, Hayo Nagtegaal, Robin van Elteren, Kelvin Potuyt, Wim Overbeek (Rogier Peltenburg), Pieter Meijer (Paul Hom), Jouk Pols en Etienne Niestadt.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!