87'

Mannen KNVB beker Amateurs poule, 1, Groep 1 24

21 augustus 2012 19:00

Takacs, G.W.A.

Eenvoudig kwam de overwinning op de 2e- klasser uit Oudewater niet tot stand. UNIO bleek over een uitstekend elftal te bezitten en Schoonhoven had moeite met de vele positiewisselingen van de thuisploeg. Toch bleven grote kansen uit voor UNIO. Schoonhoven had moeite de bal in de ploeg te houden en ook Schoonhoven wist aanvallend geen potten te breken. Zo werd er met een 0-0 stand gerust.

Na rust bleef het spelbeeld onveranderd. UNIO was de bovenliggende ploeg, maar Schoonhoven wist wel meer gevaarlijker uit te breken. Via één van deze uitbraken wist Schoonhoven op voorsprong te komen. Kelvin Potuyt zag uit zijn ooghoek Pieter Meijer vrij staan en de aanvaller rondde keurig af.

De achterstand was voor UNIO het sein om er nog een stapje bovenop te doen. Schoonhoven werd achteruit gedrukt en het was wachten op de gelijkmaker. Via een rake vrij trap viel deze gelijkmaker dan ook. De thuisploeg was nog niet tevreden en drukte door. Dit leidde 20 minuten voor tijd tot een 2-1 voorsprong.

De ploeg van Bert Potuyt gaf zich nog niet gewonnen en toonde veerkracht. Er werd weer meer aanvallend gedacht en dit zou uiteindelijk zelfs leiden tot een overwinning. Via twee doelpunten van Robin van Elteren wist Schoonhoven de achterstand om te buigen tot een 3-2 voorsprong. De tijd voor UNIO was tekort om nog wat terug te doen en zou eindigde de wedstrijd in een 3-2 overwinning voor Schoonhoven.