90'

Mannen KNVB beker Amateurs poule, 1, Groep 1 24

25 augustus 2012 15:00

Potuyt, G.A.

Na de midweekse overwinning op UNIO (3-2) had Schoonhoven nog alle kansen op het bereiken van de 2e ronde van het bekertoernooi. Daarvoor moest het wel een overwinning boeken op het sterke Spirit. Lange tijd leek een verrassing in de maak, maar in de slotfase gaf Schoonhoven alsnog een 1-0 voorsprong uit handen. Spirit won met 2-1 en gaat door dit resultaat door naar de volgende ronde.

De voorbereiding voor Schoonhoven verliep alles behalve goed. Bij aankomst in Oudekerk a/d IJssel bleken de tenues nog op het eigen Sportpark te staan. Hierdoor hadden de mannen slechts een kwartiertje voor de warming-up. Toch kon Schoonhoven in de eerste helft prima mee met de thuisploeg. Spirit had meer balbezit en kreeg ook de betere kansen, maar Schoonhoven kwam er een aantal maal snel uit en mocht ook hopen op een doelpunt. In de slotfase van de 1e helft viel deze verrassende treffer ook. Een goede corner werd knap binnengekopt door Etienne Niestadt.

Wat iedereen verwachtte gebeurde in de 2e helft ook. Spirit ging het tempo opvoeren en drong Schoonhoven steeds verder achteruit. Dit leek al snel de gelijkmaker op te leveren, maar doelman Remi van Capellen reageerde uitstekend op een kopbal van Arian van Herk. Spirit bleef dreigend en de verdedigers hadden de handen vol aan de Oudekerkse aanvallers. Toch liet Schoonhoven zich ook een aantal maal gevaarlijk zien. Het was Jouk Pols die de wedstrijd een kwartier voor tijd had moeten beslissen. De Spirit doelman keerde in een één-tegen-één situatie het schot van Pols.

Waar Pols miste was het niet veel later Spirit dat toesloeg. Een voorzet aan de rechterkant van het veld werd goed binnengetikt door Arian van Herk. Bij Schoonhoven vloeiden de krachten langzaam weg en dat gaf Spirit de kans om de volle buit te pakken. In de 90e minuut was het Ruben de Vries die een voorzet vanaf de linkerkant van het veld tot doelpunt wist te promoveren. Door de 2-1 overwinning plaatste Spirit zich voor de volgende ronde.

Bert Potuyt gaat zijn mannen komende klaarstomen voor het eerste competitietreffen met DCV. De voorbereiding was hoopgevend. Hopelijk wordt de goede lijn doorgetrokken tegen de Krimpenaren.