Belangrijke info over de clinic van 18 december a.s. - Schoonhoven

Belangrijke info over de clinic van 18 december a.s.

15 december 2021 19:45

Redactie

Onderstaand belangrijke informatie voor de spelers/speelsters en ouders/begeleiders over de voetbalclinic van a.s. zaterdag 18 december welke door de selectie VV Schoonhoven wordt georganiseerd.

Beste jongens en meisjes die meedoen aan de voetbal clinic,Clinic_18_december.png

Zaterdag 18 december a.s. is het dan zover. De spelers van het 1e en 2e elftal en de spelers van O23 verzorgen een clinic voor de jeugd van 5 jaar tot 13 jaar. Zeker 170 spelers/speelsters hebben zich vooraf aangemeld en het belooft een heel leuke clinic te worden.
We gebruiken alle drie de velden. Op de velden doen we verschillende voetbalspelletjes in de vorm van een circuit. De spelletjes doe je met een gemixed team (met mooie namen zoals Sparta, Inter, Barcelona, Chelsea) van 4 of 5 spelers/speelsters van dezelfde leeftijd. Ieder spelletje duurt 10 tot 15 minuten en hierna gaan de spelers/speelsters met het team naar het volgende spelletje.

Halverwege tijdens het circuit van spelletjes is er een pauze en dan krijgt iedereen limonade en fruit. Ook is er een poffertjeskraam met heerlijke versgebakken poffertjes. Aan het einde van het circuit hebben we nog een aardigheidje voor iedereen.

We willen dat de spelers/speelsters uiterlijk om 10 uur aanwezig zijn, dan kunnen we snel beginnen. Iedereen komt lopend of op de fiets naar het voetbalveld, als kinderen worden gebracht doe dat vooral niet met de auto. Het wordt anders veel te druk met 170 kinderen.

Vooraf, het opvangen van de spelers/speelsters bij het voetbalveld. Om alles beheerst te laten verlopen sluiten we alle hekken en laten vervolgens de spelers 1 voor 1 door de poort. Zo kunnen we de spelers direct naar het juiste veld verwijzen. Bij het veld worden ze dan opgewacht en kunnen ze kijken in welk team ze zitten. Zo kunnen we de entree van 170 kinderen beheerst laten verlopen en op tijd beginnen.

De indeling van de teams gaat op leeftijd en niet via de huidige teamindeling. Ben je bijvoorbeeld 12 en je speelt in de JO10, dan doe je mee in de leeftijdscategorie van 11/12 jaar. We gaan werken in 4 leeftijdscategorieën:

Leeftijd 5/6 jaar, speelt op veld 1 – zijn klaar om ongeveer 11:45 uur.

Leeftijd 7/8 jaar, start op veld 2 Noord (zijde provinciale weg) – zijn klaar om ongeveer 12:45 uur

Leeftijd 9/10 jaar, start op veld 2 Zuid (zijde tennisbaan) – zijn klaar om ongeveer 12:30 uur

Leeftijd 11/12/13 (degene die nu in JO13 zitten), start op veld 3 - zijn klaar om ongeveer 12:45 uur

 

Belangrijk: ouders mogen niet aanwezig zijn om te kijken naar de verrichtingen van de kinderen. Dat vinden we natuurlijk erg jammer, maar we houden ons natuurlijk aan de RIVM-richtlijnen.

Er is echter één uitzondering, van de kinderen die 5 of 6 jaar zijn mag er 1 ouder als begeleider aanwezig zijn.

 

Wij hebben er veel zin in en hopen dat iedereen met veel goede zin aankomt dan maken we er een ontzettend leuke dag van.

Selectie VV SchoonhovenBron: Redactie
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!