F2 bikkelt zich naar stunt bij Spirit

15 februari 2016 16:45

Als de spirit maar goed is, dan is de F2 tot veel in staat.

Als de spirit maar goed is, dan is de F2 tot veel in staat. Dan staan er echte kerels in het veld, bikkels die voor elkaar willen knokken en een hecht team zijn. Dat die spirit uitgerekend uit bij Spirit perfect was, is natuurlijk geen toeval. Het leverde een heroïsche overwinning bij de nummer drie in de competitie op.

We misten Tim (last van zijn enkel) en Jasen (ziek), maar daar lieten de jongens zich niet door van de wijs brengen. Gelukkig was Jordi bereid om in te vallen. Die ging na zijn eigen wedstrijd als een speer richting Ouderkerk aan den IJssel en kon tien minuten na het beginsignaal het veld in.

Toen stonden we met 1-0 achter, omdat een vrije trap ongelukkig in het doel hobbelde. Het werd zelfs 2-0, omdat we achterin even niet helemaal bij de les waren.

Maar de F2, die in de competitie pas eenmaal had gewonnen, had geen trek in de zoveelste nederlaag. Timo greep enkele keren goed in. Achterin was Marouan de stofzuiger die zelfs tafels en stoelen opzoog. Thomas buffelde op de linkerflank tot hij er een rood hoofd van kreeg en op rechts stond Suleiman. Normaal draaft hij het hele veld over, nu moest hij zich voor één keertje beperken tot verdedigen. Dat deed hij uitstekend. Fel in de duels, snel en krachtig, alsof hij er al jaren stond.

In de aanval maakte Rayan mooie acties, strooide Timme met passes en probeerde Melle gevaarlijk te worden. Het werd 2-1, toen Jordi goed bleef doorjagen na een terugspeelbal van Spirit. Hij was de keeper te snel af en tikte raak.

In de tweede helft zorgde Jordi ook voor de gelijkmaker en dat doelpunt was bijna een kopie van zijn eerste treffer. Twee mooie voorbeelden voor onze jongens, dat je altijd moet blijven jagen, ook als de situatie kansloos lijkt.

De F2 was als een vechtmachine, met na rust ook Melle in de verdediging. Die bleek net als Suleiman verborgen kwaliteiten te hebben en haalde niet alleen veel weg, maar zorgde ook nog voor aansluiting naar voren.

Suleiman kreeg uiteindelijk de beloning voor zijn goede verdedigende werk. Hij mocht een keer mee opstomen naar voren en schoot knap raak. De winnende treffer, een paar minuten voor tijd.

Niemand twijfelde nog of de F2 de stunt bij Spirit zou voltooien en in de laatste minuten hielden de jongens eenvoudig stand. Hand in hand mochten zij juichend naar de meegereisde fans rennen. Een zeldzaam feestje, maar dik en dik verdiend.