D1 verslaat zeer verdiend medekoploper ESTO D1

22 maart 2016 11:15

Thuis gewonnen met 4-0

Na de verdiende nederlaag tegen medekoploper RVC'33 vorige week met 3-1, mochten we vandaag aantreden tegen de nieuwe koploper ESTO D1. Deze competitie kent elke week een nieuwe koploper en nog steeds doen 8 (van de 10) teams die nog mee om het kampioenschap.

Vorige week een veel te slappe 1e helft (waar kennen we dat van) gespeeld en een goede 2e helft. Vandaag daarom wederom aangedrongen op scherp beginnen en dat hadden de mannen goed tussen de oren geprent.

De eerste helft ging gelijk op, zonder veel kansen aan beide kanten. ESTO optisch net iets sterker, maar de mannen van Schoonhoven vochten als leeuwen in de duels om de bal te veroveren. Veel verder dan een gevaarlijk aanval van ESTO over links en een bal op de paal van Amin B aan onze kant kwamen we niet.

De redenen waarom de ESTO coaches (4 in getal ) zo op de scheidsrechter reageerden ontging het Schoonhoven publiek volledig. Maar ja, onze jongens trokken zich daar niets van aan en de jongens van ESTO schaamden zich de oren uit hun hoofd.

Vlak na rust gooiden de Schoonhovenaren, zoals zo vaak, de handrem eraf en gingen volle bak voor de overwinning. Na een mooie actie van Amin B over links gaf hij de bal met links voor op Sem die keurig de 1-0 intikte.

Kort hierna passte Bilal de bal naar de vrijstaande Amin B die de bal beheerst in de verre hoek schoot, 2-0. In de rust was nogmaals gehamerd op het proberen te anticiperen op waar de bal komt en niet alleen maar afwachten en pas in actie komen als de bal naar je toe komt. Bilal had dit heel goed in zijn oren geknoopt. De ESTO verdediger wilde zijn rechtsachter inpassen, Bilal had het doorzien en speelde de bal op Amin B, zijn voorzet werd keurig teruggelegd door Sem op de vrijstaande Bilal die zijn "eigen" treffer verzilverde., 3-0. Keurig jongen.

Het slotakkoord was wederom voor Amin B. Na een mooie steekbal van Karsten ging Amin B alleen op de keeper af, met nog even een circusnummertje stuurde hij de ESTO keeper het Schoonhovens bos in en tekende hij de verdiende 4-0 aan.

Mannen, prachtige verdiende overwinning. Als we maar met passie en inzet blijven spelen, kunnen we elke week met plezier spelen en zien we wel waar dat toe leidt.

Komende week staat in het teken van de beker, woensdag voor de VR Cup tegen Leonidas en as zaterdag spelen we de 1/4 finale voor de KNVB beker tegen DSVP D1. Dan gaan we weer voor het maximale.