Seizoen eindigt voor VVS met een nederlaag tegen VVOR

17 mei 2016 20:15

Afgelopen zaterdag speelde VVS de laatste wedstrijd van het seizoen 2015/2016. Helaas wist VVS het seizoen niet winnend af te sluiten. Het Rotterdamse VVOR was uiteindelijk met 1-2 te sterk. VVS kwam nog wel op voorsprong door een doelpunt van Pieter Meijer maar wist deze voorsprong zoals vaker dit seizoen niet vast te houden.

Voor beide teams stond er afgelopen zaterdag niets meer op het spel. VVS wist dat het als achtste op de ranglijst zou eindigen en VVOR kan zich op gaan maken voor de bekerfinale aankomende zaterdag en daarna zullen de Rotterdammers gaan proberen om via de nacompetitie promotie naar de 2e klasse te bewerkstelligen. VVOR was daarom met een sterk gewijzigde selectie naar de zilverstad gekomen om spelers te sparen voor de komende wedstrijden. Ook VVS trainer Wim Eilander moest flink sleutelen aan zijn opstelling. De 37-jarige doelman Leon Elbertse werd vanuit het 7e elftal overgeheveld omdat eerste doelman Van Vugt geblesseerd is en tweede doelman Dooms vertrok afgelopen woensdag naar het buitenland voor een vakantie. Ook kon Eilander niet beschikken over Willem Paul van der Heijden (geschorst), Arie Versluis (vakantie), Farouk el Kadiri en Moustafa el Hassouni (beide geblesseerd) en Hayo Nagtegaal kon niet op tijd zijn om te starten i.v.m. werk. De selectie werd daarom aangevuld met vier A-junioren en een speler uit het tweede elftal.

VVS begon goed aan de wedstrijd. Vanaf minuut één was er veelvuldig balbezit en werd er geprobeerd om via de flanken gevaarlijk te worden. Een aantal keren lukte dat ook maar tot doelpunten leidde dit helaas niet. VVOR probeerde voornamelijk met lange ballen gevaarlijke te worden maar deze ballen waren steeds een prooi voor VVS verdediger Marc Kruiper. In de 25e minuut wist VVS op een 1-0 voorsprong te komen. Na een mooie aanval was het Pieter Meijer, die in zijn laatste wedstrijd voor VVS, met een mooie schuiver de bal achter de VVOR doelman wist te schieten. Na de 1-0 kwam VVOR beter in het spel en werd het gevaarlijker wat leidde tot de 1-1 in de 34e minuut. Vanaf de linkerkant mocht VVOR een vrije trap nemen. De bal werd direct op doel geschoten maar helaas kon doelman Leon Elbertse de bal niet klem vast pakken waardoor de bal in de rebound alsnog binnen werd geschoten. Niet veel later kwam VVS zelfs op een achterstand. Drie minuten na de 1-1 werd verdediger Marc Kruiper na een lange bal weggezet door de spits van VVOR die vervolgens alleen op doelman Elbertse af kon en uiteindelijk geen problemen had om de bal achter de doelman te schieten. Vlak voor rust kreeg VVS de grootste kans van de wedstrijd. Aanvaller Rogier Peltenburg kon alleen op de VVOR doelman af. Zijn schot werd in eerste instantie gekeerd en in de rebound had Peltenburg de bal voor het intikken. Tot ieders verbazing wist Peltenburg de bal over het lege doel te schieten en verprutste daarmee de kans op de gelijkmaker. Door de gemiste kans bleef het 1-2 tot aan de rust.

Na rust was het VVS wat direct weer het initiatief nam in de wedstrijd en ging druk op zoek naar de gelijkmaker maar tot grote kansen leidde dit nog niet in de beginfase van de tweede helft. Na vijftien minuten spelen wisselde VVS trainer Wim Eilander tweemaal. Kelvin Potuyt en Pieter Meijer kregen een publiekswissel omdat zij voor het laatst het shirt van VVS zouden dragen. Beide spelers vertrekken volgend seizoen naar Bergambacht. In het veld kwamen twee A-junioren. Voor één van de twee spelers betekende dit zijn debuut in de hoofdmacht van VVS. De 17 jarige Robbin Brouwer mocht zijn kunsten vertonen als linksbuiten. Brouwer had tien minuten na zijn invalbeurt zelfs de mogelijkheid om de gelijkmaker binnen te schieten. Na een mooie pass van Amin Karroum kon Brouwer alleen op de VVOR doelman af. Helaas trof zijn schot geen doel omdat de doelman zijn schot pareerde. In de laatste twintig minuten bleef VVS druk op het doel houden van VVOR en kreeg het ook mogelijkheden op de gelijkmaker maar de bal wilde er maar niet in. De kansen voor VVOR waren spaarzaam maar toch kwam de ploeg van trainer Peter van Gestel er aantal keer gevaarlijk uit maar ook VVOR wist niet meer te scoren waardoor de rotterdammers drie punten aan het duel overhielden. Toch nog een kleine domper voor VVS dat het de laatste wedstrijd voor eigen publiek niet heeft weten te winnen. VVS sluit het seizoen daarmee op een achtste plek op de ranglijst met 37 punten. Er werd 57 keer gescoord dit seizoen maar de ploeg moest ook 54 treffers incasseren.

Na de wedstrijd werd er afscheid genomen van een aantal spelers die de club zullen verlaten. Na een woordje van de voorzitter en een bloemetje werden Willem Paul van der Heijden (Geinoord), Pieter Meijer (Bergambacht), Kelvin Potuyt Bergambacht) en Moustafa el Hassouni (noodgedwongen moeten stoppen vanwege een enkelblessure) bedankt voor hun inzet voor de VVS. Met pijn in ons hart hebben wij ook afscheid moeten nemen van onze verzorgster Marleen van der Velde. In verband met werk en het feit dat ze in Breda is gaan wonen is het voor Marleen niet meer mogelijk om dit te combineren met haar werk als verzorgster bij VVS. Wij wensen Willem Paul, Pieter, Kelvin succes bij hun nieuwe club en Marleen bij haar werkzaamheden voor haar nieuwe werkgever en hopelijk zal ze nog regelmatig nog ons sportpark bezoeken. Moustafa wensen wij veel beterschap in het herstel van zijn enkelblessure en hopelijk blijft hij voor de club nog wel behouden in een andere rol dan voetballer.

Volgend seizoen zal VVS opnieuw onder leiding staan van Wim Eilander. Zoals eerder vermeld zullen een aantal spelers de club verlaten maar daar tegenover staat de komst van een aantal spelers en er zullen talentvolle A-junioren overkomen naar de selectie. Hopelijk kan VVS volgend seizoen dan weer mee gaan doen om de prijzen.

Opstelling VVS: Elbertse, Van Arkel, Kruiper, Teunissen, Bakker (H. Nagtegaal), Potuyt (Karroum), De Rek, J. Nagtegaal, De Vries, Peltenburg, Meijer (Brouwer)