Schoonhoven A1 pakt de dubbel

29 mei 2016 13:45

Na het behalen van het kampioenschap en promotie naar de 1e klasse heeft de A1 afgelopen zaterdag de dubbel gepakt door in een spannende bekerfinale tegen Bernardus aan het langste eind te trekken, het werd 5-3 op het terrein van Foreholte.

Met een touringbus vertrokken de spelers en supporters om 12.30 uur naar het terrein van Foreholte. De busreis verliep voorspoedig en om iets voor 14 uur kwamen we aan bij Foreholte in Voorhout. Het programma gaf aan dat we op veld 2 speelden en na de wedstrijd bespreking werd begonnen met de warming up. Voor aanvang van de wedstrijd zat de sfeer er bij het publiek goed in: vuurpotten, sfeer vuurwerk en veel gezang. Het gehele veld was omgeven door toeschouwers, een echte bekersfeer. Ben Sloof, onze sponsor, was er ook met zijn vrouw. Het publiek zou niet worden teleur gesteld, de ploegen maakten er een echte bekerthriller van, een finale waardig.

Schoonhoven begon goed aan de wedstrijd, met positiespel en individuele acties werd Bernardus onder druk gezet en ontstonden de eerste kansjes. Met name Tiago stichtte veel gevaar in de verdediging maar was ongelukkig met zijn afstandsschoten: net naast of de uitstekende keeper van Bernardus stond op de goede plek. Ook Robbin en Walter waren actief met mooie acties, Walter brak op links door maar zijn voorzet belandde niet bij een medespeler. Robbin kreeg de beste kans in deze fase, via goed doorjagen ontfutselde hij de bal van de laatste man en kon van de zijkant doorlopen naar het doel. Helaas mistte zijn schot de juiste richting.

Bernardus zette daar een aantal gevaarlijke uitbraken tegenover. Vooral de lange bal werd gezocht om de spitsen te bereiken. De verdediging bestaande uit Anass, Tom, Julian en Jelle had moeite met de beweeglijke spitsen. Met hulp van het goede verdedigende werk van het Amine en Ayoub op het middenveld konden de aanvallen onschadelijk worden gemaakt.  Tot echt grote kansen kwam het nog niet maar het gaf wel aan dat er opgepast moest worden in de verdediging.

De ban werd gebroken door Gerwin die op het juiste moment de diepte koos en uiterst beheerst afrondde na een uitstekende steekbal van Tiago. De A1 kon echter niet lang genieten van de voorsprong want dezelfde Gerwin kreeg de bal ongelukkig tegen de hand bij een corner van Bernardus. Het resultaat een makkelijk gegeven strafschop en dito gele kaart met tijdstraf van 10 minuten. De spits van Bernardus schoot de strafschop feilloos in en de A1 kon opnieuw beginnen. Maar de A1 toonde veerkracht door binnen 1 minuut weer op voorsprong komen. Nu was het Tiago die vanuit een dieptepass van Julian de bal langs de keeper van Bernardus plaatste. Groot was de vreugde en met een voorsprong van 2-1 ging de rust in.

In de rust werden de puntjes op de i gezet voor de 2e helft. Meer rust aan de bal, de bal laten gaan, gebruik maken van de eigen kracht en vooral in de beginfase van de 2e helft het hoofd koel houden omdat Bernardus in de overtal situatie zou gaan drukken. Dit laatste bleek bewaarheid te worden, met veel passie legde Bernardus druk op de verdediging van de A1. En met succes. De handige spits van Bernardus draaide goed weg en schoot de bal hard in de korte hoek: 2-2. De A1 was van slag en niet veel later kon Bernardus door het verkeerd inschatten van een dieptepass aan Schoonhoven zijde de 2-3 scoren. Groot feest bij de vele meegereisde supporters  van Bernardus en met nog 35 minuten te spelen een moeilijke klus voor de A1 om de stand om te buigen. Een aantal wissels werd toegepast en dat bracht de nodige rust in het team. Joris, die goed inviel, bracht rust op het middenveld, Jorn verving Anass en Gerwin ruilde met Sharam. De A1 kreeg meer vat op de wedstrijd en liet de bal beter gaan en zette Bernardus goed onder druk. Dat leidde tot een aantal kansen waarbij het vizier niet op scherp stond, net niet even het geluk aanwezig was en ook de keeper van Bernardus een aantal goede reddingen verrichtte. Een mooie actie van Amine over rechts leidde de gelijkmaker in. Na een onnavolgbare passeerbeweging op de achterlijn was het Robbin die wel raad wist met de teruggetrokken bal van Amine. Hard schoot Robbin in en de stand was weer gelijk 3-3,  met nog 10 minuten te gaan was alles nog mogelijk. De A1 zette het goede spel voort en met goed voetbal en mooie combinaties in deze fase kreeg het diverse kansen. Een  schot van Walter ging net naast en een tweede schot tikte de keeper goed uit de kruising.

Vanuit een afgeslagen aanval belandde de bal op de 16 meter en Amine haalde half in de lucht loeihard uit, een wereldgoal en grote vreugde bij iedereen die voor Schoonhoven was. Weer een voorsprong voor de A1 (4-3). De zware wedstrijd begon ook zijn tol te eisen. Tiago werd gewisseld voor Allessandro en Walter maakte plaats voor Giorgio, die deze week geblesseerd raakte aan zijn knie bij een oefenwedstrijd. De A1 bleef aanvallen en kreeg ook diverse mogelijkheden. Giorgio kwam in een moeilijke hoek éen op één met de keeper. Maar zijn schot werd goed gehouden. Allessandro kreeg een mogelijkheid maar wachtte net iets te lang. Uiteindelijk zou Allessandro de bevrijdende 5-3 aantekenen na een weergaloze actie van Amine. De goal werd uitbundig gevierd door het gehele team en met nog enkele speelminuten en aanvullende blessuretijd bleek de buit binnen.

Bernardus perste er nog eenmaal een ‘alles of niets’ offensief uit. Een aantal hachelijke momenten voor de goal van Schoonhoven speelden zich nog af. Yannis redde nog eenmaal uitstekend maar daarna was de weerstand gebroken. Niet lang daarna floot de scheidsrechter voor het einde van deze enerverende en sportieve bekerfinale die voor de neutrale toeschouwer een zeer aantrekkelijke finale opleverde, maar voor de supporters van beide ploegen soms ‘billenknijpen’ of ‘nagelbijten’ was.

Na het eindsignaal kwam de ontlading en barstte het feest los. De A1 werd gehuldigd en ontving een beker met grote oren en iedereen kreeg een bijna gouden medaille als aandenken. Amine hield een mooie toespraak en bedankte de meegereisde supporters voor hun steun en onze sponsor Ben Sloof.

Een compliment voor de ploeg van Bernardus, een zeer sportieve wedstrijd en goede ploeg. Het was een zeer aantrekkelijke en spannende wedstrijd. Beide ploegen hebben als leeuwen gevochten, helaas kan er maar één winnen.

Het uitstekende seizoen van de A1 kwam daarmee tot een einde. Slechts eenmaal werd er in het gehele seizoen vriendschappelijk, in competitie- of bekerverband verloren. De dubbel , kampioen en bekerwinnaar, werd binnen gehaald. Maar misschien wel het grootste succes is dat er een vriendenploeg staat die ontzettend goed kan voetballen, een hecht team bleek te zijn, veel potentie heeft voor de toekomst richting senioren en met veel plezier samen hebben gepresteerd.

Meer foto's zijn te vinden in het fotoalbum van de A1.

De filmpjes van deze wedstrijd - met commtaar :) - zijn ook te vinden in het fotoalbum van de A1