JO9-4 neemt punten mee uit Ammerstol

9 oktober 2016 20:45

Klokkendieven halen drie punten bij Piepmuizen

Wéér een derby: Ammerstol. Er wordt vanmorgen één wedstrijd gespeeld, dus we hebben het hele complex voor onszelf. De Ammerse F1 bestaat uit jongens en meisjes.

Er is veel druk en de meisjes van Ammerstol J/MO9-1 hebben lange benen en zijn dus heel snel bij de bal. Het wordt lastig en dat merk je goed. Neeeee…  we komen op achterstand: 1-0.

De mannen hebben wat moeite met hun posities. Linksvoor staat rechtsachter en andersom. Aanvallers laten zich zakken en zelfs het midden is het midden vandaag niet. Wat is er aan de hand? Nederlands elftal gekeken? Superkids? Te laat naar bed of gewoon heel vroeg wakker?

Blik op de klok zegt dat het tijd is voor rust en limonade. Ze gaan gelaten naar de kleedkamer. Wat kunnen coaches Robert en Roy zeggen in deze minuten? Wij ouders krijgen het niet weten en gaan aan de koffie. De spelers betreden het veld weer vol goede moed. Ralph gaat tweede helft op doel en Julian in de blauw-witte strepen.

Er zijn wat kansen maar de bal wil er voor Schoonhoven gewoon níet in. Mooie aanvallen zien we en Dinand lukt het om het meisje -dat wel een kop groter is- uit te spelen, Liam kan er met de bal van door en deze krult in het doel. Gelijk: 1-1.

“Blijven lopen, anders ga ik je wisselen” zijn de strenge woorden van de kant. Dat helpt! Ze willen allemaal winnen en willen zeker niet gewisseld worden.

Er ontstaat grote verwarring als de spelers van Schoonhoven stoppen met voetballen vanwege een achterbal en Ammerstol direct een doelpunt maakt. Schoonhoven blijft verbaasd roepen dat de bal achter de lijn was en dat het doelpunt niet telt, maar de scheids is onverbiddelijk: doelpunt telt en het staat 2-1. Bal op de middenstip en door…

Verbaasd en strijdvaardig gaan ze door; nu willen ze hélemaal winnen. Luc maakt een noodzakelijke sliding, Joey ruikt het doel, haalt uit en scoort de gelijkmaker: 2-2.

Ammerstol valt aan en Ralph houdt de bal van de lijn, niet lang daarna scoort Wesley de 2-3.

Benyamin wordt vlak voor tijd gewisseld en krijgt applaus van het meegereisde publiek. Nasserdin laat zien dat hij verwoestend kan uithalen, maar raakt de lat. Julian grijpt zijn kans, haalt uit en... óver het doel. Wat een vechtlust. Er hangt gewoon nog een doelpunt in de -inmiddels blauwe- lucht. En ja! Dinand maakt de vierde treffer: 2-4.

Whoop whoop. Iedereen heeft nu een doelpunt gemaakt.

Met een zakje chips in de hand en de drie punten in de tas gaan we weer tevreden huiswaarts.