Nieuwe Singel 41
2871 AX
SCHOONHOVEN
tel. 0182-382778

We stonden even met acht man in het veld, keeperballen werden door verdedigers genomen, twee spelers waren tien minuten te laat en onze jongens waren met hun hoofd soms meer bij pepernoten en chocoladeletters dan bij het in de gaten houden van de tegenstander.

Niet gek dus dat we onze grootste nederlaag van het seizoen opliepen: 2-8 tegen Sportlust, dat net als wij van de vijfde naar de derde klasse is gepromoveerd.

We hebben allemaal stoere knapen van 9 jaar (oké Melle pas over een paar dagen) in het team, maar de komst van de goedheiligman naar Schoonhoven leek ons aardig in de war te hebben gebracht.

Verliezen van Sportlust, dat één hele sterke aanvaller had, is helemaal geen schande. Het is gewoon een goede tegenstander. Maar 8-2, dat was wel wat te veel van het goede.

In de eerste helft viel het nog mee. Aanvoerder Melle gaf het goede voorbeeld aan de linkerkant, door lekker te bikkelen en met goed overzicht en strakke passes voor snelheid in het spel te zorgen.

Keeper Badr verdedigde goed mee en onderschepte ballen tot aan de cornervlag. Suleiman had voor het eerst een tegenstander die hem ook fysiek aankon, maar hij beet zich goed vast. Ook Marouan, Kian en Ian (als rechtsback voor het eerst met Karsdorp-kapsel) verdedigden moedig op het door nachtvorst spekgladde kunstgras.

In de aanval dribbelden Luuk en Souhaib er lustig op los en Ayoub was een alleskunner op rechts, in de spits en als rechtsback.

Zelfs een 3-0 achterstand bracht ons niet in de war, want in korte tijd scoorden Souhaib en Luuk na twee mooie aanvallen en was het weer een spannende wedstrijd. Ook de 4-2, vlak voor de pauze, was nog geen ramp.

Maar in de tweede helft was niemand meer bij de les. In de aanval werd veel gedribbeld en veel te weinig samen gespeeld. In de verdediging werd niet goed de plek gehouden en lieten we de aanvallers uit Woerden veel te makkelijk ontsnappen. Waardoor we onnodig met de roe kregen, om in sinterklaastermen te blijven. Dat moet volgende week beter, als koploper Jodan Boys op bezoek komt.