Nieuwe Singel 41
2871 AX
SCHOONHOVEN
tel. 0182-382778

Na de uitgestelde wedstrijd, vanwege de intocht van Sinterklaas en zijn Pieten, tegen Donk, stond om 08.30 Haastrecht op het programma. Een tegenstander die de afgelopen drie weken, twee keer een overwinning wist te behalen en die we dus zeker niet moesten onderschatten. Met het duo Melvin/Roy als coaches en technisch directeuren Roeland en Robert langs de lijn, moest het vandaag allemaal goed gaan komen.

Om stipt half negen floot de goed leidende scheidsrechter voor het begin van de wedstijd op veld 3. Al snel bleek dat dit een moeilijke wedstrijd zou gaan worden. Haastrecht was feller in de duels en won in het begin de slag op het middenveld. Ralph, die de eerste helft keepte, zag dan ook veel aanvallers op zijn doel afstormen. Vooral de Haastrechtse aanvallers met de lichtblauwe en oranje voetbalschoenen waren een plaag voor onze verdedigers en Joey, Dinand en Benyamin hadden dan ook hun handen vol om hen te stoppen.

Maar gelukkig kwamen onze jongens ook regelmatig voor het doel van Haastrecht. Liam en Nasserdin strooiden met passjes of het strooigoed was en zochten de aanvallers Wesley, Luc en Julian op. Helaas gingen hun schoten op doel net naast of werden ze geblokt en lukten hun acties net niet.

Het was dan ook Haastrecht die op voorsprong kwam: 0-1. Het klinkt misschien raar maar het leek erop of Schoonhoven dat net even nodig bleek te hebben. Wellicht dachten ze dat ze wel even zouden winnen en ging op dat moment de knop om. Gaandeweg de eerste helft werden we steeds gevaarlijker. Het middenveld werd iets anders neergezet en dat leek te werken. Schoonhoven drukte Haastrecht naar achteren en dat bleek ook wel aan de corners die Joey met zijn mooie traptechniek moest nemen. Een afgeslagen corner van hem, kwam wederom voor zijn voeten en met een geplaatst schot, schoot hij de bal helaas op de lat. Haastrecht trilde van angst en was dan ook blij dat het rust was.

In de rust werden de mannen weer even op scherp gezet en voelden we met elkaar aan dat hier meer viel uit te halen. En dat gevoel was niet zo maar uit de lucht gegrepen: want al snel in de tweede helft was het na een scrimmage met Liam, Nasserdin en Wesley dat de bal uiteindelijk voor de linkervoet van Luc terechtkwam. Hij dacht niet na en haalde uit in de bovenhoek:1-1. De van de kou kleumende supporters trotseerden de wind en moedigden hun jongens nog even extra aan.

Dat Haastrecht daarna de moed liet zakken was dan ook niet het geval. Want hoe Benyamin, Joey en Dinand ook bikkelden, de jongen met de licht blauwe schoenen was wel een hele gevaarlijke aanvaller. Het was dan ook helaas weer Haastrecht dat op voorsprong kwam in de 28e minuut: 1-2. En toen waren de mannen het zat. Na een prachtige pass van Nasserdin, speelde hij Ralph vrij voor de keeper, die als een koele “Haller” de bal met rechts laag van de keeper schoot: 2-2. En toen dacht Haastrecht dat het weer hun beurt was. Maar dat hadden ze mis. Want na een prachtige verdedigende actie van Dinand en een splijtende pass door de as van het veld naar Nasserdin, bleef laatste genoemde uiterst koel en schoot de 3-2 binnen. De resterende vijf minuten speeltijd waren dan ook bloedstollend spannend. Coach Melvin hield het niet meer van de spanning. Haastrecht gaf nog even alles en de verdedigers werkten dan ook weg wat ze konden. En altijd als je het niet meer verwacht, komt hij dan toch: de gelijkmaker. Want met een lage schuiver was Julian verslagen en werd het 3-3. Schoonhoven zocht nog een keer de aanval. 3-3 was een terechte uitslag van een zinderende wedstrijd. Het was wellicht ook wat teveel geweest als het nog 4-3 zou worden. Die mogelijkheid kreeg Luc nog wel in de laatste minuut toen zijn schot op de paal ketste.

De scheidsrechter vond dat er genoeg spektakel was geweest en floot voor het einde van de wedstrijd. Een wedstrijd waar alles in zat en de supporters prachtig van hadden genoten.

Na de penalties werd de warme kantine opgezocht en werd het meer dan verdiende punt gevierd met lekkernijen van Joey’s moeder Bianca. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd (thuis) tegen de koploper Schoonhoven JO9-5 op het programma. Een wedstrijd die nog een stapje hoger gaat dan een derby. Hopelijk dan net zo’n spektakel stuk als vandaag.