Nieuwe Singel 41
2871 AX
SCHOONHOVEN
tel. 0182-382778

Voor het eerst dit seizoen werd het 5e het vuur aan de schenen gelegd. In de derby tegen Perkouw moesten alle zeilen worden bijgezet om het eerste puntverlies te voorkomen. Gelukkig kreeg het team loon na werken en viel vijf minuten voor tijd de meer dan verdiende 2-1. Vlak voor het eindsignaal werd ook de 3-1 nog binnen geschoten.

Met 24 uit 8 begon Schoonhoven de derby tegen Perkouw vanzelfsprekend als absolute favoriet. Het spel van de mannen was de afgelopen weken echter wat minder dan voorheen waardoor van zelfoverschatting geen sprake kon zijn. Dit was te zien aan het goede spel in de eerste helft.  Schoonhoven speelde de bal geduldig rond wetende dat de kansen vanzelf zouden komen. Perkouw besloot zich in te graven en zo weinig mogelijk ruimte tussen de linies te laten. Dit deed de ploeg best aardig, waardoor Schoonhoven minder kansen creëerde dan normaal. De mogelijkheden waren er echter zeker wel. De grootste kans voor rust was voor Robert Spruit. Het lukte hem echter niet om de bal vanuit de rebound tot doelpunt te promoveren.  Perkouw deelde enkele speldenprikjes uit door er vanuit de counter snel uit te komen. Routinier Trouwborst zocht met lange passes zijn snelle ploegmaten in de ruimtes achter de Schoonhovense verdediging. Dit leverde enkele kansjes én één grote mogelijkheid op. Gelukkig voor Schoonhoven wisten de mannen uit Berkenwoude het net niet te vinden.

Vlak na rust gebeurde dit plotsklaps wel. Na een uitbraak over rechts belandde de voorzet tussen keeper Kevin en verdediger William in. Beiden keken naar elkaar waarna de spits van Perkouw kon afdrukken. 0-1. Gezien het spelbeeld een onverdiende voorsprong. Schoonhoven moest nu echt gas gaan geven. Bij de eerst volgende bal naar voren had dit direct resultaat. Een verdediger van Perkouw voelde zich dusdanig opgejaagd dat hij de bal in eigen doel werkte. Perkouw had welgeteld een minuut van de voorsprong kunnen genieten. 1-1.

Schoonhoven bleef relatief geduldig voetballen. Wetende dat een surplus aan aanvallende kwaliteiten uiteindelijk zou moeten worden uitbetaald. Dat dit tot de 85e minuut duurde had niemand kunnen vermoeden. Nadat zeker drie grote kansen werden gemist zorgde Robert Spruit vlak voor tijd voor de bevrijdende 2-1. Zijn schot viel via de onderkant van de lat binnen. Het verzet van Perkouw was direct gebroken waardoor ook Paul nog kon scoren. 3-1.

Al met al een lastige middag voor Schoonhoven. Over het vertoonde spel kan met echter redelijk tevreden zijn. Dit was beter verzorgd dan de afgelopen weken. Als ook het vizier voor de goal weer op scherp gaat moet het mogelijk zijn om volgende week op bezoek bij Be Fair in Waddinxveen de tiende overwinning op rij te boeken.