Sportlaan 38
2821 XC
STOLWIJK
tel. 0182-341520

Na de goede resultaten van de afgelopen weken, waarbij prachtige uitslagen werden behaald, wachtten de jongens van JO9-4 de lastige uitwedstrijd tegen Stolwijk.
Dat het geen appeltje – eitje zou worden was een feit, want een paar maanden geleden hadden we al tegen hetzelfde team van Stolwijk gespeeld. Het spel ging toen op en neer en na een 3-5 voorsprong gaven we dit toen alsnog weg en maakte Stolwijk in de slotminuten gelijk. We waren dus gewaarschuwd!

Dus namen de coaches Melvin en Roy ruim de tijd om hun tactisch plan met de jongens te bespreken. Aandachtig luisterden de jongens naar hun individuele taken en het gezamenlijke doel van deze wedstrijd: drie punten meenemen naar Schoonhoven. Na de warming-up op het kunstgrasveld van Stolwijk, begonnen we aan de wedstrijd op het veld ernaast, op echt gras. Om stipt 10.15 uur floot de scheidsrechter voor het begin. Julian stond de 1e helft op doel en zag al snel dat zijn teamgenoten nog niet helemaal wakker waren. Want na 4 minuten lag de bal al in zijn doel nadat de verdedigers de bal niet weg kregen in de kluts. Dat moest dus volledig anders. Mouwen opstropen en met zijn allen er tegenaan. Dat begrepen de mannen want met een prachtige solo van Wesley rondde de kleine aanvaller de bal koel af en kwam Schoonhoven langszij: 1-1.

En die lijn werd gelukkig doorgezet. Want na goed verdedigend werk van Dinand en Joey achterin, kreeg Nasserdin de bal voor zijn voeten en haalde hard uit: 1-2 (en dat met kunstgras schoenen J). Het spel golfde op en neer wat soms pittige duels opleverden.

Zo werd Liam hard geraakt aan zijn bovenlichaam maar vond dit scheidsrechter het niet nodig om het spel even stil te leggen om de geblesseerde Liam op te knappen. Dit deed hij echter wel consequent want ook voor op de grond liggende spelers van Stolwijk, vond hij het niet nodig om het spel stil even te stoppen.

En wat jij kan, kan ik ook moet Benyamin gedacht hebben. Je bent tenslotte niet voor niets een tweeling. Dus toen de bal plotsklap voor zijn voeten kwam, dacht hij niet na en haalde genadeloos uit: 1-3 (en dat met kunstgras schoenenJ). Was dit de definitieve genadeklap voor Stolwijk? Nee, dat was het zeker niet. Want weer was het de Stolwijkse aanvaller die gevaarlijk doorkwam en schoot de bal in het Schoonhovense net, 2-3.

De Schoonhovense technische staf moest doen ook alle zeilen bijzetten om de jongens scherp te houden. En dat pikten ze goed op. Wat daar was Wesley vlak voor rust met een laag schot in de hoek 2-4.

De scheidsrechter vond het genoeg voor de eerste helft en floot voor de rust. Daar waren we wel even aan toe met zijn allen. Jongens aan de limo en de supporters aan de koffie.

Even tijd om te vertellen dat we deze wedstrijd nog zeker niet hadden gewonnen omdat we nu “toevallig” met 2-4 voor stonden. Dat hadden we hier namelijk al eerder meegemaakt!

Ralph trok de keepershandschoenen aan voor de 2e helft en met veel enthousiasme begonnen we weer. In deze helft kregen we volop kansen maar wilde de bal er niet in gaan. En zoals zo vaak en helaas deze ochtend dus ook, maakt dan de tegenstander hem wel. Wederom was het de gevaarlijke buitenspeler van Stolwijk die de bal lekker meenam en met een droge knal de bal in het Schoonhovense doel liet ploffen:3-4.

Het meegereisde publiek had het niet meer! De spanning was enorm en Stolwijk voelde dat er meer te halen viel. Zou de geschiedenis zich dan toch weer herhalen? “Naar voren, naar voren, verdedig achter je mannetje en speel goed breed”, werd er dan ook volop geroepen door het technisch duo, wiens hartslag inmiddels was opgelopen naar 180 hartslagen per minuut.

En dat dit gelukkig niet altijd gebeurt, bewees Luc 4 minuten voor tijd. Met een korte aanname draaide hij weg bij zijn tegenstander en schoot de bal in de lange hoek: 3-5. Dit kon niet meer misgaan! Met nog wat kleine kansen over en weer in de laatste minuten floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Yes, drie hele belangrijke punten in de tas.

Met een goed gevoel werd de kleedkamer opgezocht en waren de gedachten alweer bij de volgende wedstrijd: de kraker van volgende week tegen Donk. De nummer 1 (Donk) komt dan naar de Zilverstad om hun 2 punten voorsprong te verdedigen. Om 09.45 zullen onze jongens er alles aan gaan doen om er een mooie pot van te maken. Dus supporters van Schoonhoven kom op tijd want de kaartverkoop gaat razendsnel. De trainers van JO9-4 gaan deze week lekker met het team aan de slag week zodat we het voetbaljaar aankomend weekend mooi kunnen afsluiten.