Scheglaan 11
2718 KZ
ZOETERMEER
tel. 079-3619218

Vandaag moesten we uit tegen de nummer 2 in Zoetermeer, die hoopte winterkampioen te worden. Maar daar dachten wij anders over. Direct na de aftrap ging Zoetermeer de aanval in en kreeg direct een schietkans. Daarna waren wij aan zet, vanuit links ging Zoey naar voren en passte de bal naar spits Iris die net naast schoot. Vrij snel er naar kreeg Iris een 2e kans via een scherpe voorzet van Wesley, Iris nam beheerst aan en schoot gericht in de linkerhoek, 1-0! Zoetermeer probeerde wel veel aan te vallen, maar onze verdediging stond als een huis. Mark stapte vaak op tijd in, zat er tussen en anders vloog Marnix als een raket alle gaten dicht. Sami en Wesley creëerden veel aanvalskansen via links, wat resulteerde in een paar hoekschoppen. Wesley nam een mooi lob hoekschop en de bal kwam bij Jaya, die heel kalm de bal aannam en prachtig in schoot. Haar familie uit Zoetermeer had een mooie wedstrijd uitgezocht, 2-0. Girl Power! Opeens was daar een counter van drie aanvallers van Zoetermeer, maar een erg mooie tackle precies op de bal van Mark verstoorde het feestje. Net voor rust toch nog een schot van Zoetermeer, maar Anis was wakker en dook hem uit de hoek.
Rust. Snel wat drinken en weer het veld in. Zoetermeer had een felle speech gehad, wat het stond binnen 1 minuut 2-1. Zal het dan toch weer spannend gaan worden? Gelukkig bracht Wesley het snel op 3-1 met een mooie kapbeweging en een hard en hoog schot het doel. Zoetermeer was in de war en speelde slordig over, en onze wakkere Anis zat er lekker tussen en maakte snel de 4-1. Daarna was Zoetermeer aan zet, die bleven aanval op aanval stapelen en gingen wij de laatste 10 minuten meer counteren. Sami, Iris en Jaya hadden het druk achterin en bleven fel strijden. Door twee fantastische reddingen van keeper Zoey bleef de stand 4-1. In de counter werd Wesley veel op pad gestuurd die van heel ver de bal mooi voor het doel kreeg. Amin nam de bal aan, speelde heel koel een verdediger uit en schoot kalm de bal in, 5-1! Het was weer genieten langs de zijlijn, veel inzet, mooi overspelen en nu eindelijk dan ook eens de welverdiende doelpunten! Klasse resultaat ook van onze top coaches Jeroen en Steven.