Sportpark Het HoflandNieuwe Singel 41
2871 AX
SCHOONHOVEN
tel. 0182-382778

Vandaag was de dag waar de JO9-4 en hun supporters al weken naar toe geleefd hebben. De topper tegen nummer 1 Donk JO9-2. De ongeslagen koploper!!

Onze jongens bewijzen wekelijks dat ze een echt team zijn en alles voor elkaar over hebben. Met dezelfde instelling zou het vandaag toch moeten lukken.

Keurig op tijd kwamen de mannen va
ndaag het complex op en niks wees op enige spanning bij de jongens (dit in tegenstelling tot de ouders). De wedstrijd stond ingepland op het echte gras van veld 1 (links) en begon om 9.45 uur. Dat het een topper was bleek wel uit het in grote getale opgekomen publiek. Zelfs de voorzitter was bij deze match aanwezig!
Na een ontspannen warming up van onze mannen en een hele serieuze/proffesionele warming up van de tegenstander Donk begon de wedstrijd stipt op tijd. Schoonhoven was vooraf al gewaarschuwd voor de kwaliteit van de 2 meiden van Donk en gelukkig was er een van deze twee op het doel gezet. Onze jongens gingen direct heel goed en fel van start. Dit resulteerde al snel in een hoekschop en dat is voor dit team met een cornerspecialist als Joey meteen gevaar! Joey heeft al veel corners genomen waaruit anderen scoorden dus dacht hij...................laat ik eens gek doen...met een prachtige inswinger leek het 1-0 te worden. Maar helaas belandde de bal op de kruising waarna we hem net niet over de doellijn kregen...0-0 dus nog.

Schoonhoven ging lekker door en al snel was het Liam die met een mooie knal de 1-0 maakte. Luid gejuich langs de kant! Helaas was het Donk dat snel via een mooiedroge knal de 1-1 maakte uit een van de eerste uitvallen.
Blijkbaar schokken de mannen daarvan want ze verloren de grip op het spel. Onze jonge turbo Wesley moest zelfs nog helemaal terug sprinten om de bal van een doorgebroken Donk speler te ontfutselen. Langzaam aan kreeg Schoonhoven toch weer meer vat op de tegenstander. Uit een afgeslagen aanval van Schoonhoven kwamm de bal terecht voor de voeten van onze grote verdediger Joey, zonder aarzelen haalde hij uit en wel dermate dat de keepster de bal niet klemvast kon pakken waarna Wesley de rebound in kon tikken. Jawel voorsprong 2-1. Yessssss

Maar ook dit keer was het van zeer korte duur en scoorde Donk de 2-2. Het uitverdedigen ging in de 1e helft nog wat slordig en helaas resulteerde dit nog voor rust in het 3e tegendoelpunt. 2-3 en vlak daarna rust. Hoe zouden de jongens op deze achterstand reageren? Bij rust een achterstand dat was toch nog niet voorgekomen. Mooie taak dus voor het technisch trio (Melvin, Roy en Robert) om de jongens dermate te instrueren dat ze er weer volledig voor zouden gaan. Wat een spanning zeg die 1e helft.

De 2e helft begon en
eens kijken of de jongens er nog in geloofden, nou dat was zeker zo! Meteen fel en vol overtuiging joegen de mannen op de bal. Bij een van de 1e aanvallen in de 2e helft leek Luc te scoren maar helaas was de bal (volgens de scheidsrechter) niet over de lijn. (na afloop bleek uit betrouwbare bron dat dit wel degelijk een doelpunt had moeten zijn. Gelukkig had dit geen gevolgen voor de instelling van de jongens. Nasserdin, Dinand, Joey en Benyamin streden achterin om iedere bal. Julian de 1e en Ralph de 2e helft probeerden hun doel verder schoon te houden en voorin konden Liam, Wesley en Luc elkaar goed vinden. Jawel nogmaals...een echt TEAM.

Gelukkig maakte Liam toch de 3-3 en Schoonhoven ging door, een mooie solo van Wesley bekroonde hij met een goal 4-3 voorsprong. Er op en er over!!!!

Na mooi doorzetten door Julian kwamde bal weer terecht bij Wesley die met een schot de 5-3 aantekende. EN kort daarna was het weer Wesley die met een schot de 6-3 aantekende. Nu moest het toch wel beslist
zijn werd er langs de kant opgemerkt. Maar Donk bleef dapper strijden en kwam er een aantal keer gevaarlijk uit maar de echte scherpte ontbrak, onze verdedigers grepen op tijd in of Ralph kon de bal nog tegen houden. Toen onze verdedigers even scherpte misten en teveel afwachtten kon de buitenspeler van Donk vrij inschieten en de 6-4 aantekenen. Het zou toch niet waar zijn he!

Het slotakkoord was toch weer voor onze mannen en nadat Wesley, die zelf vrij stond, zag dat Liam er nog beter voor stond, was het Liam die de beslissing aantekende 7-4.

Een prachtige over
winning met als resultaat een zeer terechte WINTERKAMPIOEN!. De JO9-4 een leuk, enthousiast team strijden voor elke meter en voor elkaar.

Namens iedereeen van de JO9-4 wensen we alle lezers een ontzettend gezellig en sportief 2017 toe en wat de JO9-4 betreft.................zo door gaan en kijken waar het dit seizoen eindigt.