FC Oudewater              1 - 6               Schoonhoven 5

Waardsedijk 213
3421 NE
OUDEWATER
tel. 0348-561544

Schoonhoven 5 lijkt alsnog een serieuze gooi naar de titel te gaan doen. Enigszins onverwacht verspeelde directe concurrent Spirit drie punten tegen Be Fair. Schoonhoven daarentegen kende weinig moeite met Oudewater. Net als vorige week tegen Gouda werd er een ruime overwinning geboekt. Na een moeizame eerste helft won het team uiteindelijk met 1-6.

Vanaf de 1e minuut was duidelijk dat Schoonhoven de ploeg was die het spel moest gaan maken. Oudewater beperkte zich tot verdedigen en zocht met lange ballen hun sterke spits. Na een flink aantal gemiste kansen opende Schoonhoven uiteindelijk na een halfuur spelen de score. Osin wist met een lange bal zijn collega- verdediger Stefan te bereiken. In het strafschop gebied van Oudewater waren ze zo vriendelijk een been uit te steken waarna de scheidsrechter een terechte strafschop toekende. Arco kende geen twijfel en maakte de 0-1. Zo leek er voor Schoonhoven geen vuiltje aan de lucht. Wonder boven wonder maakte Oudewater vlak voor rust gelijk. Een afgeslagen corner werd in een keer op de pantofel genomen aan onberispelijk achter Kevin gewerkt. Schoonhoven werd afgestraft voor het missen van vele kansen en ging met 1-1 rusten.

Na rust duurde het een klein kwartiertje totdat het verzet van Oudewater gebroken was. De ruimtes werden groter en daar maakte Schoonhoven gretig gebruik van. Paul zette de 1-2 op het bord na een fijne assist van Robert. Laatsgenoemde herhaalde dit kunststukje nog tweemaal en wist zelf ook een keer te scoren. Daarmee kroonde hij zich tot onvervalste Man of the Match. Naast Arco, Paul en Robert lieten ook Erik (2x) en Kevin zich nog tot doelpuntenmaker kronen. Zodoende liep Schoonhoven eenvoudig uit tot een comfortabele 1-6. Daarmee werd een slordige eerste helft meer dan goedgemaakt.

Eenmaal aan de pils in het zonnetje kwam het nieuws binnen dat Spirit kostbare punten had verspeeld in Waddinxveen. Hierdoor staat Schoonhoven weer op de eerste plaats, waare het niet dat slechts het doelsaldo de twee ploegen scheidt. Met nog drie wedstrijden voor de boeg gaat de competitie in de komende weken zijn bloedstollende laatste fase in. De eerste horde voor Schoonhoven zal Nieuwerkerk zijn. Wordt vervolgd...