Schoonhoven JO10-1                     0 - 7                 Nieuwerkerk JO10-1

Nieuwe Singel 41
2871 AX
SCHOONHOVEN
tel. 0182-382778

Het beloofde een pittig potje te worden tegen Nieuwerkerk JO-10-1 (rood/zwart) die in de hoofdklasse competitie gaat spelen. En dat was het ook. Wat was rood/zwart snel en fel! Al na 10 seconden kregen ze hun eerste kans, maar Sietse gooide zich ertussen en voorkwam een snelle 0-1. Daarna ging het eigenlijk 10 minuten gelijk op, het spel vloog letterlijk heen & weer. Een mooie uitbraak via Mark naar Iris naar Kas leverde bijna de 1-0 voorsprong op. Terwijl wij aan het nagenieten waren, liet rood/zwart hun kracht zien, direct omschakelen en snel naar voren. De aanvaller lobte de bal over Timo heen, 0-1. Daarna werd het snel 0-2, door een prachtige schaarbeweging en scherpe voorzet die de aanvaller met buitenkantje rechts er in tikte. Het was 'mooi' om te zien, alleen jammer dat het tegen ons was :-). De verdedigers hadden hun handen vol en hielpen elkaar goed op elkaars plek. Rennen, kraken, rennen en weer kraken, het bleef maar doorgaan. Fedde heeft ongeveer de halve marathon moeten lopen. Timo stompte en trapte er genoeg uit, maar uiteindelijk werd het 0-4 met rust. Na de rust zigzagde rood/zwart over het veld, alles bewoog en liep naar een vrije positie, waardoor op links een aanvaller een vrij schot op doel kreeg, die te hoog en snel was voor onze keeper: 0-5. Maar ook wij leerde snel en creëerden een paar mooie kansen door ook snel uit te breken. Een mooi steekpasje van Ties op Iris, maar hun verdediging was zo snel, dat het een hoekschop werd. De hoekschoppen waren erg gevaarlijk, maar ze gingen er net niet in. Yassir kopte net naast. Wat rood/zwart dan weer slim deed, was snel uitbreken, de keeper knalt naar voren en alle 6 veldspelers vlogen eruit, wat de 0-6 opleverde. De 0-7 volgde daarna snel. Mark en Daan liepen de longen uit hun lijf en voorkwamen zo nog een aantal doelpunten, wat was het hard werken. De laatste actie was voor ons, Kas passeerde op rechts de verdediger en knalde de bal op de paal. Wel gek om te zeggen, maar 0-7 was eigenlijk een knappe prestatie tegen deze snelle en felle tegenstander, we zijn weer een stuk sterker geworden vandaag!