Nieuwe Singel 41
2871 AX
SCHOONHOVEN
tel. 0182-382778

Na de doordeweekse les in gezonde felheid en simpel voetballen die resulteerde in een nederlaag tegen VV Haastrecht JO11-1 konden de jongens vanochtend aan de bak om deze nederlaag weg te spoelen.

Genoeg water kwam er vanuit de lucht maar hiermee spoel je geen nederlaag weg. Ruim van te voren waren de jongens aanwezig op het veld om middels een goede warming up te wennen aan de doorschietende ballen en om te zorgen dat ze met gezonde felheid zouden starten aan de wedstrijd.

Binnenmaas had afgelopen week met 7-0 verloren bij DRL dus deze mannen zouden ook wel gebrand zijn om 3 punten te halen vandaag.

We moesten nog even wachten op de scheidsrechter maar toen die er uiteindelijk was konden we beginnen met Jordi dit keer in de wissel.

We kwamen goed uit de startblokken en Luuk kon al snel uithalen, de keeper wist deze bal nog wel te pareren en de bal kwam voor de voeten van de meegelopen Souhaib. Hij haalde netjes uit maar helaas belandde zijn bal op de paal.

Hierna was het eigenlijk vooral Binnenmaas dat feller speelde, beter naar de bal toekwam en duels wilde winnen. Het spel golfde heen en weer tot Suleyman op een gegeven moment de diepte in gestuurd werd, zijn schot werd nog gepareerd door de keeper en nu kwam de bal voor de voeten van de goed meegelopen Luuk, die wel raad wist met deze kans. Hoppa 1-0.

Binnenmaas kwam er op een gegeven moment gevaarlijk uit en Roel kwam uit om zijn doel te verkleinen maar de speler van Binnenmaas kon de bal nog doorspelen naar zijn teamgenoot, die geheel vrijstaand voor ons doel gelukkig naast mikte.

Bij een van de aanvallen van Binnenmaas besloot de speler, die namelijk niet aangevallen werd, van redelijk grote afstand uit te halen. Deze bal leek verkeerd ingeschat te worden door Roel en helaas 1-1.

Nou wie weet zou dat helpen om onze jongens geheel wakker te schudden zodat ze weer gingen voetballen zoalsze zo goed kunnen.

Dit viel nog wel mee maar gelukkig maakte Luuk al vrij snel de 2-1

Toen leek het even wat beter te gaan alhoewel de aanvallen over en weer gingen. Adam was weer feller en Kian bleef vaak goed naar de bal kijken en mocht het nodig zijn dan kon Jordi nog een sprint inzetten om de bal weer te heroveren. Maar Binnenmaas bleef feller.

Finn had een mooie opkomende actie die hij afsloot met een mooi schot die de keepr prachtig hield.

We konden wat meer druk zetten en daaruit kregen we ook een corner. Jordi stond erbij, Luuk vlak er naast en Finn op een korte afstand. Jordi speelde slim op Finn die mooi en strak uithaalde en zo de 3-1 voorsprong op het fictieve scorebord zette.

Toch bleef de spanning in de 1e helft. Tegen het einde van deze eerste helft brak Luuk nog een keer uit, hij omspeelde de keeper en we telde hem al.........Maar daar dacht de keeper anders over...hij haalde Luuk onderuit....en nu??? Kleine blessurebehandeling en crisisoverleg tussen de leiders van beide partijen en de scheids op de plek van de overtreding.....Mag er bij de JO11 nu wel of geen penalty gegegeven worden???? Beide leiders konden hier geen duidelijk antwoord op geven dus zoals het hoort "scheidsrechter beslist" we kregen een vrije trap. Luuk (inmiddels weer opgelapt) ging achter de bal staan en schoot de vrije trap er hard in. Kortom geen penalty maar wel 4-1 en ook meteen rust.....

In de rust werden de notulen van Ronald besproken en werd een situatie bij Roel en Kian zelf met videobeelden verduidelijkd.

Maar toen.......na ca. 40 jaar voetbal heeft de leider toch nog wat nieuws geleerd..."We gaan de duels aan als een Flamingo" Nou leg dat maar eens uit. De jongens wisten wel wat kenmerkend is voor een Flamingo. "hij staat op een been!!!" en zo sta je nooit stabiel en zal je ook geen duels winnen. Kortom gebruik je lichaam op de juiste manier in de duels.

Na verder nog wat opmerkingen en tips inzake de benodigde inzet en simpel spelen moest blijken of de jongens klaar waren voor de 2e helft.

De 2e helft begon waarin we vrij veel kansen kregen.Luuk ging al vrij snel op de keeper af die weer redde. Maar ook Binnenmaas bleef aanvallen en had toch best veel mogelijkheden waar ze toch wat slordig mee omgingen of die gepakt werden door Roel of al in eerder stadium door de scherpere verdedigers Kian en Adam,

Uit een zo'n aanval van Binnenmaas kwamde bal uiteindelijk in de handen van Roel terecht die goed, snel uitgooide over rechts. En wat kan simpel voetbal mooi zijn... 3 passes later was de bal bij Souhaib die mooi de 5-1 inschoot.

De wedstrijd ging verder en we kregen toch wat meer vat op de tegenstander die af en toe overtredingen nodig had om onze spelers te stoppen. Zo ook toen Jordi aangepakt werd. Het gevolg was een vrije trap waar Finn achter de bal ging staan. In plaats van dat hij de bal in de doelmond bracht legde hij hem netjes opzij op Luuk die vrij uit kon halen met als resultaat de 6-1. Dit werd ook de eindstand.

Een toch weer ruime overwinning waarbij er nog veel rek in de mogelijkheden van de jongens zit.

Toen aan het einde van de middag bleek dat DRL met 1-1 gelijk had gespeeld tegen de spartaan'20 bleek dus dat we ook nog 1e staan in de bekerpoule met als enige 6 punten. De nummer 2 DRLJO11-1 heeft  4 punten. En juist DRL treffen we zaterdag as om 8.30 uur bij ons thuis. Als we er met z'n allen voor gaan dan moeten we ook zaterdag weer een goed resultaat neer kunnen zetten en zo verder spelen in de beker.

Maar let op jongens....jullie weten vast nog wel...eind vorig seizoen..Excelsior-Feyenoord.....Feyenoord zou wel even kampioen worden die dag, maar prompt verloren ze...

Dus van de week goed trainen en dan zaterdag met goede inzet en mooi voetbal het gewenste resultaat neerzetten. KOM OP MANNEN.