Schoonhoven uitgeschakeld in beker

26 oktober 2011 9:30

Schoonhoven is in de 2e ronde van het bekertoernooi uitgeschakeld. In Maasdam was FC Binnenmaas met 4-1 te sterk. Schoonhoven speelde een sterke eerste helft waarin het verdient op voorsprong kwam. Nadat Binnenmaas een rode kaart kreeg en met 10 man verder moest leek de 3e ronde binnen handbereik. Maar Schoonhoven zakte de 2e helft ver weg en bood zo Binnenmaas de gelegenheid langzij te komen.

Schoonhoven begon prima aan het duel met Binnenmaas. Het was dreigend en de thuisploeg had een aantal harde overtredingen nodig om de Schoonhoven aanvallers te stoppen. Een tweetal spelers hadden het geluk al niet voortijdig te moeten gaan douchen. Waar Schoonhoven in de eerste helft in duels voornamelijk werd neer geschoffeld, bleef het voetballend eenvoudig overeind. Dit leidde tot het doelpunt van Deef Vermeulen. Na goed drukzetten kon Deef Vermeulen doorstoten en één op één met de keeper rondde hij beheerst af.

Binnenmaas kon hier weinig tegenoverstellen en verder dan een paar schoten van afstand kwam de ploeg niet. Nadat een Binnenmaas speler zijn tweede gele kaart kreeg voorgehouden en daarmee met rood kon vertrekken, leek niks een overwinning voor Schoonhoven in de weg te staan. Toch zoals vaker dit seizoen riep het elftal van Bert Potuyt de onheil over zich af. Op slag van rust kreeg Binnenmaas op een gevaarlijke plek een vrije trap te nemen. Deze werd doeltreffend genomen en zo stonden beide partijen weer gelijk.

In de tweede helft was Schoonhoven geen schim meer van de ploeg voor rust. Willem-Paul van der Heijden was nog wel dichtbij de 2-1, maar daarna was Binnenmaas heer en meester. Schoonhoven zag Binnenmaas op voorsprong komen nadat een bal vanuit een corner werd terug gebracht voor het doel en werd afgemaakt. Niet veel later moest Schoonhoven ook met 10 man verder, nadat Corneille de Weerd Bel een doorgebroken speler neertrok. Bert Potuyt had daarvoor ook al Erik Zuurmond en Mike Ketelaar geblesseerd zien afhaken.

De achterstand en rode kaart kwam Schoonhoven niet meer te boven en de ruimtes op het veld werden steeds groter. Hier wist Binnenmaas goed van te profiteren en zo liep het in de slotfase middels twee mooie treffers uit naar een 4-1 stand. Met de overwinning bekert Binnenmaas verder en kan Schoonhoven zich volledig gaan richten op de competitie. Hierin ontmoet het a.s. zaterdag op eigen veld Berkel.

Opstelling Schoonhoven: Sjef van Vugt, Gerben Ruissen, Corneille de Weerd Bel, Deef Vermeulen, Erik Zuurmond (Erik Kuiper), Jouk Pols, Robin Heijkoop, Paul Hom, Mike Ketelaar (Pieter Meijer), Willem Paul van der Heijden en Rogier Peltenburg.