Derde winst op rij voor Schoonhoven na zwaarbevochten zege

19 november 2017 13:45

Afgelopen zaterdag wist VVS opnieuw te winnen. Na de overwinningen op HBSS en Zestienhoven kon VVS ook tegen VVOR als winnaar van het veld stappen. In Rotterdam werd er met 2-3 gewonnen. De doelpunten werden gemaakt door Redouan Adoudy, Shahram Omary en Rogier Peltenburg.

VVS wist dat het zaterdag een lastige uitwedstrijd tegemoet zou gaan. Het Rotterdamse VVOR doet al jaren mee in de top van de derde klasse en heeft altijd een sterke selectie. In het verleden werden er veel wedstrijden tegen elkaar gespeeld en helaas was VVOR vaak de winnaar. Twee seizoenen geleden werd er voor het laatst tegen elkaar gespeeld. In Rotterdam werd het een 2-2 gelijkspel en in Schoonhoven verloor VVS  op de laatste speeldag met 1-2. VVS-trainer Raymond van der Kort wist in ieder geval dat het een lastige middag zou gaan worden. Helaas kon Van der Kort niet beschikken over Daan Teunissen die zich vrijdagavond helaas ziek moest melden. Van der Kort kon wel dezelfde elf mensen in de basis zetten die ook begonnen in de eerder gewonnen wedstrijden tegen Lekkerkerk, HBSS en Zestienhoven.

VVS begon sterk aan de wedstrijd. VVOR werd snel onder druk gezet en kon er moeilijk voetballend uitkomen waardoor er regelmatig de lange bal gespeeld moest worden. Ondanks het lichte overwicht van VVS werden er weinig kansen gecreëerd. Ook VVOR kon tot weinig mogelijkheden komen. De Rotterdammers werden af en toe wel gevaarlijk met vrije trappen en corners maar echte grote kansen waren er niet te zien in de beginfase. Het was VVS wat uiteindelijk als eerste de score opende. Een diepe bal werd door VVS-aanvoerder Rogier Peltenburg verlengd waarna Redouan Adoudy alleen op de VVOR-doelman af kon gaan. Met een goed schot liet hij de doelman uiteindelijk kansloos en bracht zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Na de openingstreffer ging VVOR wat meer aanzetten en VVS werd steeds meer achteruit gedrongen. Dit leidde uiteindelijk tot de gelijkmaker in de 22e minuut. Een pass werd door VVS-verdediger Tom Kruiper aangeraakt waarna de bal precies voor de voeten viel van de snelle rechtsbuiten van VVOR. De aanvaller had daarna geen moeite om de bal achter VVS-doelman Sjef van Vugt te schieten. Na de 1-1 werd VVS steeds slordiger en was er veelvuldig balbezit voor VVOR. VVS had moeite om goede combinaties te spelen en de duels werden steeds meer verloren. In de 34e minuut kwam VVOR op een verdiende voorsprong. Een voorzet van de rechtsback van VVOR werd bij de tweede paal voor het doel gekopt waarna een VVOR-speler de bal simpel binnen kon tikken. Een domper voor VVS maar de Zilverstad bewoners wisten voor rust toch de stand weer gelijk te trekken. Een vrije trap werd door een VVOR-verdediger slecht weggekopt. De verlengde bal kwam uiteindelijk voor de voeten van Shahram Omary die vervolgens met een mooie volley de 2-2 wist aan te tekenen in de 40e minuut. Na de gelijkmaker gebeurde er niet veel meer en met een 2-2 ruststand werd de kleedkamer opgezocht.

In de kleedkamer werd de ploeg op scherp gezet door VVS-trainer Van der Kort. De Utrechtse oefenmeester was niet tevreden over het spel van zijn ploeg en verwachtte meer van zijn spelers in de tweede helft. Helaas kwam het er niet helemaal uit wat Van der Kort wilde zien. Zijn spelers lieten wel veel strijd zien op het veld maar voetballen bleef het ondermaats. Maar als het niet mooi kan, dan moet het maar met hard werken. Het werd een mooie strijd in de tweede helft waarin beide ploegen lieten zien vol voor de winst te gaan. VVOR was als eerste dichtbij de voorsprong. De Rotterdammers kregen de beste kans om de wedstrijd naar zicht toe te trekken. Na een overtreding van VVS-verdediger Tom Kruiper in het zestienmeter gebied kreeg Joey Kars in de 59e minuut de mogelijkheid om vanaf elf meter zijn ploeg op voorsprong te schieten. De normaal gesproken trefzekere aanvaller wist deze kans echter niet te benutten. Zijn slecht genomen penalty werd door VVS-doelman Sjef van Vugt gekeerd en daarmee bleef het dus 2-2. Twee minuten later kreeg VVOR opnieuw een grote kans op de 3-2. Na slecht verdedigen door VVS kon de linksbuiten van VVOR alleen op doel af maar zijn doelpoging belandde aan de verkeerde kant van de paal. Twee grote mogelijkheden in kort tijdbestek werden dus onbenut gelaten door de Rotterdammers en daardoor bleef VVS in de wedstrijd. In de 70e minuut was het uiteindelijk toch VVS die de belangrijke 2-3 wist te maken. Na een lange bal van Hayo Nagtegaal was het Rogier Peltenburg die een verdediger en de doelman van VVOR de baas was en met links kon hij de bal simpel binnenschieten. Een mooie opsteker voor VVS maar met twintig minuten te spelen was er nog niets beslist. VVOR voerde de druk op maar grote kansen werden er niet gecreëerd. Uiteindelijk had VVS de wedstrijd moeten beslissen in de 85e minuut. Aanvaller Redouan Adoudy kon alleen op doel af aan de rechterkant. Hij koos daarna om de bal zelf op doel te schieten maar het was misschien beter geweest om de bal af te leggen op de mee opgekomen Walter van Maurik. De poging van Adoudy ging namelijk voorlangs en daarmee liet hij een grote kans liggen op de 2-4 en daarmee een zekere overwinning. Uiteindelijk wist VVOR de stand niet meer gelijk te trekken en VVS boekte daardoor een zwaarbevochten zege. Een gelijkspel was misschien verdiend geweest maar VVS was uiteindelijk de gelukkige winnaar.

De 2-3 zege op VVOR was voor VVS de derde overwinning op rij en daarmee verstevigt VVS haar plek in de middenmoot op de ranglijst. Na acht wedstrijd spelen bezet VVS de zevende plaats met 12 punten. Eén plek hoger op de ranglijst staat Spirit. De Ouderkerkers hebben echter een iets beter doelsaldo. VVS krijgt volgende week de kans om over Spirit heen te wippen op de ranglijst. Beide ploegen mogen het namelijk tegen elkaar opnemen. Na een aantal jaren staat deze mooie wedstrijd weer op het programma. Spirit speelde een aantal jaren in de tweede klasse maar vorig seizoen degradeerde het naar de derde klasse. Met twee Schoonhovenaren in de gelederen presteert de ploeg dit jaar nog wisselvallig en bezet het dus de zesde plaats op de ranglijst. Het belooft in ieder geval een mooie wedstrijd te worden met hopelijk veel publiek. De wedstrijd begint volgende week om 14.30 uur op sportpark Het Hofland.

Opstelling VVS: Van Vugt, Senior, Kruiper, De Jong, Nagtegaal, Karroum, Omary (Ten Have), Van Maurik, Peltenburg, Versluis, Adoudy.