Moeizame zege Schoonhoven op hekkensluiter

3 december 2017 14:00

Na het gelijkspel vorige week tegen Spirit wist VVS deze week wel weer te winnen. De overwinning kwam echter wel moeizaam tot stand. Pas in de tweede helft wist VVS het verschil te maken met Bolnes. In Ridderkerk werd er met 0-3 gewonnen door doelpunten van Redouan Adoudy (2x) en Amine Karroum.

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd met Bolnes op het programma. De club uit Ridderkerk is bezig met een zeer teleurstellend seizoen. Vorige week werden pas de eerste punten van dit seizoen behaald. Tegen Leonidas werd er met 1-3 gewonnen. Een flinke opsteker voor de ploeg van trainer René Scholts want de voorgaande acht wedstrijden werden namelijk allemaal verloren. Bij Bolnes is er de laatste jaren veel gebeurd. In het seizoen 2013-2014 en 2014-2015 wisten de Ridderkerkers te promoveren via de nacompetitie waardoor ze twee seizoenen geleden uitkwamen in de 1e klasse. Het avontuur in de 1e klasse was echter van korte duur want Bolnes wist rechtstreekse degradatie niet te voorkomen. Ook het seizoen daarop in de 2e klasse eindigde zeer teleurstellend. Via de nacompetitie degradeerde Bolnes naar de 3e klasse waarin het nu dus uitkomt tegen VVS. Zoals gezegd gaat het dit seizoen dus ook niet best. Maar door de overwinning vorige week zal er toch weer hoop zijn op betere tijden.

VVS-trainer Raymond van der Kort moest voor het eerst in vijf wedstrijden weer eens aanpassingen doen in zijn basisopstelling. Arie Versluis (begrafenis) en Steven de Jong (vakantie) waren helaas niet beschikbaar. Gelukkig beschikt Van der Kort over een brede selectie en werden de vrijgekomen posities probleemloos ingevuld door Daan Teunissen en Nabil Belali. Na het gelijkspel vorige week tegen Spirit moest er tegen Bolnes wel weer gewonnen worden om aansluiting te blijven houden bij de bovenste ploegen op de ranglijst. Op papier zou de wedstrijd tegen Bolnes geen probleem moeten zijn maar de praktijk bleek toch anders.

De eerste helft van VVS was ronduit slecht te noemen. VVS speelde veel te slap tegen een fel Bolnes. Waarschijnlijk dachten de Schoonhovenaren dit klusje wel even simpel te klaren. Na 45 minuten spelen mochten ze echter blij zijn dat de ruststand nog 0-0 was. Er was één moment waar VVS bijna wist te scoren. Uit een corner was het Tom Kruiper die de bal net over de lat heen kopte. Bolnes rook zijn kans en was een aantal malen gevaarlijk maar het vizier stond niet op scherp en ook VVS-doelman Sjef van Vugt was een aantal malen een sta in de weg.

In de tweede helft was er een compleet ander VVS te zien. Van der Kort had zijn ploeg flink toegesproken in de rust dat het niet langer kon op deze manier. Zijn spelers hadden de opmerkingen blijkbaar goed opgepakt want de ploeg was een stuk scherper in de tweede helft. Toch was de eerste kans nog wel voor Bolnes maar opnieuw werd het net niet gevonden. Daarna was VVS de bovenliggende partij en in de 50e minuut had Rogier Peltenburg de 0-1 moeten maken. Van dichtbij schoot de aanvoerder echter over het doel heen. Een gemiste kans om de wedstrijd open te breken. Vijf minuten was het wel raak. Uit een corner was het Redouan Adoudy die bij de eerste paal de bal achter de doelman wist te werken en daarmee zijn ploeg op een 0-1 zette. VVS bleef daarna doordrukken en ging op zoek naar de 0-2. Toch moesten de zilverstedelingen scherp blijven want Bolnes beschikt over een aantal snelle behendige spelers die met individuele acties kunnen creëren. Echte grote kansen werden er echter door de Ridderkerkers niet meer gecreëerd. In de 70e minuut wist VVS de score uit te breiden naar 0-2. Het was opnieuw Redouan Adoudy die na een snelle vrije trap alleen op doel af kon en met een mooie stift liet het hij de Bolnes-doelman kansloos. Drie minuten later had Adoudy een hattrick kunnen maken. Adoudy werd in het zestienmeter onreglementair naar de grond gewerkt waarna een strafschop volgde. Omdat vaste strafschopnemer Arie Versluis niet aanwezig kreeg Adoudy de kans om zijn derde van de middag te maken. Er is echter wel een gouden regel dat de veroorzaker van de strafschop niet zelf achter de bal moet gaan staan. Dat bleek nu ook maar weer want de slechte trap van Adoudy werd door de doelman klemvast gepakt. De definitieve beslissing bleef dus achterwege waardoor er nog enige hoop was voor Bolnes. Die hoop werd echter in de 84e minuut aan diggelen geschoten toen VVS na een mooie aanval op 0-3 wist te komen. Amine Karroum was het eindpunt van deze mooie aanval. Met een mooie schuiver liet hij de doelman kansloos. Kort na de 0-3 was er nog een grote kans voor invaller Juliën Buijs maar zijn poging werd ditmaal wel gekeerd door de doelman van VVS. Uiteindelijk werd erna precies 90 minuten afgefloten en kon VVS drie punten bijschrijven op het totaal van 13 punten wat al behaald was.

Helaas blijft VVS door overwinning wel op een zevende plaats staan maar door de nederlaag van DVO’32 en het gelijkspel van VVOR en Zwarte Pijl is VVS wel dichterbij gekomen bij deze ploegen op de ranglijst. Volgende week wacht voor VVS de kraker tegen Perkouw. De laatste twee seizoenen heeft VVS de streekderby helaas niet weten te winnen. De laatste overwinning van VVS op Perkouw was op 25 februari 2015. Toen werd er in Berkenwoude met 2-3 gewonnen. Het seizoen van Perkouw loopt nog niet zoals ze het zelf verwacht hadden. Aan het begin van het seizoen werd er door menigeen verwacht dat Perkouw mee zou gaan draaien bovenin de ranglijst. Na tien wedstrijden spelen staan de Berkenwoudenaren echter op een teleurstellende achtste plaats met twee punten minder dan VVS. Perkouw wist afgelopen zaterdag met 3-1 te winnen van Dilettant en daardoor zal het vertrouwen bij Perkouw groot zijn. Uitslagen in het verleden of de stand op de ranglijst tellen echter niet bij wedstrijden tussen VVS en Perkouw. Het zijn wedstrijden op zich en we kunnen dus volgende week twee ploegen op het veld verwachten die op het scherpst van de sneden zullen spelen. De wedstrijd begin volgende week om 14.30 uur op sportpark Het Hofland.

Opstelling VVS: Van Vugt, Senior (Van Arkel), Kruiper, Nagtegaal, Teunissen, Belali, Omary (Buijs), Van Maurik, Peltenburg, Karroum, Adoudy.