VVS weet opnieuw niet te winnen

13 februari 2018 19:30

Na vier nederlagen op rij wist VVS ook zaterdag niet te winnen. In en tegen Lekkerkerk werd er met 1-1 gelijkgespeeld. VVS kreeg voldoende kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken maar helaas werden de mogelijkheden niet benut. Voor VVS was Shahram Omary de doelpuntenmaker.

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Lekkerkerk op het programma. In het thuisduel wist VVS de eerste overwinning van dit seizoen te behalen. In Schoonhoven werd het 4-1 voor de zilverstad bewoners. Lekkerkerk was er dus alles aan gelegen om zich te revancheren voor de nederlaag eerder dit seizoen. Ook de stand op de ranglijs zou aanleiding moeten zijn voor Lekkerkerk om vol voor de overwinning te voetballen. De ploeg van trainer Arian van Herk bezet momenteel de 12e plaats op de ranglijst en dat zou aan het einde van het seizoen nacompetitievoetbal betekenen. Lekkerkerk zou er dus alles aan willen doen om dat te voorkomen. VVS-trainer Raymond van der Kort moest een aantal aanpassingen doen in zijn basisopstelling. Aanvoerder Rogier Peltenburg is nog steeds herstellende van een enkelblessure en ook doelman Sjef van Vugt moest geblesseerd afhaken voor het duel met Lekkerkerk. Omdat ook tweede doelman Patrick van Spijkeren niet beschikbaar was maakte A-junior Ray Brouwer zijn officiële debuut in het eerste elftal. Voor VVS stond er ook nog wel wat op spel afgelopen zaterdag. Bij een verlies zou het namelijk steeds meer naar beneden moeten kijken en zal het flink aan de bak moeten om de nacompetitieplekken te vermijden. Bij een overwinning zou het weer naar boven kunnen kijken omdat dan de aansluiting behouden zou worden met de kop van de middenmoot.

In de eerste helft werd een matige wedstrijd voorgeschoteld aan het opgekomen publiek. Het was van beide kanten zeer rommelig en van goed voetbal was geen sprake. Lekkerkerk probeerde voornamelijk met lange ballen gevaarlijk te worden en VVS probeerde te voetballen maar dat lukte totaal niet omdat de Schoonhovenaren zeer slordig waren in balbezit. De eerste grote kans was voor de thuisploeg. Na een goede combinatie kwam een speler schuin voor VVS-doelman Ray Brouwer te staan maar de poging van de Lekkerkerker werd door Brouwer met de voet gepareerd. VVS was na een kwartier speler een fase de betere ploeg zonder echt goed te voetballen. In die fase kreeg de ploeg ook een aantal goede mogelijkheden om de score te openen maar helaas zonder resultaat. Eerst was het spits Redouan Adoudy die uit een moeilijke hoek de bal in de verre hoek op de paal schoot . Niet veel later was het opnieuw Adoudy die van dichtbij binnen kon schieten maar ditmaal was het de uitstekend keepende doelman van Lekkerkerk een sta in de weg. Ook de rebound die volgde van Juliën Buijs werd door de doelman gekeerd. VVS liet daarmee een aantal goede mogelijkheden liggen. Lekkerkerk bleef ook gevaarlijk omdat de defensie van VVS zeer onzeker oogde. Toch wisten beide ploegen niet te scoren. VVS leek uiteindelijk toch nog in de eerste helft de score te openen. Het was Juliën Buijs die een voorzet van Walter van Maurik door wist te koppen waarna middenvelder Joran ten Have de bal kon binnen koppen. VVS leek daarmee de voorsprong te pakken te hebben maar de scheidsrechter oordeelde echter anders. De leidsman had een overtreding gezien van Juliën Buijs en keurde het doelpunt af. Uit videobeelden bleek echter dat Buijs geen enkele overtreding maakte en daardoor werd VVS zwaar benadeeld door de scheidsrechter. Beide ploegen wisten uiteindelijk niet meer te scoren voor rust.

De tweede helft liet niet veel beter voetbal zien dan de eerste helft. VVS-trainer Raymond van der Kort had zijn ploeg flink toegesproken in de rust omdat hij niet te spreken was over het spel van zijn ploeg. Helaas verbeterde het spel niet maar er werden wel meer duels gewonnen maar grote kansen werden er niet gecreëerd. Ook Lekkerkerk bleef volharden in het spel van voor de rust. Met lange ballen wilde het gevaarlijk worden maar de thuisploeg wist geen grote kansen te creëren. In de 65e minuut was het toch Lekkerkerk wat de score opende. Uit een vrije trap werd de bal door de nieuwe spits van Lekkerkerk simpel binnengekopt. Een flinke teleurstelling voor VVS maar voor de ploeg was direct het teken om aanvallender te gaan spelen. Dit resulteerde, drie minuten na de openingstreffer, al in de gelijkmaker. Een hard schot van Walter van Maurik werd op de lat geschoten en in de rebound was het de attente Shahram Omary die de bal achter de Lekkerkerk-doelman wist te koppen. VVS bleef daarna aandringen maar de eerste grote kans was voor Lekkerkerk. Gelukkig voor de bezoekers maaide de buitenspeler van Lekkerkerk volledig over de bal heen toen hij deze op rand zestienmeter voor het binnenschieten had. In het laatste kwartier kon het twee kanten op vallen. Lekkerkerk was voornamelijk gevaarlijk uit vrije trappen en corners en VVS kreeg een aantal goede mogelijkheden om een voorsprong te pakken. Eerst was het middenvelder Amine Karroum die de bal over de doelman heen wilde wippen maar dat mislukte. De daarop volgende rebound was Redouan Adoudy maar die schoot te gehaast op een verdediger die zich vlak voor de doellijn had geposteerd. Ook Juliën Buijs was dichtbij een doelpunt. Een ingooi van Hayo Nagtegaal werd door de lange spits net voorlangs gekopt. Kort daarna was het Hayo Nagtegaal zelf, die met enig voortuin, de bal op de lat zag belanden. Vlak voor tijd dacht VVS de overwinning binnen te hebben nadat Arie Versluis een voorzet van Shahram Omary binnen te werken. De vreugde was echter van korte duur omdat de grensrechter van Lekkerkerk van mening was dat het buitenspel was. De scheidsrechter ging mee in het oordeel van zijn assistent en keurde ook deze goal af. Opnieuw een hele slechte beslissing omdat ook dit doelpunt op video was vastgelegd en daaruit bleek dat er absoluut geen sprake was buitenspel en opnieuw werd VVS dus flink benadeeld. Omdat beide ploegen niet meer wisten te scoren eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel en daar schieten beide ploegen helaas niets mee op.

Volgende neemt VVS op tegen Zwarte Pijl. De promovendus uit Rotterdam doet het dit seizoen verrassend goed. De Rotterdammers nemen een vijfde plaats in op de ranglijst. Afgelopen zaterdag wist Zwarte Pijl de eerste nederlaag van Kethel Spaland toe te brengen. Op eigen veld werden de schiedammers met 2-1 verslagen. VVS zal zich willen revancheren van de 3-0 nederlaag die het eerder dit seizoen leed. De wedstrijd begint aankomende zaterdag om 15.00 uur op sportpark Het Hofland.

Opstelling: Brouwer, Teunissen, Kruiper, De Jong, Nagtegaal, Versluis, Ten Have (Omary), Van Maurik, Buijs, Karroum, Adoudy