Schoonhoven 5 kampioen

22 mei 2018 10:30

eindelijk de traditionele duik in de gracht voor het 5e!

5e sleept langverwachte titel binnen

Na enkele seizoenen waarin het steeds net niet lukte kon Schoonhoven 5 afgelopen zaterdag eindelijk als kampioen de gracht in. Een punt bij nummer drie FC Oudewater volstond om een onoverbrugbaar gat te slaan met concurrenten ARC. De zenuwachtige wedstrijd, waarin Schoonhoven wel de bovenliggende partij was, eindigde in 1-1.

Vrij ongelukkig kwam het team in de rommelige openingsfase op achterstand. Na slordig uitverdedigen kwam een mislukt schot voor de voeten van een Oudewaterse spits terecht. Deze twijfelde niet en vond het net boven keeper Kevin. Na een minuut of twintig begon Schoonhoven beter te voetballen. Dit resulteerde in enkele halve en hele kansen. Even dacht Schoonhoven gelijk te maken maar de scheidsrechter kon niet waarnemen of een inzet van Corneille daadwerkelijk de doellijn was gepasseerd. Ondanks de achterstand ging Schoonhoven met vertrouwen de rust in. Het vertoonde spel in het laatste kwartier van de 1e helft zou onheroepelijk tot de gelijkmaker moeten leiden. Binnen een minuut in de 2e helft kreeg Arco de ultieme mogelijkheid, na een Ouderwaterse handsbal in de eigen 16 meter. Zijn penalty miste echter snelheid en richting en kon zo gepareerd worden. Enkele minuten later was het dan toch raak. Een geplaatst afstandschot van Corneille was de keeper van Oudewater te machtig. 1-1. In het laatste halfuur werd Schoonhoven slordiger en zenuwachtiger. Ondanks dat leek Koen de bevrijdende 1-2 te maken. De grensrechter besloot echter anders, en stak zijn vlag in de lucht. Achteraf bleek de Schoonhovense Mobiele VAR op beeld te hebben dat Tennebroek wel degelijk voor de laatste verdediger stond. Maar dat terzijde. Ondanks een rommelige slotfase kwam Schoonhoven nooit echt meer in de problemen. Na het eindsignaal van een prima leidende arbiter volgde een korte huldiging door voorzitter van Schaik, waarbij de champagne rijkelijk vloeide. Vervolgens bestegen spelers en toeschouwers de open bus en werden de nodige pils en Flügel soldaat gemaakt.

Onder de begeleidende tonen van Feest DJ Mels werd koers gezet richting Schoonhoven. Wat volgde was een luidruchtige parade door de Zilverstad, waabij de Haven werd gehuld in een schitterend blauw-wit rookgordijn. Visboer Gijs' gerookte paling zal nooit meer hetzelfde zijn. Eenmaal aangekomen bij Sportpark het Hofland volgde de onvermijdelijke duik in de gracht, onder toeziend oog van de door de SVVVS opgezweepte Schoonhovense fans. De liefhebbers van Hollandse Hits en opzwepende beats kwamen in de uren die volgden ruimschoots aan hun trekken.

Het team kan terugkijken op een uitstekend seizoen waarin met nog 1 wedstrijd op het programma slechts zeven punten verspeeld werden. Er werd ruim 100 keer gescoord en minder dan 1 doelpunt per wedstrijd geïncasseerd. In de beslissende topper tegen ARC werd enkele weken geleden aangetoond dat er maar 1 team recht had op de titel. In Alphen a/d Rijn stond het na 80 minuten maarliefst 0-7. Het feit dat de Alphense captain de scheidsrechter toen verzocht een einde te maken aan de lijdensweg, was veelzeggend.

Wat rest zijn de herinneringen aan een mooi seizoen en een met bier overgoten dag, avond en nacht. Dank gaat uit naar de sponsoren Hoek & Blok, Puur Beton en DUS, die er voor zorgden dat het team er piekfijn bij liep. Ook zorgden zij voor een unieke afsluiting met open bus, spandoeken en de nodige alcoholische versnaperingen. En last but not least een heuse "shout out" naar Henk, Jeannet en Errol. Jullie waren er altijd. Van de oefenpotjes tot de krakers en van de klamme kunstrasvelden tot de bevroren steppe van Olympia met - 10°. Dank jullie wel!

Op naar volgend seizoen. Schoonhovenaren dat zijn wij allen!