Tiago de Vries bezorgt VVS in slotfase de vierde overwinning van het seizoen

28 oktober 2018 9:45

Een verdiende overwinning was het zeker niet maar toch wist VVS afgelopen zaterdag weer drie punten aan het totaal toe te voegen. VVS had het namelijk erg moeilijk tegen FC IJsselmonde uit Rotterdam. Tiago de Vries werd uiteindelijk de matchwinner in een tumultueuze slotfase. VVS won uiteindelijk met 3-2 door doelpunten van Tiago de Vries (2x) en Tom Kruiper.

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen FC IJsselmonde op het programma. De fusieclub (DHZ, Maasstad Tediro, Lombardijen) werd vorig jaar kampioen in de vierde klasse en mag zich nu gaan meten met de ploegen in de derde klasse. Voor aanvang van het duel met VVS had FC IJsselmonde 7 punten weten te behalen door overwinningen op Excelsior Rotterdam en DRL. Tegen Lekkerkerk werd er gelijk gespeeld. Vanwege de fusie twee jaar geleden is er geen historie tussen VVS en FC IJsselmonde.

VVS-trainer Raymond van der Kort moest het zaterdag opnieuw stellen zonder een aantal spelers. Yordi de Rek, Jordy Hartmann en Steven de Jong waren alleen niet beschikbaar vanwege blessures. In tegenstelling tot het duel met de gewonnen wedstrijd tegen Zwarte Pijl was middenvelder Amine Karroum wel weer van de partij. Om mee te blijven doen bovenin de ranglijst moest er gewonnen van FC IJsselmonde. Na de overwinning vorige week was het vertrouwen in een goed resultaat in ieder geval aanwezig.

VVS begon matig aan de eerste helft en de intenties van de bezoekers was direct duidelijk. Met voornamelijk lange ballen moesten de spitsen gevonden worden om vervolgens de tweede bal te winnen. VVS had het daar zichtbaar moeilijk mee. Ondanks de druk werden er geen grote kansen gecreëerd door de tegenstander. In de eerste de beste tegenaanval was het wel direct raak voor VVS. Arie Versluis wist Tiago de Vries in de diepte aan te spelen. Met een bekeken schot in de verre hoek wist De Vries de doelman van FC IJsselmonde te verschalken. Ondanks protesten van de tegenstander voor vermeend buitenspel werd het doelpunt toch goedgekeurd en daardoor kwam VVS geheel tegen de verhouding op een 1-0 voorsprong. Na de voorsprong van VVS bleef het spel heel slordig in balbezit. Ondanks het slordige spel leek VVS toch op een 2-0 voorsprong te komen. Het was opnieuw Tiago de Vries die op aangeven van Amine Karroum de bal in het net wist te schieten. Dit keer stond hij echter wel in buitenspelpositie waardoor het doelpunt terecht werd afgekeurd. Daarvoor was VVS overigens ook al dichtbij de 2-0 maar een schot van buiten het zestienmeter gebied kon nog net door de doelman gered worden. In plaats van 2-0 voor VVS stond het tien minuten later 1-2 voor FC IJsselmonde. Eerst was het Tom Kruiper die in de 29e minuut ongelukkig tegen een mislukt schot aanliep waardoor de bal alsnog in het net belandde. Vijf minuten later was het opnieuw raak voor de IJsselmonders. Een corner belandde in de kluts voor de voeten van de lange spits van de Rotterdammers die vervolgens simpel binnen wist te schieten. Het werd bijna zelfs nog 1-3 maar een kopbal van dichtbij werd door VVS-doelman Yannis van der Graaf klemvast gepakt. Voor rust gebeurde er daarna weinig meer waardoor men met een 1-2 voorsprong voor de gasten de kleedkamers op gingen zoeken.

In de rust moet VVS-trainer noodgedwongen verdediger Deef Vermeulen wisselen vanwege een blessure. Ook Walter van Maurik bleef achter in de kleedkamer. Hayo Nagtegaal en Shahram Omary waren hun vervangers. Wie had verwacht dat VVS de druk op zou gaan voeren gaan kwam bedrogen uit. Het spel van de thuisploeg was namelijk na rust nog slordiger dan voor rust. De defensie van VVS had haar handen vol aan het onschadelijk maken van de aanvallen van FC IJsselmonde. Ondanks het overwicht van FC IJsselmonde waren er geen grote kansen te noteren. En opnieuw tegen de verhouding in wist VVS wel weer te scoren. Uit een laag genomen vrije trap van Amine Karroum wist Tom Kruiper te scoren. De doelman wist het schot van Karroum eerst nog tegen te houden maar het was Kruiper die vervolgens bij de tweede paal de bal alsnog binnen kon glijden. Een mooie opsteker voor VVS want het spel was niet best. Na de gelijkmaker kwam VVS toch wat beter in het spel door de geboden ruimte die er kwam te liggen. FC IJsselmonde beschikt over een ervaren ploeg met veelal oudere spelers maar conditioneel werd het toch minder in de slotfase waar VVS dankbaar gebruik van wist te maken. In de 80e minuut kreeg VVS de uitgelezen kans om zijn ploeg op voorsprong te schieten. Shahram Omary werd in het strafschopgebied naar de grond gewerkt waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Bij afwezigheid van Arie Versluis, die gewisseld was, nam Amine Karroum de honneurs waar bij deze penalty. De aanvallende middenvelder liet deze grote kans op een voorsprong echter liggen door de strafschop niet goed te nemen waardoor de FC IJsselmonde-doelman redding kon brengen. Een flinke tegenvaller voor VVS en duel leek af te gaan stevenen op een gelijkspel. Echter was het Tiago de Vries die voor de beslissende 3-2 wist te zorgen. Een snel genomen vrije trap belandde voor de voeten van De Vries. De aanvaller twijfelde geen moment en met een schitterende schot wist hij zijn ploeg op een 3-2 voorsprong te zetten. De Rotterdammers waren furieus op de scheidsrechter want de vrije trap zou op de verkeerde plek genomen zijn. In de slotfase gebeurde er qua voetbal niet veel meer. Er vielen nog wel 2 rode kaarten te noteren voor de bezoekers. Na veelvuldig commentaar op de leiding werden er twee spelers van het veld gestuurd. Daarna was het ook direct afgelopen. Het fluitsignaal betekende voor VVS dat het weer een lastige wedstrijd heeft weten te winnen. Verdiend was het zeker niet gezien het spel van de Zilverstedelingen maar dat maakte de vreugde na de wedstrijd er niet minder op.

Ondanks de overwinning bleef VVS op een vierde plaats staan maar komt het wel op gelijk hoogte met DVO’32 die afgelopen zaterdag de eerste nederlaag moesten incasseren tegen VVOR. VVS heeft nu net als Dilettant en DVO’32 13 punten uit 6 gespeelde wedstrijden. Op doelsaldo bezet VVS de vierde plaats op de ranglijst. Charlois blijft koploper met 16 punten. En laat dat nu de volgende tegenstander zijn van VVS. Opnieuw een loodzware wedstrijd dus maar wie weet kan VVS voor een verassing zorgen bij de titelfavoriet. Dan zal het spel wel aanmerkelijk beter moeten zijn dan afgelopen zaterdag. De wedstrijd begint om 14.30 uur op sportpark SV Charlois in Rotterdam.

Opstelling VVS: Van der Graaf, Senior, Kruiper, Vermeulen (Nagtegaal), Teunissen, Allaoui, Van Maurik (Omary), Versluis (Begic), Peltenburg, Karroum, De Vries.