Schoonhoven zakt steeds verder weg

11 maart 2019 20:30

VVS weet maar niet te winnen in 2019. Er werd nog geen punt gepakt in het nieuwe jaar en ook afgelopen zaterdag lukte dat helaas niet. Juliën Buijs wist VVS nog wel op een 1-0 voorsprong te zetten maar uiteindelijk werd er met 1-3 verloren van Zwarte Pijl. Door de nederlaag en de overwinning van concurrent Lekkerkerk zijn de Zilverstedelingen afgezakt naar de gevarenzone.

De eerste maanden van 2019 zijn voetballend gezien niet de leukste voor VVS. De ene na de andere blessure speelt de ploeg parten en dat is helaas terug te zien in de resultaten. VVS wist nog niet te winnen in het nieuwe jaar en het zal alle zeilen bij moeten zetten om ervoor te zorgen dat ze ook volgend jaar weer in de derde klasse spelen.. VVS-trainer Raymond van der Kort moest de laatsten weken steeds improviseren in zijn opstelling maar gelukkig loopt de ziekenboeg steeds verder leeg. Aanvoerder Rogier Peltenburg maakte na een aantal weken zijn rentree in het tweede elftal en ook Steven de Jong deed ritme op in het tweede team. Arie Versluis en Amine Karoum konden ten opzichte van vorige week wel weer aan de aftrap verschijnen. Voor Daan Teunissen en wellicht ook voor topscorer Tiago de Vries zit het seizoen er helaas op vanwege een blessure. Een tegenvaller dit weekend was nog wel de afwezigheid van Tom Kruiper i.v.m. een skivakantie.

Ondanks alle tegenslagen is er bij de technisch staf van VVS nog steeds het vertrouwen in een goede afloop dit seizoen. Dat vertrouwen is gebaseerd op het niveau wat VVS in veel wedstrijden laat zien. Het probleem blijkt het maken van doelpunten. Dit bleek ook afgelopen zaterdag weer een moeilijke opdracht. Tegen het Rotterdamse Zwarte Pijl startte VVS uitstekend aan de wedstrijd en al na drie minuten spelen had Arie Versluis al een grote kans op de openingstreffer. Na een mooie pass van Hayo Nagtegaal kwam Versluis oog in oog te staan met doelman van Zwarte Pijl. De middenvelder faalde echter in de afronding door de bal tegen de doelman aan te schieten. In de twaalfde minuut kwam VVS alsnog op een verdiende voorsprong. Een hoekschop werd door Walter van Maurik in het zestienmeter gebracht. De hoekschop leek echter een makkelijke prooi te zijn voor de doelman van Zwarte Pijl. Hij liet de bal echter los waarna VVS-spits Juliën Buijs er als de kippen bij was om de bal in het net te schieten. Geïnspireerd door de openingstreffer ging VVS op zoek naar de 2-0. Die leek er ook te komen toen Amine Karroum na een mooie solo alleen op de doelman af kon. Maar ook zijn poging werd onbenut gelaten. VVS bleef aanvallen en de gasten hadden duidelijk moeite het spel van de thuisploeg. VVS werd nog een aantal malen gevaarlijke voor het doel maar de voorsprong kon niet uitgebreid worden. In de 31e minuut kreeg VVS weer een mooie kans op de 2-0. Een vrije trap in het zestienmeter gebied werd slecht genomen waardoor er weer een kans verloren ging. Na een half uur spelen werd het spel wat minder bij VVS waardoor Zwarte Pijl steeds meer in het spel kon komen. De gasten kregen daarbij ook een aantal mogelijkheden op de gelijkmaker. Eerst moet VVS-doelman Sjef van Vugt zich strekken na een goed genomen vrije trap en niet veel later was Van Vugt de sterkste in een één op één situatie met de spits van Zwarte Pijl. Van Vugt wist zijn doel gelukkig schoon te houden tot aan de rust. Met een 1-0 voorsprong voor VVS vluchtte alle spelers letterlijk naar de kleedkamer. Door een flinke hagelbui floot de scheidsrechter twee minuten eerder af voor de rust. Deze minuten werden na rust nog wel uitgespeeld.

Gesterkt door de 1-0 voorsprong mocht je verwachten dat VVS na rust de draad weer op zou pakken. Helaas bleek dat niet het geval want VVS leek wel onherkenbaar t.o.v. de eerste helft. Zwarte Pijl was na rust de betere ploeg en bij VVS leek er weinig meer goed te gaan. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Zwarte Pijl al na vijf minuten na rust op gelijke hoogte wist te komen. Een voorzet vanaf de rechterkant belandde in het vijf meter gebied en in de scrimmage wist een speler van Zwarte Pijl de bal achter Sjef van Vugt te schieten. VVS had het moeilijk na de gelijkmaker en probeerde weer de overhand te krijgen in het duel. Het waren echter de gasten die een voorsprong wisten te nemen in het duel. In de 65e minuut kwamen de Rotterdammers op een 1-2 voorsprong en zes minuten later werd het zelfs 1-3. Daarmee leek het al het geloof in een goed resultaat te verdwijnen. VVS bleef toch hoop houden en probeerde nog een laatste slotoffensief eruit te gooien. In de 89e minuut kreeg VVS de mogelijkheid om de slotfase alsnog spannend te maken. Aanvaller Walter van Maurik werd in het zestienmeter gebied naar de grond gehaald en verdiende daarmee een strafschop. Het was vervolgens Juliën Buijs die de kans kreeg om zijn ploeg op 2-3 te schieten. Hij faalde echter hopeloos in de afronding door de bal, net als Arie Versluis twee geleden tegen CION, hoog over te schieten. Als VVS ook deze kansen gaat missen dan wordt het nog heel lastig slot van het seizoen. In de blessuretijd wist VVS ook nog een keer de lat te raken maar doelpunten werden er helaas niet meer gemaakt. Na het laatste fluitsignaal dropen de spelers teleurgesteld af naar de kleedkamer met de wetenschap dat er, zoals vaker dit seizoen, weer veel meer in had gezeten.

Na de wedstrijd kwam ook nog het bericht binnen dat concurrent Lekkerkerk had weten te stunten door koploper Charlois met 2-1 te verslaan. Door de overwinning gingen de Lekkerkerkers over VVS heen op de ranglijst en daardoor is VVS in de gevarenzone terecht gekomen. Ondanks de resultaten blijft het geloof in een goede afloop aanwezig. Hopelijk weet VVS volgende week de slechte reeks te doorbreken door te winnen bij FC IJsselmonde. Thuis werd er ternauwernood met 3-2 gewonnen van de Rotterdammers. De wedstrijd begint volgende week om 14.30 uur op sportpark Olympia in Rotterdam.

Opstelling: Van Vugt, Nagtegaal, Van der Wiel, Vermeulen, Van Nieuwkasteele, Allaoui, Van Maurik, Karroum, Buijs, Versluis (Elkasimi), De Rek (Omary).