Schoonhoven D2 – DCV D2 : eindstand 2-4

20 november 2011 14:45

Vandaag om 08:30 uur voetballen, dat betekent om half acht vertrekken (dan is het nog donker) naar Krimpen a/d IJssel, voor velen als een gewone werkdag, maar ik vond het effe schrikken voor de zaterdag ochtend………….ik schrok flink van de wekker. De jongens waren op tijd en stapten, ietsje later dan gepland in de auto’s.

Vroeg wakker allemaal, nou dat gaan we zien, de start van de wedstrijd was nogal rommelig, vooral het middenveld kon elkaar niet vinden en de voorhoede niet bereiken. Na deze wat rommelige start, van ongeveer 10 minuten, ontstonden er wel wat dreigendere aanvallen van Schoonhoven D2 en dit kwam in de 13e minuut al tot het eerste doelpunt van David met een fraai geplaatst schot. Het middenveld stond nu wat beter in het veld en er kwam wat meer druk van onze aanvallers. Het was in de 17e minuut dat de 0-2 er kwam, het was Tom deze keer die mocht scoren. Uit een corner, die niet goed werd uitverdedigd door de tegenstander, kreeg Tom de bal en schoot fraai in doel. Dat geeft de spelers moed en lef, het leek alsof het niet bij deze
twee doelpunten bleef en dat was ook zo, in de laatste minuut voor rust werd het 0-3 en deze kwam op naam van Daan. Het was een aanval “uit het boekje” zoals ze dat mooi zeggen, hier kom tie dan………Stefan de keeper legt de bal breed op Frederiek en geeft een pass op Tom (rechts buiten) op snelheid naar het doel, voorzet en in de rebound door Daan ingeschoten.

Zo da’s lekker thee drinken en de ouders verzorgers en coaches weer een “bakkie”. Tweede helft, het zonnetje deed zijn best en was ook voelbaar en na 10 minuten spelen werd het door Nas-rddin al weer O-4, de aanval werd over rechts opgezet en via een voorzet van Tom die door de keeper verkeerd beoordeeld werd (hij dook over de bal) stonden er twee spelers Tom scoortvan Schoonhoven klaar om,in het lege doel, te scoren. Tja niet moeilijk zou je zeggen, maar je moet er wel staan. Het was nog wel heel verrassend dat we onze tegenstander lieten scoren, het was uit een hoge bal, wat geen schot en geen voorzet was, die door keeper Stefan niet goed was ingeschat, hij dacht dat de bal nog wel voor de lijn uitverdedigd werd, maar scheids- en grensrechter beslisten doelpunt, 1-4 ! Met nog enkele minuten te spelen nam de druk van de tegenstander toe, in de laatste minuut kwam een doorgebroken speler op keeper Stefan af, links en rechts doken er nog twee vrijlopende spelers bij, onze keeper kwam, na een poging de bal nog te stoppen in botsing met een tegenstander en het doel lag open voor de 2-4. Maar goed dat
het eindsignaal klonk, de punten waren binnen, benieuwd hoe de nummer één op de lijst speelt vandaag. Ik kon de uitslagen van de overige wedstrijden op de sites niet vinden, maar we staan nu wel effe op de EERSTE PLAATS.

Prima vandaag gedaan en de coaches ook gefeliciteerd.